Antena 3 CNN Actualitate Social Medici: Bărbatul care a murit în urma unui stop cardio-respirator în Piaţa Obor putea fi salvat

Medici: Bărbatul care a murit în urma unui stop cardio-respirator în Piaţa Obor putea fi salvat

Medici: Bărbatul care a murit în urma unui stop cardio-respirator în Piaţa Obor putea fi salvat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    07 Noi 2017   •   08:45

Bărbatul care a murit în urma unui stop cardio-respirator în Piaţa Obor putea fi salvat. Este concluzia la care au ajuns medicii, în urma anchetei deschise în acest caz.

Secretarul de stat Raed Arafat spune că reprezentanţii ambulanţei care ar fi trebuit să acorde primul-ajutor nu aveau nicio competenţă, iar instituţiei îi lipsea până şi autorizaţia de funcţionare. 

Activitatea ambulanţei private a fost suspendată, iar reprezentanţii acesteia au fost amendaţi cu 15.000 de lei. 

Ancheta deschisă după moartea bărbatului în Piaţa Obor a scos la iveală lipsuri grave ale echipajului ambulanţei, care ar fi trebuit să intervină pentru salvarea pacientului. 

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă cunoaşte lipsurile Serviciului privat de ambulanţă, care a mai fost amendat în urmă cu o lună pentru că funcţionează fără autorizaţie. Pentru intervenţia din Piaţa Obor, firma a fost amendată cu 15.000 de lei.

Ambulanţa privată sosită pentru acordarea primului ajutor avea un contract de prestări servicii cu piaţa Obor. 

Citiți și Scene șocante într-o piață din Capitală. Un bărbat a murit sub ochii unui echipaj medical care nu a ştiut să îi acorde primul ajutor

×
Subiecte în articol: piata obor Raed Arafat
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close