Antena 3 Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIŞ. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIŞ. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ

11 Dec 2016   •   16:20
ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIŞ. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ
Sursa foto: foto: pixabay.com

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Proiecte legislative cu impact naţional dar şi iniţiative privind chestiuni locale sunt priorităţi ale candidaţilor aflaţi pe primele poziţii pe listele partidelor în Timiş şi ale independenţilor care au răspuns întrebărilor AGERPRES. ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Întrebările AGERPRES au fost:

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, priorităţile pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul ANR Ioan Savu (Senat):

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 1. Cred că am fost selectat de partid pentru competenţă, cinste, corectitudine, determinare, iubire de ţară, familie închegată, spirit de echipă, curaj, rezistenţă la efort susţinut, notorietate pozitivă, bun comunicator, prezenţă de spirit, relaţii bune şi multiple cu diverse etnii, altruism, credinţă manifestă.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 2. Dintre proiecte menţionez: Consolidarea unui stat românesc demn şi puternic, loial patriei noastre, ce garantează securitatea cetăţenilor săi şi respectarea drepturilor şi libertăţilor acestora; Oprirea înstrăinării pământului ţării, a distrugerii pădurilor şi a mediului înconjurător, a irosirii resurselor, recuperarea bunurilor înstrăinate fraudulos; Educaţie responsabilă, prin finanţarea învăţământului naţional, precum şi printr-o strategie de dezvoltare a acestuia; Sprijinirea tinerilor prin programe finanţate de stat şi prin atragerea de finanţări europene, ca urmare a unui parteneriat real în cadrul comunităţii europene; Sprijinirea cercetării, prin crearea de multiple modalităţi, inclusiv de facilităţi fiscale şi prin implicarea reală, obligatorie şi constantă învăţământului în cercetare; Crearea unui capital românesc şi prin păstrarea în proprietatea statului a tuturor utilităţilor şi a unei importante părţi a resurselor (...); Susţinerea fermei familiale ţărăneşti, ca purtătoare a tradiţiilor poporului român; Agricultură ecologică; (...); Armată naţională bine înzestrată şi antrenată şi o industrie de apărare de prim rang; Păstrarea identităţii creştine oferind Bisericii posibilitatea de a se dedica operelor de caritate şi de învăţământ (....).

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 3. La votul pe liste s-ar prezerva mai mult, teoretic, problemele doctrinare. În acest caz, găsirea oamenilor potriviţi cade în sarcina partidelor. Teoretic e un sistem mai ieftin.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Cred că un vot uninominal adevărat ar putea curăţa Parlamentul României de mulţi neaveniţi ce se ascund, încă, pe liste. Votul uninominal ar personaliza răspunderea celui ales în faţa celor pe care ar trebui să-i reprezinte în Parlament.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul ANR Valentin Moldovan (Camera Deputaţilor):

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 1. În urma unui protocol de colaborare între Alianţa Noastră România şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat am fost desemnat sa candidez pe listele ANR provenind din PNŢCD.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Motivele pentru care am fost desemnat să candidez ar putea fi experienţa politică de peste 25 de ani; am fost consilier local în Consiliul Local Timişoara pentru patru mandate (1996 - 2012), acumulând experienţă în administraţia publică şi suficientă notorietate.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 2. Proiectul meu politic se suprapune peste proiectul politic oferit de Alianţa Noastră România "Crearea unui stat românesc demn şi puternic, loial patriei noastre, ce garantează securitatea tuturor cetăţenilor săi şi respectarea drepturilor şi libertăţilor acestora".

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Principalele priorităţi pe care mi le propun să le urmăresc dacă voi fi ales sunt oprirea pe cale legislativă a oricăror posibilităţi de înstrăinare a terenurilor către cetăţenii străini; promovarea şi stabilirea cât mai curând a datei referendumului pentru modificarea Constituţiei în vederea definirii familiei ca fiind cea formată dintr-un bărbat şi o femeie, aşa cum a fost solicitată de Asociaţia Coaliţia pentru Familie şi sprijinită prin semnăturile a peste 3.000.000 de cetăţeni; sprijin pentru capitalul românesc prin modificarea legislaţiei existente în vederea schimbării atitudinii statului de adversitate faţă de întreprinzătorii privaţi români, păstrarea în proprietatea statului a tuturor utilităţilor şi a unei importante părţi a resurselor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 3. Având în vedere nereuşita de la alegerile parlamentare din 2012, prin care s-a dovedit că electoratul român nu este pregătit pentru varianta votului uninominal, eu cred că momentan votul pe liste de candidaţi este cea mai bună opţiune.

Avantajul votului pe liste este faptul că oarecum se păstrează în Parlament configuraţia dată de electorat prin vot şi se poate, astfel, asigura o stabilitate politică prin realizarea unei majorităţi parlamentare.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Dezavantajul votului pe liste de partide este faptul că ordinea candidaţilor este stabilită de către fiecare partid în parte, electoratul neputând influenţa această ordine individuală de alocare a mandatelor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Eu cred că, în acest moment, cel mai important lucru trebuie să fie stabilirea prin lege a obligativităţii votului pentru toţi cetăţenii români cu drept de vot, astfel încât cei aleşi să aibă o mai mare reprezentativitate, iar 'electoratul captiv' al unui anumit partid să nu mai poată influenţa în aşa de mare măsură rezultatul votării.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul ALDE Petru Ehegartner (Senat):

