Antena 3 CNN Actualitate Românii îşi umflă muşchii cu steroizi. Steroizii "umflă" piaţa neagră

Românii îşi umflă muşchii cu steroizi. Steroizii "umflă" piaţa neagră

Românii îşi umflă muşchii cu steroizi. Steroizii "umflă" piaţa neagră
Sursa foto: Foto: steroidjunkie.com
de M.Z.    |    15 Feb 2013   •   22:45

Românii îşi umflă muşchii cu steroizi de pe internet, substanţe care sunt boală curată, atenţionează medicii. Steroizii pot duce la dependenţă, la impotenţă sau chiar la moarte, tocmai de aceea sunt ilegali.

Acest lucru însă nu-i încurcă pe băieţii care trag de fiare în săli de cartier şi vor rezultate de Hollywood. Paginile de mică publicitate sunt pline de anunţuri care promovează produsele la un preţ mai mult decât accesibil.

Un Hercule de România povesteşte că, de la 64 de kg cât avea iniţial, a ajuns la 105, după ce a luat steroizi.

Traficul cu steroizi începe de la frontieră, unde autorităţile nu reuşesc să stăvilească fenomenul.

Legea sancţionează vânzarea sau deţinerea de steroizi cu închisoare de până la trei ani, iar amenda urcă până la 25.000 lei.

"Din luna iunie a anului 2012 până în 31 decembrie s-au controlat 149 de săli, au fost sancţionate 35 de săli, valoarea totală a amenzilor fiind de 275.000 lei", a spus preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Graţiela Vâjâială.

La o simplă căutare pe internet, găsim aproape 200.000 de anunţuri. Preţurile sunt accesibile, iar profitul este considerabil. Vânzătorii de steroizi îşi permit chiar să trieze comenzile.

"Steroizii anabolizanţi sunt toxici hepatici şi pot produce până la tumori hepatice. În timp, poate să crească riscul de infarct miocardic, atrofie testiculară, infertilitate, ginecomastie - dezvoltarea sânilor la bărbaţi", atrage atenţia dr. Anca Drăguţescu, medic endocrinolog.

În unele cazuri, complicaţiile pot fi fatale. În 2011, culturistul român Viorel Ristea a murit înaintea unui concurs în Miami. De vină pare a fi dieta foarte strictă şi substanţele pe care sportivii le iau ca să îşi măreasca masa musculară.




×
Subiecte în articol: steroizi dependenta
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close