Antena 3 CNN Actualitate YouTube derulează un experiment prin care cere utilizatorilor să își dezactiveze dispozitivele de blocare a reclamelor

YouTube derulează un experiment prin care cere utilizatorilor să își dezactiveze dispozitivele de blocare a reclamelor

YouTube derulează un experiment prin care le cere unor utilizatori să își dezactiveze dispozitivele de blocare a reclamelor sau să plătească un abonament premium, altfel nu li se va permite să vizioneze videoclipuri.

YouTube derulează un experiment prin care cere utilizatorilor să își dezactiveze dispozitivele de blocare a reclamelor
Sursa foto: sursa/ Reddit
de Alexandra Axinia    |    11 Mai 2023   •   14:25

După cum a observat pentru prima dată un utilizator Reddit în această săptămână, YouTube va afișa un pop-up care îi va avertiza pe unii utilizatori că "nu este permisă utilizarea blocantelor de reclame".

"Se pare că este posibil să folosești un ad blocker. Reclamele permit ca YouTube să rămână gratuit pentru utilizatori din întreaga lume", adaugă mesajul. 

La primirea acestei notificări, utilizatorii vor avea două opțiuni: fie își dezactivează ad blocker-ul pentru a permite reclamele YouTube, fie iau în considerare abonarea la YouTube Premium pentru a scăpa de toate reclamele.

După cum se explică în pop-up, "puteți renunța la reclame cu YouTube Premium, iar creatorii pot fi plătiți în continuare din abonamentul dvs".

Un purtător de cuvânt al YouTube a confirmat acest experiment și a declarat că firma îi îndeamnă pe utilizatorii săi să încerce YouTube Premium sau să permită reclame pe platformă.

"Efectuăm un mic experiment la nivel global care îndeamnă utilizatorii cu ad blocker activat să permită reclame pe YouTube sau să încerce YouTube Premium. Detectarea blocării reclamelor nu este ceva nou, iar alți editori le cer în mod regulat vizitatorilor să dezactiveze ad blocker-ele", a declarat purtătorul de cuvânt pentru BleepingComputer.

×
Subiecte în articol: YouTube
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close