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 1. Sunt unul dintre fondatorii acestui partid şi am reprezentat cu consecvenţă şi onestitate politica partidului în Senatul României.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 2. Voi încerca să promovez un proiect de lege care să prevadă reducerea preţului pentru energia electrică consumată pe timp de noapte de consumatorul rezidenţial, la nivelul preţului pentu gazele naturale.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 3. Votul uninominal a reprezentat o soluţie mult mai corectă. Sistemul electoral pe care tocmai l-am abandonat, cu unele corecţii prin care se limita creşterea numărului de aleşi, putea fi o soluţie mult mai corectă. Sistemul pe listă reprezintă sistemul ideal pentru accederea impostorilor şi a incompetenţilor în parlament.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul ALDE Marian Cucşa (Camera Deputaţilor):

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 1. ALDE este partidul care încă de la început a pus mare preţ pe generaţia tânără şi pe potenţialul ei, cu condiţia ca tinerii să fie deja specialişti şi profesionişti în domeniile lor, să nu îşi facă o carieră profesională din politică înainte de a avea o profesie din care să aibă rezultate.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ ALDE este organizaţia care are cu adevărat încredere în tineri şi preţuieşte tinerii valoroşi din România.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Cred că acestea sunt principalele două motive pentru care am fost selectat să candidez la Camera Deputaţilor, urmate de implicarea mea activă în organizaţia judeţeană, al cărei preşedinte sunt, dar şi de rezultatele politice obţinute până acum. Toate rezultatele pozitive le-am obţinut pentru că mereu m-au preocupat oamenii şi binele lor şi al nostru, al tuturor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 2. Programul meu ca viitor deputat, pentru următorii patru ani, cuprinde câteva proiecte pe care le-am preluat de la oamenii din jurul meu şi le-am asumat să le duc la îndeplinire.

Le consider corecte, necesare şi importante pentru mulţi dintre noi. Vor urma şi altele, dar prefer să fiu cinstit şi să nu promit că voi muta munţii din loc, dar promit să accept provocările şi luptele pentru a-mi respecta promisiunile, pentru că îmi doresc să contribui la schimbarea în bine a României.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Îmi doresc ca noi, tinerii, să fim motivaţi să rămânem în ţară, să lucrăm pentru familiile noastre, să nu beneficieze alte state de pregătirea pe care o avem.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Intenţionez să propun modificarea legii privind acordarea gradului de handicap prin eliminarea obligaţiei de prezentare în faţa comisiei de evaluare a persoanelor care au un handicap fizic ireversibil, introducerea de microbuze/autobuze special pentru transportul şcolar în localităţile cu număr mare de şcoli şi implicit elevi, reglementarea numărului de psihologi în şcoli şi introducerea disciplinei de dezvoltare personală încă din ciclul primar, pentru descoperirea vocaţiei fiecărui elev, simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene pentru tineri prin acordarea de sprijin de la bugetul de stat pentru acoperirea cofinanţării şi acordarea unui voucher pentru cultură din partea statului, în valoare de 2.000 de lei, pentru fiecare tânăr care împlineşte 18 ani.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Am şi o propunere care urmăreşte creşterea motivaţiei persoanelor de a merge la vot, anume, ca fiecare român care merge să îşi exercite acest drept constituţional să beneficieze în acel an de o reducere la impozitul pe maşină sau locuinţă.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 3. Avantajul votului pe liste este faptul că evităm dublarea numărului de parlamentari. Consider că prin acest tip de vot reprezentativitatea este mai mare, iar obligaţiile partidelor faţă de cetăţeni sunt mai multe. Dezavantajul votului pe liste este că oamenii nu pot alege direct. Totuşi, acest lucru se întoarce împotriva partidelor, dacă acestea nu sunt atente la oamenii pe care îi propun. Românii nu mai pot fi minţiţi. Eu cred că pot să îşi dea seama care sunt candidaţii corecţi, cinstiţi, interesaţi să muncească în Parlament. Partidele care nu au fost atente la candidaţii pe care i-au pus pe liste vor fi sancţionate la vot.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul PER Ludovic Mardari (Senat):

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 1. Am fost desemnat de către conducerea PER să ocup locul întâi pe lista de la Senat datorită experienţei politice pe care am acumulat-o ca deputat în mandatul din perioada 2000-2004 (PRM, n.r.). A contat desigur şi faptul că ziarele din acea perioadă m-au menţionat în patru rânduri drept cel mai activ parlamentar de Timiş.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 2. În primul rând, voi lucra la priorităţile legislative ale partidului, respectiv, stoparea defrişărilor ilegale, interzicerea tăierilor de păduri şi a exportului de buştean şi cherestea pe o perioadă de 10 ani; TVA zero la produsele bio şi la produsele tradiţionale.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Voi avea şi priorităţi personale, cum sunt propunere legislativă pentru subvenţionarea cu 50 % a instalaţiilor de GPL pentru cei care doresc să-şi doteze autoturismele astfel încât să reducă poluarea; propunere legislativă pentru reducerea birocratizării mediului de afaceri; voi relua intervenţiile la Guvern pentru finalizarea investiţiei privind construirea noului Spital Municipal din Timişoara (Calea Torontalului).

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 3. Votul pe listă duce la consolidarea partidelor, ceea ce constituie un aspect pozitiv. Partidele pot face o selecţie mai riguroasă a candidaţilor. Pot (...) să promoveze şi oameni tineri, mai puţin cunoscuţi.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Un dezavantaj ar putea fi tendinţa de a se acumula din nou bani pentru partid. Este adevărat că această tendinţă este serios afectată de prezentele legi electorale care au diminuat serios sumele care se cheltuiesc în campaniile electorale.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Votul uninominal determină partidele să caute candidaţi cu multă notorietate, chiar dacă nu au calităţile necesare pentru a desfăşura activitatea de parlamentar. Practic, partidele îşi pierd din prestigiul (...). Se ajunge la decăderea valorii Parlamentului, fapt ce s-a putut constata în legislaturile aferente alegerilor uninominale.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul PNL Alina Gorghiu (Senat):

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 1. Liberalii din Timiş au considerat că pot aduce un plus echipei de candidaţi, care integrează foarte bine şi dorinţa de înnoire, şi experienţa, şi competenţa. Am acceptat onorată invitaţia lor şi voi fi un senator devotat Banatului. Ştiu că sentimentul patriotismului local este puternic în Banat. E un lucru pe care îl respect. Şi mai ştiu că bănăţenii sunt primitori şi omenoşi, am simţit asta ori de câte ori am discutat cu oamenii de aici. Timişul merită o reprezentare puternică şi energică la Bucureşti, pe măsura aspiraţiilor pe care le au oamenii săi. Eu sunt aici să mă implic sută la sută.
 
