Antena 3 CNN Actualitate Rezultate finale în cazul fetiței de 4 ani și a bunicii sale, moarte după ce au mâncat pește. Bacteria care le-a adus sfârșitul

Rezultate finale în cazul fetiței de 4 ani și a bunicii sale, moarte după ce au mâncat pește. Bacteria care le-a adus sfârșitul

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a anunțat rezultatul analizelor efectuate în cazul fetiței de 4 ani şi al bunicii sale, care au murit după ce au consumat pește.

Rezultate finale în cazul fetiței de 4 ani și a bunicii sale, moarte după ce au mâncat pește. Bacteria care le-a adus sfârșitul
Sursa foto: Getty Images I Abraham Gonzalez Fernandez
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mai 2024   •   15:30

Potrivit DSVSA Călărași, în ceea ce priveşte analizele efectuate pe probele luate din magazinul din comuna Spanțov, de unde a fost achiziţionat produsul, rezultatele sunt negative.

Vineri, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a comunicat oficial rezultatele finale de laborator în cazul morții fetiței de 4 ani şi a bunicii sale, ambele din comuna Spanțov: nu au fost găsite bacterii "cauzatoare de toxiinfecție alimentare” la produsele magazinului de unde a fost cumpărat peștele, ci în casa familiei.

"Pe probele prelevate din magazinul alimentar, pește congelat și mici, pentru determinarea de agenți cauzatori de toxiinfecții alimentare E.coli, Salmonella spp, Listeria monocytogenes, Stafilococi coagulazopozitivi, Enterobacteriaceae rezultatele sunt negative”, scrie în comunicatul DSVSA Călărași.

Testele au ieșit pozitive la bacteriile din clasa Enterobacteriaceae

În schimb, după ce "au fost prelevate probe şi la domiciliul familiei, din peștele și carnea preparate în casă”, acestea au ieşit pozitive la bacteriile din clasa Enterobacteriaceae.

"Frecvent, se constată o creștere a Enterobacteriaceelor în cazul condițiilor improprii de manipulare și pregătire a produselor alimentare”, au avertizat inspectorii DSVSA Călărași.

Enterobacteriaceae reprezintă o clasă largă de bacterii, omniprezente în mediu, din care fac parte bacterii precum Klebsiella sau Salmonella. Acestea pot provoca toxiinfecții alimentare la copii sau persoane cu organism slăbit.

Rezultatele analizelor în acest caz au fost transmise catre instituțiile abilitate ale statului implicate în anchetă, au mai spus reprezentanţii DSVA Călăraşi.

"În cursul zilei de 29.04.2024 s-a înregistrat un eveniment tragic în judeţul Călăraşi, decedând în aceeaşi zi, în cursul dimineţii, o fetiţă de 4 ani şi în jurul prânzului bunica acesteia. Evenimentul a fost notificat iniţial ca suspiciune de toxiinfecţie alimentară, fiind posibil incriminat peştele consumat în cursul zilei de duminică.

La masă au participat 10 persoane, din care 4 copii şi 6 adulţi, produsele consumate au fost numeroase (peşte, ceafă porc, mici, cârnaţi porc, coaste porc, gogoşi). Greţuri şi vărsături au avut doar fetiţa de 4 ani şi bunica acesteia”, a informat marţi Ministerul Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: fetita moarta bunica peste
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close