Antena 3 CNN Actualitate Religie Importanța sfințirii locuințelor de Bobotează. Preotul Gabriel Cazacu: "Părintele nu vine să vadă cât de curată este casa"

Importanța sfințirii locuințelor de Bobotează. Preotul Gabriel Cazacu: "Părintele nu vine să vadă cât de curată este casa"

Preotul Gabriel Cazacu a explicat, la Antena 3 CNN, cât de important este să-l primim pe părinte să ne sfințească locuința la început de an. "Aducem harul lui Dumnezeu, nu venim să vedem cât de curată este casa", spune acesta.

Importanța sfințirii locuințelor de Bobotează. Preotul Gabriel Cazacu: "Părintele nu vine să vadă cât de curată este casa"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Ian 2024   •   13:00

În această perioadă, preoții merg și sfințesc casele credincioșilor, aducând vestea Botezul Domnului Iisus Hristos.

Cu toate acestea, mulți se feresc să-i primească pe preoți în case, temându-se că este dezordine sau din alte motive.

Gabriel Cazacu, preot la Mănăstirea Cașin, transmite că sfințirea are rolul de a-i feri de necazuri pe cei care locuiesc în casă și de a le aduce belșug și prosperitate pe întreaga perioadă a anului.

"În Ajunul Bobotezei, împlinim această frumoasă tradiție creștină de a face vizite pastorale la locuințele dumneavoastră și de a binecuvânta casa cu  Agheasma Mare.

Citește și: Când se pune busuioc sub pernă şi cum afli chipul ursitului. Nopțile în care poți să-ți visezi alesul

Aducem harul lui Dumnezeu acolo unde sunt copii, bătrâni sau persoane care nu se pot deplasa. În acel moment, se dezvoltă o legătură spitituală care este păstrată tot anul.

Preotul face o lucrare pastorală pe termen lung, aducând speranța și nădejdea acolo unde este mare nevoie. În multe dintre casele pe care le-am vizitat în aceste zile, am întâlnit persoane bolnave, pe care le-am spovedit și le-am împărtășit.

Preotul nu vine în inspecție să vadă cât de curată este casa, ci el aduce darul și binecuvântarea lui Dumnezeu. 

Spunem o rugăciune, binecuvântăm casa și lăsăm harul Domnului să sfințească și să-i ocrotească pe locuitorii casei și toate cele din cuprinsul ei", a spus preotul, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close