Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Educaţiei lansează strategia pentru digitalizarea educaţiei în România 

Ministerul Educaţiei lansează strategia pentru digitalizarea educaţiei în România 

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a lansat luni spre consultare online proiectul de strategie privind digitalizarea educaţiei, dat fiind că în prezent nu avem infrastructură şcolară în acest sens, nici competenţe digitale, iar diferenţele dintre mediul urban şi cel rural sunt foarte mari.

Ministerul Educaţiei lansează strategia pentru digitalizarea educaţiei în România 
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    26 Oct 2020   •   13:30

”Criza „Covid-19” a reconfigurat practicile educaţionale de la interacţiunea „faţă-în-faţă” la mediul online, aspect care a generat o serie de reflecţii care au pus în centrul atenţiei faptul că predarea, învăţarea şi tehnologia emergentă nu mai pot fi considerate disparat, ci conturează, holistic, viitorul educaţiei digitale”, se arată în proiectul de strategie pentru digitalizarea educaţiei

Potrivit MEN, strategia este corelată cu planul european de dezvoltare digitală 2021-2027 şi se va baza atât pe sumele veniite de la minister, cât şi pe banii alocaţi de companii prin proiecte de responsabilizare socială. 

Digitalizarea educaţiei, proiect de ţară

În cadrul evenimentului de lansare a strategiei de digitalizare 2021-2027, ministrul Monica Anisie a declarat că acesta este un proiect de ţară.
“E un angajament îndrăzneț, o promisiune pentru generațiile viitoare pe care toți miniștrii Educației trebuie să și-l asume, indiferent de culoarea politică”, a declarat Anisie.

Ministrul a mai declarat că peste 90.000 de profesori au fost formați în ultimele luni pentru a avea competențe digitale, prin Casele Corpului Didactic. 

„Timp de 9 ani bugetul pentru investiții în digitalizare a fost 0 lei, anul acesta însă Guvernul a alocat 150 de milioane de lei pentru tablete și alte 100 de milioane pentru ca fiecare inspectorat școlar să realizeze un stoc de rezvervă pentru a putea veni în sprijinul unităților de învățământ și a elevilor”, a mai spus Monica Anisie.

Ea a mai declarat că se doreşte ca, de anul viitor, bugetul Ministerului Educației să aibă o componentă separată pentru investițiile în digitalizare.

Proiectul de strategie poate fi consultat aici
 


 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close