Antena 3 CNN Actualitate Toate școlile și grădinițele din București vor avea cursurile suspendate vinerea viitoare, când vine Papa Francisc. Unele unități vor fi închise și joi

Toate școlile și grădinițele din București vor avea cursurile suspendate vinerea viitoare, când vine Papa Francisc. Unele unități vor fi închise și joi

Toate școlile și grădinițele din București vor avea cursurile suspendate vinerea viitoare, când vine Papa Francisc. Unele unități vor fi închise și joi
Sursa foto: Sursă foto: captură Antena 3
24 Mai 2019   •   12:25

Papa Francisc le aduce elevilor și copiilor de la grădiniță din București o zi liberă în plus. Și asta pentru că toate școlile și grădinițele din București vor avea cursurile suspendate vineri, 31 mai, în ziua în care Sfântul Părinte ajunge la București, potrivit unei decizii luate în cadrul comandamentului întrunit la Primăria Capitalei. Mai mult, și joi o parte dintre unitățile de învățământ vor avea porțile închise, însă doar cele aflate pe traseul papal. 

În ceea ce privește serviciile medicale, primarul Gabriela Firea a precizat că există un plan bine stabilit al spitatelor, cu servicii de gardă, iar Direcția de Asistență socială va participa prin unități mobile pentru a oferi apă și ajutor, pentru pelerinii de la București.

Propunerea de suspendare a cursurilor a venit din partea Poliției Capitalei. 

"În cadrul şedinţelor de ieri şi alaltăieri, împreună cu domnul viceprimar Bădulescu, cu doamna inspector general şcolar eu am propus suspendarea cursurilor în întreaga Capitală, în primul rând pentru că această posibilă închidere parţială îi va deruta pe mulţi elevi, care nu vor mai înţelege dacă trebuie sau nu trebuie să mai vină la şcoală. (...) Cred că aceia care opinează pentru suspendare parţială nu realizează ce eveniment major se va desfăşura în Bucureşti şi nu înţeleg mulţi despre ce măsuri de securitate şi siguranţă a cetăţenilor şi tuturor pelerinilor şi participanţilor e vorba", a declarat Gabriela Firea.

"Pentru vineri (31 mai - n.r.) se va suspenda activitatea în cele 420 de unităţi de învăţământ de stat de pe raza Bucureştiului. (...) Pentru joi (30 mai - n.r.) urmează să se stabilească măsuri diferenţiate", a spus  sefa IŞMB, Ioana Neacşu, prezentă la Comandamentul întrunit la Primăria Capitalei în vederea organizării vizitei Papei Francisc. 

Potrivit acesteia, prin consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ se vor stabili graficul şi planurile de recuperare a cursurilor. 

"Am ascultat cu mare atenţie punctele de vedere expuse de antevorbitorii mei şi ţinând cont de recomandările exprese pe care atât Poliţia Naţională, cât şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti ni le-au făcut, realizând anvergura acestui eveniment, precum şi importanţa păstrării normelor de siguranţă atât a vizitei, cât şi a cetăţenilor, vă propunem ca pentru data de vineri (31 mai - n.r.) să suspendăm cursurile în toate unităţile de învăţământ. (...) Pentru joia viitoare suspendare parţială, iar pentru 31 mai să demarăm procedurile privind suspendarea totală", a explicat Neacşu. 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea scoli inchise
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close