Antena 3 CNN Actualitate Social Brico Depot își încetează colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer

Brico Depot își încetează colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer

 Brico Depot își încetează colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer
09 Mar 2017   •   13:04

Brico Depot România a sistat aprovizionarea cu produse din lemn provenind de la producătorul austriac Holzindustrie Schweighofer, informează compania, printr-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

"Dorim să oferim spre vânzare produse din lemn care au o sursă de provenienţă 100% sigură, permiţând clienţilor noştri să facă alegeri durabile. Tot lemnul din gama noastră de produse este auditat în mod responsabil, fiind aprobat de comisii recunoscute şi competente, cum ar fi FSC (Forest Stewardship Council - n. r.) şi PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification - n. r.)", a declarat Christian Mazauric, CEO Brico Depot România.

Brico Depot România a sistat comenzile de produse către grupul austriac, folosind furnizori alternativi ce deţin certificarea FSC, şi nicio comandă nu va mai fi plasată către Schweighofer Group fără acordul FSC.

Totodată, reprezentanţii companiei precizează că Brico Depot România colaborează strâns cu furnizorii săi pentru a se asigura că aceştia respectă reglementările aflate în vigoare, folosind auditori independenţi, dar şi că pun în aplicare programele de formare a lanţului de aprovizionare.

"De asemenea, lucrăm cu ONG-uri şi alţi actori ai industriei şi societăţii civile pentru a rezolva cauzele defrişărilor şi pentru a crea schimbări pozitive în gestionarea pădurilor din România. În decembrie 2016, am dezvoltat un parteneriat cu WWF (World Wildlife Fund) prin care ne-am angajat să lucrăm cu furnizori de lemn autorizat şi care sunt preocupaţi de protejarea pădurilor virgine şi a pădurilor cu valoare ridicată de conservare în România", se menţionează în comunicat.

Brico Depot este parte a Kingfisher plc, grup de retail de home improvement din Europa, cu peste 1.100 de magazine în 10 ţări din Europa.

La finele anului trecut, şi retailerul de bricolaj Hornbach a anunţat că din ianuarie 2017 încetează colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer, în ceea ce priveşte comercializarea lemnului de construcţii şi a celui rindeluit, o gamă largă de produse pentru care a ales un furnizor nou.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Holzindustrie Schweighofer lemn
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close