Românii vorbesc două ore pe lună la telefonul mobil

20 Noi 2008   •   10:00
Românii vorbesc două ore pe lună la telefonul mobil

Într-o ţară în care numărul telefoanelor mobile a depăşit de mult numărul persoanelor adulte, iar mult persoane posedă 2-3 telefoane mobile, operatorii de telefonie mobilă se plâng că se vorbeşte prea puţin la telefon. În medie, un român poartă zilnic conversaţii la celular timp de trei minute şi jumătate, pentru un echivalent de circa 110 minute lunar, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii (ANC), Liviu Nistoran.
Unii operatori de telecomunicaţii consideră că numărul de minute este mic şi se datorează tarifelor mari practicate, aprecia Alexandru Oprea, directorul unei companii de telefonie mobilă abia intrată pe piaţă, citat de Evenimentul Zilei. El crede că telefonia mobilă este un lux. Părere care nu este împărtăşită şi de alţi operatori concurenţi, care cred că ?tarifele pentru serviciile de telefonie mobilă din România sunt printre cele mai scăzute din Europa, iar rata de penetrare a telefoniei mobile în România, la nivel de SIM-uri, de aproape 130% arată că serviciile de comunicaţii mobile sunt accesibile tuturor categoriilor de utilizatori şi că preţul nu este în niciun caz o barieră?.
Pe de altă parte, nu este de aşteptat ca actuala criză să ducă la scăderea tarifelor.
Oficialii companiilor de telefonie mobilă au participat marţi la lansarea oficială a Asociaţiei Operatorilor Mobili din România, care reuneşte operatorii Orange România, Vodafone România, Cosmote România şi Telemobil. Cele patru companii au investit circa 4 miliarde de euro în România, începând cu anul 1997, din care 350 milioane de euro pentru licenţele operate, GSM şi 3G.
Antena3.ro

Parteneri
x close