2. Primul şi cel mai important lucru pe care mi-l asum, ca lider al PNL, este o guvernare eficientă şi onestă, cu oameni curaţi, care să ducă ţara înainte. Împreună cu Dacian Cioloş vom duce mai departe lucrurile bune făcute de actualul guvern şi vom lucra în continuare pentru scăderea fiscalităţii, reducerea decalajelor dintre regiunile ţării, pentru o creştere economică solidă, an de an.
 
În plan local, proiectele mele sunt proiectele timişenilor. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru demararea rapidă a construcţiei centurii de Sud a Timişoarei. La fel de important - în Timişoara vom construi un spital regional modern. Voi sprijini cu toate forţele eforturile administraţiei locale pentru a face din Timişoara o adevărată Capitală Culturală Europeană.

Cât timp a guvernat PSD, proiectele timişenilor au rămas pe lista de aşteptare. Cred că doar cu o echipă liberală - în administraţia locală, în Parlament şi la Guvern - Timişul îşi poate atinge potenţialul de dezvoltare.

Îmi mai propun un lucru: să le ofer femeilor din Timiş şi din România un sprijin şi o voce mai puternică.

Ţin să le amintesc timişenilor că parlamentarii liberali au avut o activitate foarte bună. Îl menţionez aici pe Horia Cristian, promotor al legii antifumat şi al legii care dă posibilitatea autorităţilor locale să reabiliteze clădiri istorice aflate în proprietate privată, dar şi pe Ben-Oni Ardelean, ale cărui eforturi pentru existenţa unui Muzeu al Revoluţiei în Timişoara sunt sigură vor da roade.

3. Efectul advers al uninominalului pe care l-am avut a fost un parlament supradimensionat.

Votul pe liste reduce numărul de parlamentari şi totodată mută accentul pe brandul de partid. PNL are o identitate clară: suntem partidul Dreptei şi al modernizării, cel care de-a lungul istoriei sale a dus mereu România înainte. Acesta este angajamentul nostru şi astăzi. Nu suntem perfecţi, au fost situaţii când am şi dezamăgit. Dar facem eforturi serioase ca să ne ridicăm la aşteptările unui electorat exigent.

Aş adăuga un lucru - unele formaţiuni privesc votul pe liste drept o şansă de a ascunde sub sigla partidului nume controversate. La PSD, ALDE, PMP veţi găsi, nu o selecţie de candidaţi, cât mai degrabă, o selecţie de articole de cod penal.

PNL a procedat exact invers, şi anume am făcut şi mai strictă selecţia candidaţilor, pe criterii de integritate şi performanţă.

Spun cu încredere că avem cea mai bună ofertă de candidaţi a unui partid''.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul PNL Marilen Gabriel Pirtea (Camera Deputaţilor):

1. Sunt profesor universitar, am lucrat aproape 20 de ani la catedră şi în managementul universitar. Am învăţat să lucrez cu oamenii, mai ales cu tinerii. Am avut şansa să cresc profesional în acest mediu permanent dinamic. În ultimii ani, am investit mult timp şi energie pentru a deschide Universitatea către societate. Am discutat pe subiecte legate de educaţie cu personalităţi ale lumii politice româneşti şi europene, dintre care îi menţionez pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pe fostul premier al Italiei, Romano Prodi, sau pe fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso.

2. Proiectul meu de suflet a fost şi va rămâne Educaţia. Prima prioritate va fi ca legea bugetului să reflecte prioritizarea Educaţiei. Educaţia este o investiţie, nu o cheltuială. Nu îmi aduc aminte de vreo guvernare care să nu declare Educaţia prioritate naţională, dar rareori aceste declaraţii au fost transpuse în buget.

Învăţământul poate fi de calitate doar dacă dascălii sunt performanţi şi motivaţi. De aceea revalorizarea profesiei didactice va fi o prioritate.

Vreau să contribui la dezvoltarea învăţământului dual la noi, în vestul ţării, unde mediul privat cere această formă de educaţie.

În universitar, primul meu proiect va fi un cadru de stimulente pentru fuziunea universităţilor, cred în necesitatea concentrării resurselor, a trecerii peste rivalităţi locale. O universitate metropolitană în Timişoara ar avea şansa să devină cea mai puternică universitate a României.

3. Niciun sistem electoral nu este perfect. Votul uninominal ne-a dat cel mai mare şi mai puţin performant Parlament de după Revoluţie.

Votul pe listă ne permite nouă, candidaţilor, să fim oneşti faţă de alegători, să propunem proiecte, să ne concentrăm pe politici. După cum s-a văzut, populismul a fost la el acasă în cazul votului uninominal. Prezenţa pe o listă de candidaţi are şi dezavantaje, dar avantajul corelării eforturilor, obţinut prin munca în echipă, îşi spune întotdeauna cuvântul.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul PNR Constantin Dănescu (Senat):

1. Onoarea de a fi desemnat cap de listă în Timiş la Senatul României se datorează activităţii mele în cadrul PNR. M-am implicat în promovarea partidului în judeţul Timiş, cât şi în alte zone ale ţării (Arad, Bihor, Cluj, Buzău, Prahova), dar şi în campania de strângere de semnături pentru înscrierea PNR la Biroul Electoral Judeţean Timiş, pentru alegerile parlamentare.

