Antena 3 CNN Actualitate Social Premieră negativă de Ziua Națională. În Alba Iulia nu s-a mai organizat o paradă militară

Premieră negativă de Ziua Națională. În Alba Iulia nu s-a mai organizat o paradă militară

Premieră negativă de Ziua Națională. În Alba Iulia nu s-a mai organizat o paradă militară
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Dec 2017   •   09:17

Ziua Naţională vine cu o altă premieră negativă. În oraşul in care s-a înfăptuit Marea Unire nu va mai fi organizată o paradă militară, ci doar o defilare la care vor participa în jur de 300 - 400 de militari. Este, practic, cel mai mic număr de militari care defilează de 1 Decembrie la Alba Iulia în ultimii ani.

Pentru prima dată în ultimii ani, în municipiul Alba Iulia, cunoscut ca ”Oraşul Marii Uniri”, nu va mai fi organizată o paradă militară de Ziua Naţională a României, urmând ca în 1 Decembrie să aibă loc doar o defilare, la care vor participa în jur de 300 - 400 de militari, cu tehnică uşoară, şi un elicopter SMURD. Dacă săptămâna trecută se vorbea despre o paradă cu 1.500 de militari şi cu 120 de mijloace tehnice, precum şi de survolarea zonei cu elicoptere şi MIG-uri Lancer, acum autorităţile au anunţat că de 1 Decembrie va fi un ceremonial, blocul de defilare urmând să fie constituit din 300-400 de militari, jandarmi, pompieri, poliţişti, angajaţi ai SRI şi reprezentanţi ai SMURD.   

”Pot să vă spun că m-am zbătut foarte mult şi am avut foarte multe contacte, atât la nivel de minister, cât şi la nivelul Armatei a IV-a”, a declarat prefectul de Alba, Dănuţ Emil Hălălai, care a adăugat că el a menţionat că Guvernul a decis ca la nivelul fiecărei garnizoane din judeţe, inclusiv în Alba, să se desfăşoare ceremonii militare, precizând că la defilare va fi tehnică uşoară, urmând ca un elicopter SMURD să zboare deasupra blocului de defilare.

×
Parteneri
Alertă de securitate la Parlament! Un tânăr a sărit gardul instituției
x close