Antena 3 CNN Actualitate UPDATE: Ordonanţa de reţinere a lui Rudel Obreja a expirat: "Ţinta este Udrea!"

UPDATE: Ordonanţa de reţinere a lui Rudel Obreja a expirat: "Ţinta este Udrea!"

UPDATE: Ordonanţa de reţinere a lui Rudel Obreja a expirat: "Ţinta este Udrea!"
03 Feb 2015   •   19:24

UPDATE:  Rudel Obreja a fost eliberat după o bălbâială a procurorilor. "Lucurile au fost şi sunt evidente. Ţinta este Udrea şi este foarte clar! Şi cea mai bună dovadă a acestui lucru este faptul că noi am fost, fără a avea calitatea de demnitari, trimişi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Din punctul de vedere al Galei Bute, nu există niciun fel de ilegalitate", a declarat acesta.


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis că nu este competentă să judece propunerile de arestare preventivă şi arest la domiciliu în cazul lui Rudel Obreja şi a celorlalţi inculpaţi din dosarul "Gala Bute", întrucât în cauză nu sunt urmăriţi penal actuali sau foşti miniştri.


Instanţa supremă a declinat cauza Tribunalui Bucureşti.

Surse judiciare au declarat marţi că judecătorul ICCJ Maricela Cobzariu, care a primit spre soluţionare referatul DNA cu propunerea arestării în cazul lui Rudel Obreja, a invocat din oficiu excepţia lipsei competenţei materiale de judecare în acest caz.

Magistratul a invocat această excepţie după ce a întrebat în sala de judecată dacă în acest caz există vreun aviz de începere a urmăririi penale a vreunui actual sau fost ministru.

După ce anchetatorii DNA prezenţi la şedinţă au arătat că s-au solictat avize în această cauză, dar că ele nu au fost emise încă, judecătorul le-a răspuns că într-un astfel de context competenţa nu revine ICCJ, ci unei alte instanţe, potrivit aceloraşi surse.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea şi senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, în dosarul "Gala Bute", în care sunt suspectaţi de fapte de corupţie.

Procurorii DNA i-au reţinut în dosarul "Gala Bute" pe fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, pe primarul oraşului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, pe fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu şi pe fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia. Omul de afaceri Adrian Gărdean, care controlează SC Termogaz Company SA, a fost pus sub control judiciar.

Procurorii au cerut la ICCJ arestarea preventivă a lui Rudel Obreja şi Cornel Resmeriţă şi arest la domiciliu pentru Ştefan Lungu şi Gheorghe Nastasia.

În cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii  "La Ordinea Zilei cu Dana Grecu", împreună invitaţii  Elena Cristian, redactor şef Income Magazine, Ovidiu Zara, jurnalist de investigatii si nominaliazat pentru premiul libertatea presei, Ludovic Orban, lider PNL şi europarlamentarul PSD Cătălin Ivan au vorbit despre acest subiect.


×
Parteneri
Cod galben de ploi, grindină și vijelii, în prima zi de minivacanță! Avertizarea meteo ANM vizează 17 județe
x close