2. Principalele priorităţi pe care le urmăresc în mandatul meu sunt pe paliere.

În Învăţământ, propun un sistem educaţional modern în care să primeze dezvoltarea personală, să includă sportul ca ramură importantă a educaţiei şi reintroducerea şcolilor profesionale. Societatea duce o lipsă acută de forţă de muncă calificată.

În Sănătate, propun unităţi medicale la standarde europene, creşterea salariilor personalului medical.

Economia României să devină competitivă la nivel european, cu o legislaţie simplă şi stabilă, un sistem de impozitare eficient şi flexibil.

Pentru Justiţie, legea trebuie aplicată pentru toţi în mod egal. Instituţiile publice trebuie să fie în slujba cetăţeanului.

3. La votul pe listă, partidul alcătuieşte lista de candidaţi şi ordinea acestora pe listă (...). În acest caz se va vota partidul şi nu persoana. Partidul trebuie să facă o selecţie cât mai corectă şi onestă a candidaţilor. În schimb, la votul uninominal se va vota persoana şi nu partidul. Electoratul poate sancţiona persoana care îi reprezintă.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul PNR Florin Angelo Cristea (Camera Deputaţilor):

1. Motivul pentru care am fost ales să reprezint PNR Timiş din postura de cap de listă se datorează implicării active pe care am avut-o în coagularea echipei de conducere a organizaţiei PNR Timişoara, a modului în care sunt văzut de ceilalţi colegi din organizaţie, cât şi de către conducerea centrală a PNR, dar şi graţie efortului susţinut, realizat în cadrul organizaţiei încă de la începutul înfiinţării acesteia în Timişoara.

2. Îmi doresc să mă implic activ în dezvoltarea sistemului educaţional din România şi să pun umărul la evoluţia acestuia, atât în ceea ce priveşte curricula şcoală, cât şi în schimbarea mentalităţii elevilor prin introducerea cursurilor de dezvoltare profesională şi civică.

3. Consider că votul uninominal era mai potrivit datorită faptului că electoratul ar fi avut şansa să cunoască mai bine persoana pe care urmează să o aleagă. În afară de acest aspect, nu văd niciun avantaj sau dezavantaj în cele două moduri de alegere a viitorilor deputaţi şi senatori.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul PPU-SL Raoul Gordean (Senat):

1. Sunt conştient de responsabilitatea pe care o port; la 37 de ani mi se acordă o asemenea răspundere. (...). Am muncit pentru PPU-SL Timiş, de la înfiinţare, cred în ideea umanistă şi, evident, în oameni, apreciez faptul că, la rândul lor, colegii m-au mandatat pentru o asemenea misiune importantă. (...). Pot să vă spun că sunt un om care are disponibilitate la efort, doresc echitate şi dreptate şi îmi place să ajut oamenii. Le mulţumesc colegilor, este onorant.

2. Vreau o Educaţie românească serioasă, şcoli dotate, dascăli dăruiţi, spitale decente şi medici motivaţi, locuri de muncă pentru toţi cei care vor şi pot munci, dezvoltarea capitalului românesc, o justiţie egală pentru toţi, răspundere personală a magistraţilor, investiţii bine gândite în infrastructură, turism, cercetare, educaţie, sprijin concret, nu doar declarativ, pentru cei care lucrează în agricultură.

Muncesc de aproape 10 ani în învăţământul universitar timişorean, am vorbit mult cu studenţii mei despre temerile pe care le au (...).

Un proiect imediat pe care îl văd realizabil şi util vizează crearea, şi în România, a unui e-card pentru studenţi, cu beneficii esenţiale, respectiv recunoaşterea statutului de student european, accesul la beneficii şi reduceri pentru muzee, cinematografe, biblioteci, teatre şi instituţii culturale, dar şi accesul la alte tipuri de facilităţi: restaurante, hoteluri, pensiuni, mijloace de transport, stimulente pentru utilizarea trenurilor internaţionale.

De asemenea, important este Curriculumul European Universitar - registru electronic european de examene, ce permite studenţilor să aibă programa universitară încărcată pe e-card de-a lungul carierei lor academice, facilitând-le acestora mobilitatea inter-universitară la nivelul UE.

Un proiect cu o mult mai mare amploare, atât pentru mediul educaţional, cât şi pentru mediul economic românesc, ar fi accesul la educaţia bazată pe abilităţi şi vocaţie; este nevoie de un învăţământ profesional şi dual în ciclul preuniversitar şi un sistem educaţional universitar, în concordanţă cu cererea mediului de afaceri.

3. Este important să avem un sistem de vot în care să implicăm cetăţeanul care votează efectiv în alegerea candidaţilor. De aceea, susţinem modalitatea de vot practicată deja în unele ţări membre ale Uniunii Europene.

De exemplu, în Finlanda există sistemul de vot preferenţial, cu liste deschise. Partidul propune candidaţii în ordinea alfabetică, iar cetăţenii aleg candidaţii, indiferent pe ce loc se află, în funcţie de cât este de cunoscut şi de calităţile profesionale şi morale.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul PPU-SL Cosmin Trif (Camera Deputaţilor):

1. Experienţa acumulată în mediul privat, activitatea mea în administraţia publică centrală, cât şi candidatura mea la alegerile locale 2016 pentru funcţia de primar al municipiului Timişoara consider că reprezintă cei trei piloni care m-au ajutat în propunerea venită din partea colegilor de partid.

