Antena 3 CNN Actualitate Religie Un pustnic din Muntele Athos: Nu purta niciodată asta asupra ta! Nici nu-ți închipui ce rău poate aduce!

Un pustnic din Muntele Athos: Nu purta niciodată asta asupra ta! Nici nu-ți închipui ce rău poate aduce!

Un pustnic din Muntele Athos: Nu purta niciodată asta asupra ta! Nici nu-ți închipui ce rău poate aduce!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
12 Sep 2018   •   19:35

Sfântul Paisie Aghioritul a vorbit la un moment dat despre bijuteriile pe care le poartă atât femeile, cât și bărbații și care atrag răul.

"Odată, ca să-l încurce pe înţeleptul Solomon, i-au adus înainte un grup de băieţi şi un alt grup de fete, la fel îmbrăcaţi întru toate, ca să-i deosebească. Acela i-a trimis la o cişmea şi i-a pus să se spele. După felul cum se spălau i-a deosebit; fetele aruncau cu grijă şi cu sfială apa pe faţă, în timp ce băieţii o aruncau cu vioiciune şi făceau zgomot din lovirea feţei lor cu palmele.

Astăzi băieţii au imitat atât de mult femeile, încât de multe ori nu se deosebesc de ele. Mai demult puteai distinge bărbatul de femeie de la cinci sute de metri. Acum de multe ori nici de aproape nu îţi poţi da seama ce este. Nu-ţi dai seama ce este, femeie sau bărbat. De aceea proorocia spune că va veni vremea când oamenii nu se vor putea distinge; bărbatul nu se va deosebi de femeie."

Continuarea, pe Ortodoxia.me.

×
Subiecte în articol: Muntele Athos
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close