Antena 3 CNN Actualitate Social Scene șocante într-o piață din Capitală. Un bărbat a murit sub ochii unui echipaj medical care nu a ştiut să îi acorde primul ajutor

Scene șocante într-o piață din Capitală. Un bărbat a murit sub ochii unui echipaj medical care nu a ştiut să îi acorde primul ajutor

Scene șocante într-o piață din Capitală. Un bărbat a murit sub ochii unui echipaj medical care nu a ştiut să îi acorde primul ajutor
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Noi 2017   •   14:40

Update 14.40: „Serviciul privat de ambulanțe nu are autorizație de funcționare, drept urmare, se aplică sancțiune contravențională în valoare de 15.000 de lei. Urmează să analizăm în continuare documentele și să sesizăm celelalte instituții ale statului, Direcția de Sănătate Publică. Conform documentelor, serviciul de ambulanța a depus o solicitare la Direcția de Sănătate Publică în vederea autorizării”, a declarat un reprezentant al departamentului pentru Situații de Urgență.

----------------------------

Scene şocante în mijlocul unei pieţe din Bucureşti. Un bărbat a murit sub ochii celor care trebuiau să-i salveze viaţa. Martori spun că echipajul medical al unui serviciu privat de ambulanţă nu ar fi ştiut cum să îl resusciteze pe bărbat care şi-a dat ultima suflare pe asfalt.

Au fost momente de panică pentru clienţii care-şi făceau cumpărăturile în Piaţa Bucur-Obor din Capitală. Un bărbat zace prăbuşit la pământ în timp ce membrii unui echipaj medical încearcă să-i salveze viaţa. Totul sub ochii trecătorilor, disperaţi că salvatorii nu ştiu procedurile.

Adrenalina nu l-a putut ajuta pe bărbat. Oamenii au sunat încontinuu la 112. După mai bine de 20 de minute, spun oamenii, a ajuns o altă ambulanţă, de data asta a SMURD. Prea târziu ca bărbatul să fie salvat.

Imaginile cu modul în care au acţionat salvatorii au fost postate pe Internet unde au stârnit un val de revoltă. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a reacţionat imediat. Echipajul medical care a intervenit iniţial aparţine unei firme private care nu este la prima abatere.

Autorităţile au iniţiat o anchetă pentru stabilirea condiţiilor în care s-au aplicat măsurile de prim-ajutor.

„Pacientul respectiv a fost în stop cardiac. S-a văzut acolo acest echipaj care s-a confundat inițial cu un echipaj al serviciului de Ambulanță București-Ilfov, dar de fapt se vede pe spate că scrie numele firmei din care fac parte. La 4 minute, de când a început filmarea a apărut un echipaj SMURD care, de fapt, a aplicat prima defibrilare, cu defibrilatorul semi-automat și a mai aplicat o defibrilare după ce a ajuns mașina cu medic, care a fost trimisă de dispeceratul de la pompieri București. Faptul că primul echipaj de ambulanță nu a defibrilat, nu a efectual manevrele de resuscitare de bază. În mod corect, acestea trebuie să le știe și un cetățean simplu, normal că a ridicat mari semne de întrebare. Ei nu au autorizație”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat MAI.

 

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close