2. Proiectul meu constă în alegerea unui altfel de politică, ceva diferit de ce am fost "învăţaţi" să trăim până în prezent, un proiect prin care să fim noi, politicienii, în slujba cetăţenilor şi nu invers.

3. Votul pe listă reprezintă, în fond, voinţa partidului şi nu dă şansa cetăţeanului să îşi exprime opţiunea uninominală de reprezentare.

Votul uninominal este, în opinia mea, cel reprezentativ pentru cetăţeni, prin care aceştia îşi aleg direct persoana care să îi reprezinte. Agreez varianta votului uninominal deoarece acesta încheagă legătura directă între cetăţean şi parlamentar, se votează o persoană, nu 10, şi exprimă voinţa clară a cetăţenilor pentru o anumită persoană. Mai mult, responsabilitatea şi moralitatea mandatului revin unei singure persoane, nu unei liste.

Ideal, în opinia PPU- Social Liberal este sistemul de vot preferenţial cu liste deschise, potrivit căruia cetăţenii aleg candidaţii, indiferent de locul pe care îl ocupă pe liste.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul PSD Eugen Dogariu (Senat):

1. Proiectul listei de candidaţi a fost propus în urma unei consultări ample cu aleşii locali ai PSD din judeţul Timiş (primari, consilieri judeţeni şi consilieri municipali), adică cei care au primit încrederea cetăţenilor în alegerile din primăvara acestui an, fiind apoi aprobată de către forurile de conducere ale partidului. Cred că o colaborare bună şi onestă, cât şi sprijinul acordat atât în activitatea politică şi în cea administrativă au fost cele care i-au făcut pe colegi să-mi acorde încrederea.

2. Aş dori să realizez o platformă funcţională de comunicare cu cetăţenii, prin organizarea periodică de audienţe şi întâlniri în toate unităţile administrativ - teritoriale din judeţul Timiş, pentru a fi într-un permanent contact cu problemele acestora.

În ceea ce priveşte activitatea legislativă, aş dori să contribui la construirea unui cadru legislativ care să asigure o funcţionare continuă şi coerentă a administraţiei publice din România la nivel central, dar mai ales local.

Din păcate, numeroasele restricţii existente fac ca administraţiile locale să se confrunte cu grave probleme de funcţionare, cum ar fi lipsa personalului şi a dotărilor.

Ca obiectiv concret îmi propun să susţin creşterea calităţii actului medical prin realizarea unei noi maternităţi, precum şi dotarea unităţilor medicale existente.

3. Revenirea la votul pe listă elimină în primul rând posibilitatea apariţiei unor derapaje, aşa cum s-a văzut la precedentul proces electoral, când numărul parlamentarilor a crescut foarte mult.

În al doilea rând, introduce o mai mare rigoare cu privire la cei care urmează să fie aleşi, candidaţii fiind supuşi unui prim test în interiorul partidului, cu privire la locul pe care îl ocupă aceştia pe listă.

Ca exemplu, PSD Timiş propune o listă rezultată din aplicarea mai multor criterii, dar şi a unei consultări a membrilor de partid. Un dezavantaj ar putea fi reprezentat de 'îndepărtarea' alesului de cetăţean, dar acesta poate fi eliminat dacă alesul înţelege responsabilitatea lui faţă de toţi cetăţenii.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul PSD Călin Dobra (Camera Deputaţilor):

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ1. În cadrul filialei Timiş a PSD a fost organizată o consultare internă privind stabilirea ordinii pe listă, la care au participat toţi primarii noştri din judeţ, consilierii municipali şi judeţeni. A fost iniţiativa preşedintelui PSD Timiş, Sorin Grindeanu, care a dorit să venim în faţa cetăţenilor cu o echipă de candidaţi ce se bucură de susţinerea aleşilor locali care, la rândul lor, au fost recent confirmaţi prin votul cetăţenilor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Colegii au considerat că sunt omul potrivit pentru a-i reprezenta la acest nivel şi pentru aceasta le mulţumesc încă o dată.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 2. Vreau să îmi aduc contribuţia la realizarea unui cadru legislativ coerent şi eficient în domeniul protecţiei sociale. Mă refer la şcolile speciale, la centrele destinate persoanelor cu nevoi speciale.

De asemenea, vreau să promovez un program de combatere a obezităţii la copii, prin promovarea sportului în cadrul programei şcolare. În România, ne confruntăm cu un adevărat fenomen al obezităţii la elevi, problemă care are legătură directă cu lipsa activităţilor sportive în şcoală. Desigur, aici trebuie să rezolvăm şi problema dotării precare din multe şcoli.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 3. Dincolo de reducerea numărului de parlamentari, care era necesară, consider că votul pe listă e oportun, pentru că totuşi există un filtru, în sens bun, al candidaţilor. Aţi văzut că în 2012 au intrat în Parlament şi personaje excentrice sau care nu aveau legătura cu activitatea legislativă.

În cazul PSD, peste 85% din candidaţii eligibili, la nivel naţional, nu au mai fost în Parlament. Vorbim despre un suflu nou, despre dorinţa de a demonstra că se poate face politică în folosul cetăţenilor şi al comunităţilor. 

