Școală la container, una din propunerile ministrului Educaţiei pentru noul an școlar

de L.D.    |    09 Iun 2020   •   11:19
Școală la container, una din propunerile ministrului Educaţiei pentru noul an școlar Hepta

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că, dacă temerile experților în sănătate se adeveresc și va exista un al doilea val de coronavirus, se iau în calcul mai multe scenarii privind învățământul. Aceasta a precizat că evaluările compară și situația din alte țări, unde, spre exemplu, copiii desfășoară orele de curs în containere amplasate în curte.

”Să știți că sunt state în care au fost găsite soluții, în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi, în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică.Vom analiza și noi în cadrul ministerului și să sperăm, totuși, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul a afirmat că „la momentul acesta trebuie să privim lucrurile și din perspectiva a ceea ce epidemiologii susțin, și anume faptul că, în toamnă, ne-am putea confrunta cu o nouă serie de îmbolnăviri. Ca atare, Ministerul Educației trebuie să gândească o soluție pentru ceea ce ar însemna distanțarea fizică a elevilor și, într-adevăr, infrastructura actuală, mai ales în mediul urban, nu ne ajută deloc în scopul acesta al distanțării fizice”.

Sursa: b1.ro

Parteneri
sati
x close