Antena 3 CNN Actualitate Religie Clopotul-gigant de la Catedrală, cu chipul patriarhului Daniel, costă jumătate de milion de euro

Clopotul-gigant de la Catedrală, cu chipul patriarhului Daniel, costă jumătate de milion de euro

Clopotul-gigant de la Catedrală, cu chipul patriarhului Daniel, costă jumătate de milion de euro
Sursa foto: Foto: captura Observator
de M.Z.    |    04 Apr 2017   •   12:23

A fost făcut în Austria şi pe 15 mai va ajunge la noi în ţară. Meşterii de acolo i-au făcut şi proba clopotului care cântăreşte nu mai puţin de 25 de tone şi a costat aproape jumătate de milion de euro. 

Sunetul clopotului lui i-a impresionat chiar şi pe cei care l-au făurit, iar odată instalat în Catedrala Mântuirii Neamului, se va auzi în aproape jumătate de Capitală.

Clopotul gigant a costat 425.000 de euro, iar în total, toate cele şase vor ajunge la 550.000 de euro. 25 de experţi din toată Europa au muncit la realizarea clopotului. Pentru el s-a folosit cupru electrolitic, în proporţie de 78% şi 22% staniu electrolitic. După ce a fost turnat, a fost nevoie de trei săptămâni pentru a se răci. Pe el, apare și chipul Patriarhului Daniel.

Din Insbruk, clopotul va lua calea României şi va ajunge în Bucureşti pe 15 mai. Toate cele şase clopote vor fi o adevărată arhitectură a sunetului şi aici, vorbim despre un alt record. Sunetul lor va acoperi trei octave complete.

Sursa: Observator.tv

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close