Antena 3 CNN Actualitate Silviu Ionescu, eliberat de Judecătoria Sectorului 3. Decizia poate fi atacată cu recurs

Silviu Ionescu, eliberat de Judecătoria Sectorului 3. Decizia poate fi atacată cu recurs

Silviu Ionescu, eliberat de Judecătoria Sectorului 3. Decizia poate fi atacată cu recurs
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Noi 2010   •   14:50

Fostul ataşat cu afaceri al României la Singapore, Silviu Ionescu, ar putea fi eliberat sub control judiciar. Judecătoria Sectorului 3 a admis, vineri, o cerere în acest sens. Potrivit Mediafax, hotărârea poate fi atacată, însă, cu recurs, la Tribunalul Bucureşti. Ministerul de Externe din Singapore a anunţat, la scurt timp, că va continua să monitorizeze cazul fostului diplomat român.

Silviu Ionescu a fost trimis în judecată pe 1 iulie, de către procurorii Parchetului instanţei supreme. Ionescu este acuzat de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.

Din probele administrate în cursul urmăririi penale a rezultat că, în 15 decembrie 2009, Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri "ad interam" al României în Singapore, în timp ce conducea un autoturism Audi A6 aparţinând Ambasadei României, nerespectând culoarea verde pentru pietoni, a accidentat, la o intersecţie semaforizată, două persoane în vârstă de 30 şi, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar.

Anchetatorii susţin că în loc să oprească şi să cheme o ambulanţă pentru victimă, acesta şi-a continuat drumul şi la următoarea intersecţie a mai accidentat un tânăr. Mai mult chiar, ar fi încercat să-şi ascundă fapta şi şi-a înscenat furtul maşinii.

Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate în urma primului accident rutier, celelalte două suferind leziuni.

Silviu Ionescu a negat că s-ar fi aflat la volanul maşinii care a provocat accidentul din 2009.

MAE din Singapore va continua monitorizarea cazului

În urma deciziei Judecătoriei Sectorului 3, Ministerul de Externe din Singapore a anunţat că va continua să monitorizeze cazul lui Silviu Ionescu şi că se aşteaptă ca autorităţile române să îşi onoroze asigurările date potrivit cărora va fi făcută dreptate în acest caz.

"Trebuie să respectăm decizia instanţei, dar înţelegem că procurorii români o vor ataca. În orice caz, acest lucru nu înseamnă că el nu va fi judecat", se arată într-un comunicat al serviciului de presă al Ministerului singaporez de Externe, citat de sursa precizată.
 
"Vom continua să monitorizăm situaţia şi ne aşteptăm ca autorităţile române să îşi onoroze asigurările date potrivit cărora va fi făcută dreptate în acest caz", se mai arată în comunicat.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close