Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce trebuie să faci ca să vină binecuvântarea în casa ta? Secretul dezvăluit de un pustnic de la Muntele Athos

Ce trebuie să faci ca să vină binecuvântarea în casa ta? Secretul dezvăluit de un pustnic de la Muntele Athos

Ce trebuie să faci ca să vină binecuvântarea în casa ta? Secretul dezvăluit de un pustnic de la Muntele Athos
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
21 Feb 2018   •   16:42

Ce trebuie să facem ca să vină binecuvântarea în casa noastră? Un pustnic de la Muntele Athos a dezvăluit secretul.

„Mai demult oamenii, când se îmbolnăveau, luau untdelemn din candela lor, se ungeau şi se făceau bine. Acum candela o au de forma, numai ca sa lumineze, iar untdelemnul il arunca la chiuveta atunci când spală candela. O data am mers într-o casa şi am văzut cum gospodina spăla candela în chiuvetă. “Unde se duce apa?” am întrebat-o. “In canalizare” mi-a răspuns. “Dar, bine” ii spun, “pe de-o parte iei untdelemn din candela şi iţi miruieşti copilul cu el atunci când este bolnav, iar pe de alta parte tot untdelemnul din paharul candelei merge în canalizare? Ce ai de spus la aceasta? Cum sa vina binecuvântarea lui Dumnezeu în casa ta?“.

În casele de azi un lucru sfinţit, de pilda hârtia cu care a fost învelită anafora, nu ai unde s-o arunci. Îmi aduc aminte ca acasă la noi nici apa cu care spălam vasele nu mergea la canal. Mergea în alta parte, pentru ca si firimiturile sunt sfinţite, deoarece facem rugăciune înainte şi după masa. Toate acestea lipsesc astăzi, de aceea lipseşte şi harul dumnezeiesc, iar oamenii se demonizează.

Pe cat putem, sa luam aminte în toate. După Sfânta Împărtăşanie, sau după ce luam anaforă, sau după Sfântul Maslu este bine sa ne ştergem mâinile cu putina vată udată cu spirt, după care s-o ardem. (...)

Dar cum să vină astfel binecuvântarea lui Dumnezeu? Demonizarea în lume de aici începe. Din fericire, mai există câteva femei evlavioase, unele tinere, iar altele în vârstă, şi astfel se mai tine lumea”, declara Paisie Aghioritul, potrivit ortodoxia.me.

×
Subiecte în articol: Muntele Athos
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close