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul PER Veronica Laura Demenescu (Senat):

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 1. Sunt cadru didactic cu o vechime în învăţământ de 23 de ani, dintre care 18 ani în învăţământul universitar, perioadă în care mi-am adus contribuţia la formarea unui număr de generaţii egal cu vechimea în profesie. Toţi foştii mei elevi şi studenţi sunt realizaţi în plan profesional şi fac cinste şcolii timişorene.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Sunt născută în Timişoara şi sunt educată în spiritul respectului şi al valorificării potenţialului educaţional, ştiinţific şi cultural al Timişoarei.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Consider că atât activitatea, cât şi conduita mea profesională în domeniul educaţiei, cercetării ştiinţifice şi al culturii sunt elemente care au condus la nominalizarea mea din partea Partidului România Unită.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 2. Proiectul meu este acelaşi cu cel al Partidului România Unită.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Propun cu prioritate şi susţin, atât din calitatea de candidat cât şi din cea de cetăţean român şi timişorean, respectarea valorilor şi a culturii naţionale şi promovarea acestora în sensul conservării identităţii naţionale.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Totodată, propun ca toate instituţiile Statului Român să introducă la angajare un test de Limba Română - scris, vorbit, citit - cu caracter eliminatoriu, pentru toate categoriile de personal care lucrează în administraţia publică şi în educaţie.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 3. Agreez votul pe lista de candidaţi.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul PER Marius Claici (Camera Deputaţilor):

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 1. Consider că selecţia subsemnatului pentru înalta demnitate de deputat în Parlamentul României se datorează faptului că am o expertiză de aproape 20 de ani în domeniul juridic. De-a lungul carierei am formulat o serie de propuneri de lege ferenda (care urmează să fie elaborată, n.r.) care ulterior s-au regăsit în modificările legislative, astfel că şi în continuare contribuţia subsemnatului la elaborarea şi promovarea unor legi în concordanţă cu realităţile actuale a fost considerată de partid ca o prioritate în nominalizarea mea.

Un alt criteriu de selecţie a fost experienţa dobândită în societatea civilă şi neimplicarea mea anterioară în activităţi politice, ca de altfel a întregii conduceri a organizaţiei judeţene a PRU.

2. Proiectul meu este proiectul Partidului România Unită şi constă în obiectivele propuse de acesta prin programul PRU/România Restart, respectiv, 'Proiectul Hipocrat - 20.000 de medici - 200 euro/lună pentru formare profesională'; Construirea de opt spitale regionale noi în toată ţara; STOP distrugerii capitalului românesc; Angajarea a 40.000 de şomeri prin programul NEETS - fonduri UE;
Întărirea armatei române, angajarea a 30.000 de soldaţi, alocarea a 2% din PIB; Crearea de asociaţii de producători agricoli, 1 miliard de euro - fonduri UE şi bugetul de stat; Independenţă energetică totală: cărbune-hidro-nuclear; (...); 2.000 lei - salariul minim pe economie; STOP colonizării României cu refugiaţi; STOP vânzării companiilor strategice româneşti; STOP vânzării terenurilor agricole către cetăţenii străini; STOP defrişării pădurilor şi exportului de lemn neprelucrat. (...).

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ La fel de importante sunt prezervarea graniţelor ţării, ca şi păstrarea patrimoniului imaterial care dă sens, profunzime şi o dimensiune spirituală actualei întinderi a României. O ţară, respectiv o naţiune, nu pot fi constituite doar din graniţele fizice sau din legile şi instituţiile protectoare. (...).

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 3. Sunt adeptul votului pe listă, întrucât în urma unei selecţii riguroase partidul desemnează şi îşi asumă lista de candidaţi.

Sistemul de vot uninominal dezavantajează procesul electoral prin promovarea excesivă a persoanelor în defavoarea programelor şi a doctrinelor. Acest tip de vot uninominal este favorabil marilor partide, vot uninominal de altfel periculos pentru democraţie, deoarece poate genera majorităţi cu fiefuri consolidate, iar în acest sistem partidele de 10 -15% ajung să nu fie reprezentate în Parlament, producând contraselecţii pe criterii strict financiare şi nu pe criterii de competenţă.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Votul pe liste va menţine proporţionalitatea, va înlătura corupţia şi implicit vor fi costuri mai scăzute privind obligaţiile pe care unii politicieni le creează faţă de mediul de afaceri. (...).

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul UDMR Halasz Ferenc (Senat):

1. Studierea istoriei şi calitatea de profesor m-au făcut sensibil faţă de problemele societăţii şi viitorul generaţiilor tinere. În politică am văzut un mijloc de rezolvare a problemelor sociale, modul prin care se poate clădi o societate atrăgătoare pentru generaţiile tinere din ţară.

De aceea, din 1990 m-am dedicat şi acestei activităţi, 26 de ani fiind fidel unei singure formaţiuni politice, UDMR. Am urcat treptele ierarhiei de la simplu membru la funcţia de preşedinte al filialei judeţene. În calitate de director de şcoală şi inspector, respectiv consilier local, am dobândit şi o experienţă administrativă. Indiferent de activitatea desfăşurată, m-am străduit să mă afirm prin activitate şi nu prin promisiuni.

Permanent m-am ocupat de problemele comunităţii maghiare. Probabil acestea au fost cauzele care au determinat forurile judeţene ale UDMR să-mi acorde încrederea pentru candidatura la Senat.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 2. Programul UDMR propune soluţii pentru toate problemele societăţii româneşti, fiind preocupat şi de problemele specifice ale comunităţii maghiare.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Priorităţile mele izvorăsc din calitatea mea de bănăţean şi profesor. Sloganul filialei Timiş în această campanie este 'Respect pentru Banat'. Doresc adoptarea unei legislaţii care să permită comunităţilor locale să decidă singure în problemele care le privesc în mod direct, fără să li se impună decizii de la Bucureşti.

Voi susţine forma de reorganizare regională care conferă drept de decizie deplină localităţilor în Banat.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Voi milita pentru descentralizarea financiară, construirea centurii Timişoarei până în 2019, clarificarea grabnică a situaţiei juridice a Aeroportului Internaţional Timişoara.

