Antena 3 CNN Actualitate Câte zile libere vor avea românii de Rusalii. Cine sunt angajații care pot beneficia de următoarea minivacanță

Câte zile libere vor avea românii de Rusalii. Cine sunt angajații care pot beneficia de următoarea minivacanță

Începutul lunii iunie aduce câteva zile libere atât pentru angajații din sectorul bugetar, cât și pentru cei din sectorul privat.

Câte zile libere vor avea românii de Rusalii. Cine sunt angajații care pot beneficia de următoarea minivacanță
Sursa foto: Getty Images I kevinjeon00
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2023   •   17:52

Guvernul României a adoptat o decizie prin care a fost stabilită o "punte" între 1 iunie și weekendul de Rusalii. 

În acest an, Rusaliile vor cădea pe 4 și 5 iunie (duminică și luni), aceste zile fiind declarate libere conform legislației.

De asemenea, ziua de 1 iunie, Ziua Copilului, este o zi liberă legală și, în plus, cade într-o zi de joi.

Din acest motiv, Guvernul a decis, în urma unei votări la începutul anului, să se facă o "punte" între 1 iunie și weekendul de Rusalii.

Citește șiRomânii care pot beneficia de o nouă zi liberă. Proiectul, valabil şi pentru bugetari, şi pentru cei de la privat

Astfel, elevii și anumiți angajați bugetari vor beneficia de o zi liberă și în ziua de vineri, 2 iunie, cu condiția ca activitățile și cursurile programate pentru acea zi să fie recuperate ulterior, în altă zi.

Cei mai norocoși angajați vor putea să se bucure de o mini-vacanță de 5 zile, începând de joi, 1 iunie, și până luni, 5 iunie, inclusiv.

Totuși, există sectoare în care ziua de vineri, 2 iunie, va fi o zi lucrătoare, iar un exemplu în acest sens este Poșta Română.

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close