Antena 3 CNN Actualitate Şeful Camerei de Comerţ Bucureşti, Sorin Dimitriu, va fi cercetat în libertate

Şeful Camerei de Comerţ Bucureşti, Sorin Dimitriu, va fi cercetat în libertate

Şeful Camerei de Comerţ Bucureşti, Sorin Dimitriu, va fi cercetat în libertate
Sursa foto: Foto: bzi.ro
de M.Z.    |    10 Apr 2012   •   20:35

Şeful Camerei de Comerţ Bucureşti, Sorin Dimitriu, consilierul acestuia, Gabriela Dumitriu, şi directorul general al instituţiei, Gabriel Mihuţ, vor fi cercetaţi în stare de libertate, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, recursul procurorilor anticorupţie faţă de punerea în libertate a celor trei, informează Agerpres.
   
Decizia instanţei este definitivă.

Dimitriu, în vârstă de 67 de ani, nu a fost prezent în faţa magistraţilor, fiind internat la Institutul "Prof. Dr. C.C. Iliescu" (Fundeni) din Capitală, din cauza unei crize cardiace acute.

Directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, Gabriel Mihuţ, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că a sponsorizat, şi el, instituţia, cu o sumă totală de 100.000 de lei, că este nevinovat şi că speră ca justiţia să-şi facă treaba corect.

Gabriela Dumitriu a susţinut în faţa instanţei că este prima dată când se află într-o asemenea situaţie, că nu a avut niciodată probleme cu legea şi că îşi menţine declaraţia.

Pe 3 aprilie, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă a vicepreşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Sorin-Petre Dimitriu, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, într-un dosar în care este acuzat se şantaj.

Procurorii spun că, în perioada iunie 2010 - martie 2012, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Dimitriu, împreună cu alte persoane cu funcţii de conducere în cadrul aceleiaşi instituţii, între care Mihuţ şi Dumitriu, au constrâns opt angajaţi ai instituţiei, să dea lunar o sumă de bani cuprinsă între 30% - 70% din valoarea drepturilor salariale cuvenite, precum şi să semneze, lună de lună, un înscris intitulat "contract de sponsorizare" cu instituţia, având ca obiect aceste sume de bani.

În caz contrat, angajaţii erau prin ameninţaţi cu încetarea contractului de muncă.

"Până în prezent s-a stabilit că sumele reţinute nejustificat totalizează peste 300.000 lei. În cazul a trei dintre salariaţii care au solicitat plata integrală a drepturilor băneşti cuvenite, conducerea CCIB a procedat la desfacerea contractelor de muncă, fără a invoca un motiv plauzibil", susţin procurorii anticorupţie.

Săptămâna trecută, Sorin Dimitriu a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat de mai multe infracţiuni. Dimitriu este acuzat de procurorii DNA pentru constituire a unui grup infracţional organizat, opt infracţiuni de şantaj în formă continuată şi trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

×
Subiecte în articol: liber cercetat
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close