Antena 3 CNN Actualitate Trafic blocat în Vama Giurgiu | Şoferii de camion trebuie să aştepte ore în şir

Trafic blocat în Vama Giurgiu | Şoferii de camion trebuie să aştepte ore în şir

Șoferii de camioane, care ies din țară în această dimineaţă, pe la Vama Giugiu, trebuie să se înarmeze cu răbdare. Timpul de așteptare este de până la o oră.

Trafic blocat în Vama Giurgiu | Şoferii de camion trebuie să aştepte ore în şir
Sursa foto: Hepta | MMA / MMA1
de Ioana Mircea    |    24 Iul 2022   •   09:08

Traficul este blocat în Vama Giurgiu. Camioanele care vor să iasă din țară au de așteptat aproape o oră, potrivit aplicației Trafic online a Poliției de frontieră.

Timpul de așteptare se datorează numărului mare de camioane prezente pentru tranzit, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Giurgiu.

Traficul prin punctul de frontieră Giurgiu pentru camioane se desfăşoară pe câte cinci artere de circulație, atât pe sensul de ieșire din țară, cât și pe sensul de intrare în țară.

„Înregistrăm un timp crescut de așteptare, pe sensul de ieșire din țară, pentru activitatea de control a documentelor la frontieră. (...) Pentru fluidizarea traficului, a fost suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor precum şi echipamentele folosite pentru verificarea acestora. De asemenea, se menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră bulgare, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune, astfel încât controlul să se desfășoare cu operativitate”, transmite ITPF Giurgiu.

Cu toate acestea, autoturismele, nu au de așteptat prea mult la vamă. Media timpului de așteptare pentru controlul documentelor se încadrează în valori normale.

În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontiera prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, pentru aproximativ 1.000 camioane, 6.300 autoturisme și 24.600 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară au fost înregistrate aproximativ 1.100 camioane, 7.200 autoturisme și 26.300 de persoane, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: vama giurgiu camioane
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close