Antena 3 CNN Actualitate Religie Cea mai iubită icoană de pe Muntele Athos a ajuns în România. Enoriașii s-au îngrămădit să o atingă

Cea mai iubită icoană de pe Muntele Athos a ajuns în România. Enoriașii s-au îngrămădit să o atingă

Cea mai iubită icoană de pe Muntele Athos a ajuns în România. Enoriașii s-au îngrămădit să o atingă
Sursa foto: Foto:botosaneanul.ro
05 Mai 2016   •   18:51

Zeci de botoșăneni au participat, joi, la procesiunea prilejuită de întâmpinarea Icoanei ”Portărița”, cea mai iubită și cinstită de pe Sfântul Munte Athos.

Evenimentul religios a început în jurul orei 17.00 atunci când un sobor de preoți, în frunte cu preotul Ioan Alupoaiei, a ieșit în întâmpinarea Sfintei Icoane făcătoare de minuni, zugrăvită după originalul de la Mănăstirea Iviron, scrie botosaneanul.ro.

Cu toate că afara ploua torențial, acest lucru nu i-a împiedicat pe botoșăneni să iasă din case și să se alăture procesiunii.

După parcurgerea traseului prestabilit, Icoana ”Portărița” a fost dusă la Biserica din Parcul Tineretului, acolo unde fiecare enoriaș a avut ocazia să se închine.

”Îi mulțumim Lui Dumnezeu care ne-a învrednicit cu această icoană, care a fost dăruită parohiei noastre de către părinții de la Muntele Athos. Au spus acolo că singura salvarea a românilor este Maica Domnului. Să o rugăm. Este singura salvare a oamenilor de la toate necazurile, de la toate încercările, de la moartea cea veșnică. Icoana Portărița este ocrotitoarea Mănăstirilor, ocrotitoarea caselor, este aducătoare și făcătoare de minuni”, a spus preotul paroh Ioan Alupoaiei.

 

 

×
Subiecte în articol: Muntele Athos
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close