Antena 3 CNN Actualitate VÂRSTA DE PENSIONARE 2020. Anunţul de ultimă oră făcut de Guvern

VÂRSTA DE PENSIONARE 2020. Anunţul de ultimă oră făcut de Guvern

VÂRSTA DE PENSIONARE 2020. Avem prima confirmare oficială: Guvernul lucrează la un proiect privind creşterea vârstei de pensionare.

VÂRSTA DE PENSIONARE 2020. Anunţul de ultimă oră făcut de Guvern
de M.Z.    |    08 Ian 2020   •   15:04

VÂRSTA DE PENSIONARE 2020. Anunţul a fost făcut de vicepremierul Raluca Turcan, miercuri, care afirmă că românii se vor putea pensiona chiar şi la 70 de ani.

VÂRSTA DE PENSIONARE 2020. Decizia va fi însă opţională, spune vicepremierul. 

VÂRSTA DE PENSIONARE 2020. Vârsta standard de pensionare este în prezent de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei.

VÂRSTA DE PENSIONARE 2020. "În momentul de faţă, nu cred că România este pregătită pentru pensionare obligatorie la 70 de ani, însă cred că se impune o discuţie în spaţiul public, ca dacă persoanele doresc să opteze pentru creşterea vârstei de pensionare, atunci să o facă. 

VÂRSTA DE PENSIONARE 2020. Dar nu cred că vom ajunge în curând la o creştere obligatorie a vârstei de pensionare. Dacă se va ajunge la concluzia că există o susţinere pentru această idee, atunci e posibil să luăm această măsură", a spus Turcan.

VÂRSTA DE PENSIONARE 2020. Vicepremierul Raluca Turcan susţine că, în acest moment la Ministerul Muncii există un proiect de lege în lucru care prevede că vârsta de pensionare ar putea să crească de la 65 de ani la 70 de ani.

VÂRSTA DE PENSIONARE 2020. Acest lucru va fi opţional şi doar în anumite domenii, precum Sănătate, Educaţie sau Cercetare. Concret, acest lucru înseamnă că un profesor, spre exemplu, care în mod normal iese la pensie la 65 de ani va putea opta să rămână în învăţământ şi să iasă la pensie la vârsta de 70 de ani.

Veste-şoc pentru milioane de români. Guvernul va modifica vârsta de pensionare

×
Parteneri
Opoziţia a eşuat | Guvernul Ciolacu scapă de moţiune
x close