Antena 3 CNN Actualitate Social Măsuri împotriva temperaturilor ridicate. Gabriela Firea: Au fost montate corturi anticaniculă în zonele aglomerate din Capitală

Măsuri împotriva temperaturilor ridicate. Gabriela Firea: Au fost montate corturi anticaniculă în zonele aglomerate din Capitală

Măsuri împotriva temperaturilor ridicate. Gabriela Firea: Au fost montate corturi anticaniculă în zonele aglomerate din Capitală
Sursa foto: Foto: Facebook/Gabriela Firea
30 Iun 2017   •   12:00

Trei corturi anticaniculă au fost montate în zonele aglomerate din Capitală - Piaţa Moghioroş, Crângaşi şi Piaţa Romană - a anunţat, vineri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a făcut apel la operatorii de salubritate să intensifice programele de stropit.

„Urmează câteva zile foarte călduroase. Au fost montate trei containere anticaniculă în Piaţa Moghioroş, Crângaşi şi la Piaţa Romană. Acestea oferă un confort sporit faţă de corturile anticaniculă, sunt dotate cu aer condiţionat, cu chiuvetă, canapea, cu personal medical, la care bucureştenii pot apela în caz de nevoie. Până la finalul săptămânii viitoare vor veni şi restul de 7 corturi, apoi vom suplimenta cu încă 10", a spus Gabriela Fireade Primăria Capitalei.

Primarul general al Capitalei a făcut apel la operatorii de salubritate să intensifice programele de stropit.

Primăria Capitalei subliniază că în alte 15 locaţii sunt montate de luni corturi cu personal medical voluntar de la SABIF şi medici de medicină şcolară din cadrul ASSMB.

Corturile anticaniculă sunt amplasate în următoarele zone: Piaţa Victoriei, Piaţa Romană - metrou, Piaţa Universităţii - Spital Colţea, Piaţa Universităţii - Arhitectură, Piaţa Unirii - bd. Regina Maria, Piaţa Unirii - 11 iunie, Piaţa C.A Rosetti, Piaţa Iancului - metrou, Dristor - metrou, Parcul Herăstrău, Piaţa Muncii, Magazinul Bucur Obor, Parcul Carol, Gara de Nord şi Parcul Cişmigiu.

Totodată, toate spitalele aflate în subordinea Municipalităţii sunt pregătite pentru a răspunde solicitărilor cetăţenilor şi pentru a asigura confortul pacienţilor în aceste perioade, iar Apa Nova va menţine fântânile arteziene în funcţiune, în permanenţă, pe perioada caniculei şi în prezent sunt în funcţiune pe raza oraşului un număr de 55 de cişmele, se mai arată în comunicatul transmis de PMB.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: canicula Gabriela Firea Capitală corturi
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close