Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Agriculturii: "Nu există niciun risc să nu putem hrăni populaţia"

Ministrul Agriculturii: "Nu există niciun risc să nu putem hrăni populaţia"

Sunt suficiente alimente, astfel încât să putem trece peste orice criză, a spus Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii: "Nu există niciun risc să nu putem hrăni populaţia"
Sursa foto: Facebook / Pixabay
de Silvia Preda    |    07 Mar 2022   •   16:47

România nu va interzice exporturile de cereale, pentru că în acest moment nu există sincope privind aprovizionarea populaţiei cu alimente, a mai spus Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

"Noi, în mod tradiţional suntem o ţară care exportă, pentru că producem mai mult decât cât consumam în intern şi lucrul trebuie să fie foarte bine înţeles de toată lumea. Din evaluările pe care le-am făcut până acum la Ministerul Agriculturii nu există niciun risc să nu putem hrăni populaţia. Pe măsură ce lucrurile evoluează sau involueaza vom lua măsuri pentru a asigura hrana populaţiei", a declarat Adrian Chesnoiu la sediul PSD. 

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii: Sunt suficiente alimente, astfel încât să putem trece peste orice criză

Potrivit ministrului, nu există sincope privind aprovizionarea populaţiei cu alimente.

"Sunt suficiente alimente (de bază - n.red.), astfel încât să putem trece peste orice criză. Am făcut solicitări către autorităţile competente ca rezervele de stat să fie îndestulătoare, pentru că ne preocupă situaţia din România. Am făcut-o înainte de agresiunea militară a Rusiei, deoarece trebuie să avem în vedere o evoluţie a lor pe termen scurt, mediu şi lung. Soluţiile pentru această situaţie avem şi le implementăm gradual, în funcţie de necesitate", a explicat Adrian Chesnoiu.

Ministrul Agriculturii: "Preocuparea mea principală este să sprijin producătorii ca să avem alimente pe masa românilor"

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a precizat că la nivelul instituției pe care o conduce sunt analizate mai multe soluții, însă preocuparea sa principală rămâne sprijinul acordat pentru producători ca să avem alimente pe masa românilor.

×
Subiecte în articol: alimente criza criza alimentara
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close