Antena 3 CNN Actualitate "Victimele" nepotismului. Tudor Biaciu, demis de la APIA

"Victimele" nepotismului. Tudor Biaciu, demis de la APIA

"Victimele" nepotismului. Tudor Biaciu, demis de la APIA
14 Oct 2008   •   17:02

Directorul Direcţiei Inspecţii şi Supracontrol din Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Tudor Biaciu, a fost demis din funcţia sa de conducere, în urma scandalului mediatic în care a fost implicat. Acesta se afla într-un conflict de interese pentru că mama sa deţine o firmă de consultanţă pentru fondurile UE.
Potrivit unui comunicat de presă al APIA, Tudor Biaciu nu va mai coordona activitatea Direcţiei de Inspecţii şi Supracontrol pe perioada anchetei demarate în urma dezvăluirilor din presă. Firma de consultanţă deţinută de mama sa realizează proiecte de restructurare sau reconversie a plantaţiilor de viţă-de-vie, pentru agenţi economici care solicită fonduri europene prin intermediul APIA. O astfel de firmă primeşte un comision de 5% din valoarea proiectului finanţat de UE.
Acesta nu este singurul caz de nepotism făcut public în ultima perioadă. Directorul general al Autorităţii Aeronautice Civile, Geică Florea, este de asemenea acuzat că şi-ar fi angajat fiul cel mare pe postul de copilot, deşi acesta are doar câteva ore de zbor la activ şi abia a terminat şcoala de aviaţie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: APIA demitere
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close