Antena 3 CNN Actualitate Vrei carne de miel ieftină? LISTA locurilor din care trebuie să o cumperi

Vrei carne de miel ieftină? LISTA locurilor din care trebuie să o cumperi

Vrei carne de miel ieftină? LISTA locurilor din care trebuie să o cumperi
Sursa foto: foto: pixabay.com
26 Apr 2016   •   23:29

Deşi sacrificiul ritual al unui animal cum este mielul de Paşte are semnificaţii ce depăşesc cu mult conotaţiile alimentare pe care le atribuie un gurmand sărbătorii pascale, totuşi mielul reprezintă în fiecare an “oaspetele” de seamă pe masa românilor.

Întrebarea care “arde” în preajma Paştelui revine an de an pe buzele românilor: “Cât va costa anul acesta mielul de Paşte?” Şi deşi răspunsul îi “arde” la buzunare, de cele mai multe ori la fel de tare ca întrebarea, scot ascultători banul şi urmează tradiţia.Pentru început, aflăm cu stupoare că primii miei de Paşte au fost scoşi la mezat încă din luna martie, însă doar pe Internet! Mai exact, cu rezervare. Un miel ce avea pe atunci aproximativ 9-10 kg, ajunge în preajma Paştelui la 15-18 kg, numai bun de sacrificat.

Unde mai pui că îl rezervi cu doar 9 lei/kg în viu, preţ ce se păstrează şi în ziua în care vii să îl cumperi propriu-zis! Dacă însă, ca majoritatea românilor, laşi grija mielului pascal pe ultima sută de metri, poţi avea surprize nu tocmai plăcute când faci o vizită în piaţa de carne, să îl achiziţionezi. În 2016, crescătorii de ovine au rămas însă rezervaţi cu privire la vânzarea de carne de miel în perioada Sărbătorilor Pascale, în principal din cauza ofertei deosebit de mari în comparaţie cu cererea. Se estimează că au fost “disponibili” aproximativ 7 milioane de miei în luna aprilie 2016 însă doar 1 milion vor fi sacrificaţi pe mesele românilor de Paşte.
Oierii spun că preţul unui kilogram de miel este de circa 25 lei/kg lei în pieţe, în timp ce un miel în viu va fi vândut cu circa 10-12 lei kilogramul.

Preţul cărnii de miel în pieţele de carne din Bucureşti

Sector 4, piaţa Berceni-Piaţa Sudului – preţul de pornire este de 23 lei/kg carcasa şi ajunge la 24 lei/kg pentru pulpa din spate.

Sector 4, piaţa Apărătorii Patriei – în singurul târg autorizat de miei vii din Capitală – preţul de vânzare pentru mielul sacrificat pe loc este de 25 lei/kg. Se mai poate negocia, însă foarte puţin, dacă se cumpără minim 2 miei.

Sector 2, piaţa Obor – preţul de pornire este de 21 lei/kg pentru carcasa de miel şi ajunge la 23 lei/kg pentru pulpă. Condiţiile de depozitare însă lasă de dorit.

Sector 3, piaţa Trapezului – preţul de pornire este de 22 lei/kg pentru un miel întreg şi creşte până la 24 lei/kg dacă se cumpără doar pulpa.

Sector 1, piaţa Domenii – preţul de pornire este de 24 lei/kg şi urcă la 27 lei/kg pentru cotlet sau pulpă

Sector 5, piaţa Rahova – preţul de pornire este de 21 lei/kg şi urcă până la 23 lei/kg, pentru cotlet

Sector 6, piaţa Moghioroş – preţul de pornire este 22 lei/kg şi urcă până la 24 lei/kg pentru pulpa de miel

Preţurile în principalele oraşe din ţară

Cluj

Clujul a ales să vândă carne de miel în marile magazine specializate pe carne, în supermarketuri şi în punctele autorizate pentru sacrificare, care se vor deschide cu câteva zile înainte de Paşte. Carcasa de miel variază între 23 şi 25 lei/kg.

Continuarea, pe capital.ro.

×
Subiecte în articol: carne de miel
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close