Antena 3 CNN Actualitate Românii care opresc caloriferele ca să facă economie ar putea fi OBLIGAŢI LA PLATĂ

Românii care opresc caloriferele ca să facă economie ar putea fi OBLIGAŢI LA PLATĂ

Românii care opresc caloriferele ca să facă economie ar putea fi OBLIGAŢI LA PLATĂ
Sursa foto: Foto: www.inspirationradiators.co.uk
05 Feb 2014   •   09:50

Autorităţile caută metode să-i oblige la plată şi pe românii care opresc robinetele caloriferelor ca să facă economie, pe motiv că fură căldură prin pereţi de la vecini. S-ar elimina, astfel, şi discuţiile despre controversatele repartitoare. Aparatele îi nemulţumesc profund pe românii care plătesc mai mult de când le-au montat.

"Dacă un apartament în care nu se opreşte acel robinet termostatic este înconjurat de patru apartamente în care se opreşte căldura complet, 40% din căldura acelui proprietar se transferă către ceilalţi", susţine Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului.

"În reglementările existente, temperatura este astăzi de 20 de grade. Mulţi dintre noi avem 14, 16 grade în casă fără să avem sursă de energie. Pe aceste considerente căutăm să corectăm aceste reglementări în aşa fel încât  temperatura de confort să fie asigurată şi impusă prin reglementare", a declarat Doru Ciocan, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.

Din 2017, Uniunea Europeană obligă toţi proprietarii să instaleze repartitoare la calorifere.

×
Subiecte în articol: căldură energie termica
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close