Antena 3 Actualitate Spitalul Colentina din Capitală, redeschis oficial începând de astăzi

Spitalul Colentina din Capitală, redeschis oficial începând de astăzi

de Denisa Nedelcu    |    16 Iul 2020   •   13:33
Spitalul Colentina din Capitală, redeschis oficial începând de astăzi
Sursa foto: Hepta

Spitalul Colentina din Capitală se redeschide începând de astăzi. Foarte mulţi bolnavi îşi doreau deschiderea acestei unităţi medicale, după ce spitalul a fost închis pentru pacienţii cu boli cronice, fiind destinat doar celor cu coronavirus.

Spitalul Colentina se redeschide, oficial, începând de joi, pentru o lună, după ce a primit avizul de funţionare cu caracter temporar şi s-a decis că unitatea îndeplineşte prevederile normelor antiepidemice şi de igienă în vigoare.

Avizul a fost semnat de șefa Direcției de Sănătate Publică Bucureşti. 

Firea: Avizul, valabil o lună

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că a solicitat Ministerului Sănătăţii de două luni zile redeschiderea spitalului.

Potrivit edilului, "acest aviz este valabil o lună de zile, pe perioada stării de alertă. Vom vedea ce se va întâmpla pe urmă.

În plus, internările nu se pot face de mâine, pentru că mai sunt acolo bolnavi COVID", a declarat, joi, Primarul Capitalei, Gabriela Firea, prezentă la redeschiderea spitalului.

Cum va funcţiona Colentina până la sfârşitul anului

Tot de astăzi, bolnavii cu COVID-19 care erau internaţi la Colentina vor fi transferaţi în clădirea Spitalului STB, care se află în apropiere, şi este definită în acest document ca "secţie exterioară" a unităţii.

Acolo vor fi 33 de paturi de spitalizare pentru bolnavi cu COVID, din care trei paturi la Terapie Intensivă, se mai arată în document.

În ce priveşte spitalul Colentina, documentul mai arată că, până la sfârşitul acestui an, unitatea va avea 599 de paturi pentru spitalizare continuă şi 66 de paturi pentru spitalizare de zi, toate acestea fiind pentru bolnavi care nu au coronavirus.

Managerul de la Colentina, pozitiv cu COVID

Managerul Spitalului Colentina, dr. Remus Mihalcea, a fost infectat cu coronavirus săptămâna trecută. Managerul a început să se simtă rău începând de lunea trecută, a fost testat la Spitalul Victor Babeș, testul a ieșit pozitiv.

Ulterior, medicul a fost internat la secția de Pneumologie a Spitalului Colentina. Era simptomatic, cu febră și respirație îngreunată.

Spitalul Colentina din Capitală, redeschis oficial începând de astăzi

Colentina, închis din martie

Pe 16 martie, în plină stare de urgenţă, a venit anunţul că Spitalul Colentina se va transforma în centru unic pentru tratarea bolnavilor de coronavirus care au și alte afecțiuni. Ordinul a fost semnat de profesorul Horațiu Moldovan, secretar în Ministerul Sănătății.

"Decizia de a deveni Spitalul Clinic Colentina ca un spital de suport pentru Institutul Matei Balș a fost luată împreună cu prof. Streinu Cercel și cu managerul spitalului Colentina și, de asemenea, împreună cu primarul Capitalei Gabriela Firea și Direcția de Asistență Medicală a Bucureștiului. Spitalul are aproape toate specialitățile și se găsește în incinta Institutului Matei Balș.

Colentina e un spital pavilionat care permite izolări pe pavilioane, ceea ce permite controlul mai eficient al unei eventuale infecții. Am considerat că e cel mai potrivit și am luat această decizie", spunea atunci Moldovan.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close