Ca profesor, consider că Educaţia reprezintă baza dezvoltării societăţii româneşti. Obţinerea alocării a 6% din PIB pentru Educaţie este, pentru mine, un demers obligatoriu. Voi susţine investiţiile în infrastructura şcolară, în modernizarea bazei materiale a acestora, ca în anul 2020 toţi elevii să înveţe în condiţii decente.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Vreau indexarea cu 25% a salariilor din învăţământ, în vederea motivării personalului de orice tip.

Suprasolicitarea din cauza programei inutil încărcate trebuie rezolvată. Reducerea materiei, elaborarea unor manuale adecvate, generalizarea after school-ului reprezintă pentru mine priorităţi esenţiale.

Este nevoie de dezvoltarea învăţământului profesional în vederea asigurării forţei de muncă calificată pentru economie.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Voi milita pentru aplicarea grabnică a prevederii legale conform căreia elevii minoritari, pe întreg parcursul şcolar, să înveţe limba română după programe şi manuale speciale.

Asigurarea unei reprezentativităţi proporţionale cu numărul membrilor comunităţii maghiare în Parlamentul României reprezintă o prioritate permanentă pentru UDMR.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 3. Modelul uninominal a fost primit cu reţinere de UDMR, fiindcă a defavorizat formaţiunile politice mici. Cele două mandate parlamentare din perioada 2008-2016 au dovedit că votul uninominal nu a îmbunătăţit deloc componenţa calitativă a Parlamentului, dimpotrivă, a degradat-o, în ultimul mandat aducând şi o creştere a numărului parlamentarilor, care a îngreunat şi mai mult actul legislativ. Hazardul şi şansa a avut un rol însemnat la intrarea candidaţilor în Parlament.

Revenirea la votul dat pe lista de candidaţi o considerăm o schimbare pozitivă. În opinia mea, calitatea semenilor ajunşi în parlament nu depinde de sistemul electoral. Responsabilitatea promovării unor candidaţi oneşti, bine pregătiţi, cu idei şi iniţiative aparţine exclusiv selecţiei făcute de partide şi nu de sistemul electoral.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul UDMR Molnar Zsolt (Camera Deputaţilor):

1. În interiorul UDMR Timiş a existat un sistem de selectare a candidaţilor în două trepte. În primul pas, doritorii au fost nevoiţi să adune semnături de susţinere din rândul populaţiei, iar apoi Biroul Permanent al UDMR Timiş a dat un vot de încredere.

Am avut onoarea ca, bazat pe rezultatele ultimilor ani, electoratul UDMR din judeţul Timiş, respectiv colegii din UDMR să îmi acorde încredere în unanimitate pentru a continua activitatea de deputat.

2. UDMR Timiş îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi a oamenilor din Banat, indiferent de etnie.

Ne propunem să susţinem un grad mai mare de descentralizare administrativă şi financiară, să propunem scutiri de taxe şi impozite pentru familii, în special cele cu mulţi copii şi să contribuim la reforma sistemului de educaţie în sensul scăderii poverii asupra copiilor şi creşterii salariilor din sistem.

Eu, personal, îmi asum un rol de promovare a valorilor bănăţene, cum ar fi convieţuirea paşnică dintre etnii, seriozitatea şi sârguinţa, pe care doresc să le transmit colegilor din alte zone ale ţării.
Trebuie să arătăm că modelul bănăţean este de succes şi putem fi un exemplu pentru alte regiuni.

Desigur, sunt multe probleme de rezolvat şi îmi propun să contribui la construcţia centurii ocolitoare a Timişoarei, la clarificarea situaţiei Aeroportului Internaţional Timişoara şi la dezvoltarea economică din zonă, în special în domeniul agriculturii.

3. Noul sistem electoral este, de fapt, o revenire la sistemul dinaintea celui uninominal. Sistemul cu liste oferă avantajul partidelor de a-şi selecta mai bine candidaţii şi prin această procedură de a acoperi toate domeniile profesionale din comisiile parlamentare, deci vor intra mai mulţi profesionişti în parlament.

Totodată, acest sistem nu mai oferă posibilitatea de a suplimenta numărul aleşilor, deci nu va mai exista o creştere a numărului parlamentarilor.

În contradicţie cu percepţia generală, alegătorii pot vota oameni, nu partide, deoarece fiecare partid vine cu o listă de candidaţi care conţine persoane mai mult sau puţin cunoscute în judeţe. Alegătorii trebuie doar să fie puţin mai atenţi la mesajele candidaţilor şi să aleagă în funcţie de cine îi reprezintă''.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul USR Nicu Fălcoi (Senat):

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 1. Selecţia internă din USR s-a făcut în baza unei competiţii deschise, în care fiecare candidat şi-a prezentat un program politic cu principalele proiecte şi propuneri pe care îşi asumă să le susţină în mandatul de parlamentar.

În desemnarea mea a contat şi încrederea pe care mi-au acordat-o colegii mei de echipă, viziunea de ansamblu asupra problemelor sistemului, pe care mi-o oferă experienţa acumulată până în prezent atât ca angajat, cât şi ca antreprenor, dar şi implicarea mea activă, în stradă, pe toată perioada strângerii de semnături, pentru a permite această semnificativă reuşită a USR, de a depune liste de candidaţi (...).

2. Proiectul meu de candidat are în vedere atât obiective de interes general, care sunt cele pe care USR şi le asumă la nivel naţional prin programul său politic, cât şi obiective de interes judeţean, gândite să răspundă unor aşteptări şi nevoi majore ale cetăţenilor din judeţul Timiş.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Susţin transparentizarea tuturor demersurilor administrative, ca măsură esenţială de diminuare şi combatere a corupţiei sistemice, fenomen pe care îl consider una dintre cele mai primejdioase probleme cu care s-a confruntat România în ultimii aproape 27 de ani. (...).

Una dintre priorităţile pe care mi le-am stabilit, pentru interesul judeţean, este un proiect 'de suflet' pentru mine, ca fost pilot.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Consider că pentru a putea răspunde nevoilor actuale şi viitoare, multe dintre ele generate în perspectivă şi de creşterea fluxurilor de călători, ca efect al câştigării de către Timişoara a titlului de Capitală Culturală Europeană 2021, Aeroportul Internaţional Timişoara va trebui modernizat, dezvoltat şi extins, fiind absolut necesară realizarea cel puţin a unui nou terminal de călători.

Este necesară şi realizarea unui terminal cargo, care să permită efectuarea aici a transporturilor de mărfuri, chestiune greu de realizat în acest moment.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 3. Experienţa mea politică este una de dată recentă, aşa încât pot să răspund la această întrebare mai mult din calitatea mea de cetăţean, decât din cea de politician proaspăt intrat în competiţia electorală.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Am susţinut mereu şi voi susţine şi în continuare ideea responsabilizării oamenilor politici în raport cu cetăţenii care îi investesc, prin votul lor, în poziţii de demnitate publică. De aceea, cred că fiecare candidat în parte trebuie să răspundă în faţa cetăţenilor pentru felul în care îşi exercită atribuţiile şi îşi onorează promisiunile. Responsabilitatea este aşadar, mai întâi de toate, o chestiune de asumare personală.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Cum partidele sunt formate din oameni care activează în echipă şi sunt reuniţi de ataşamentul faţă de convingeri comune, sigur că responsabilitatea pentru componenţa listelor de candidaţi este şi o chestiune de decizie şi responsabilitate colectivă. Le este oferită, astfel, cetăţenilor, în momentul votului, posibilitatea să aibă o reprezentare de ansamblu, nu numai asupra unei persoane anume, ci asupra unei echipe de oameni (...).

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul USR Cătălin Drulă (Camera Deputaţilor):

1. Am fost selectat ca urmare a unor alegeri libere în cadrul filialei USR Timiş. Cred că au contat mult experienţa pe care am avut-o în Guvernul Cioloş, implicarea mea civică anterioară şi parcursul profesional.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 2. Le propun alegătorilor o reprezentare onestă şi dedicată. Sunt motivat de dorinţa de implicare pe care o resimt în generaţia mea - nu mai vrem să fim reprezentaţi de oameni care nu ne fac cinste. Pentru mine şi colegi mei, a fi parlamentar este o onoare şi o obligaţie, nu o medalie de atârnat pe piept şi un mijloc de parvenire.

Îmi propun să urmăresc în primul rând dezvoltarea infrastructurii de transport de care România are atâta nevoie - sunt pasiunea şi obiectul activităţii mele din ultimii ani, atât din societatea civilă, cât şi în calitate de consilier al premierului Cioloş.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Un al doilea proiect amplu în care trebuie să se angreneze următorul guvern, cu sprijinul Parlamentului, este restructurarea administraţiei centrale, care trebuie să devină meritocratică şi să pună cetăţeanul în centrul politicilor sale.

Sunt preocupat de problematica de mediu şi vreau să susţin, inclusiv prin iniţiative legislative, proiectele de împădurire şi înfiinţare de perdele forestiere de protecţie.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 3. Cred că votul uninominal a fost un experiment eşuat în România. Cred că votul pe listă de candidaţi pune mai mult accentul pe proiecte şi pe o discuţie serioasă de politici, nu doar pe o singură persoană cu inevitabilele excese tabloidizante.

În acelaşi timp, alegătorii ştiu cine sunt cei de pe poziţiile eligibile de pe liste, astfel încât nu se pierde conexiunea dintre candidat/parlamentar şi alegător.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul independent Rodica Barna (Camera Deputaţilor):

1. Eu nu sunt membru al unui partid politic şi din acest motiv candidez independent pentru Circumscripţia electorală Timiş.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ Doresc să candidez pentru Camera Deputaţilor pentru a sprijini prin Comisia juridică şi în Parlament procesul legislativ, care cred că are nevoie de prezenţa unor jurişti practicieni ai dreptului.

Legile noastre, în mare parte, sunt extrem de voluminoase sub aspectul numărului de articole şi modificări ulterioare, sunt necorelate cu prevederile constituţionale şi normele Uniunii Europene. Într-un cuvânt, se simte lipsa competenţei şi a responsabilităţii.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 2. Fiind avocat, mă voi preocupa în special de legea pensiilor şi mai ales de găsirea unei motivări obiective şi legale de acordare soţului supravieţuitor a unui procent de 50% din pensia soţului decedat, în cazul pensionarilor cu pensii până la 2.000 de lei, care ar rezolva pe termen lung problema nivelului de trai al pensionarilor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ De asemenea, mă voi preocupa de legea salarizării unice, la care sper să-mi aduc contribuţia, de modificarea Codului Muncii, prin corelarea lui cu realităţile economiei româneşti, la îmbunătăţirea legislaţiei privatizării, cu accent pe perioada postprivatizare, sub aspectul îndeplinirii obligaţiilor contractuale de către cumpărător şi redirecţionarea banilor recuperaţi din valorificarea bunurilor confiscate din infracţiuni în scopuri sociale specifice României.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ 3. Votul pe liste nu aduce niciun avantaj societăţii, cetăţenilor, pentru că lista candidaţilor este un instrument aflat în mâna liderilor de partid care decid cine este trecut pe listă în ordinea pe care aceştia o preferă, în funcţie de anumite interese ale lor personale, deci nu este o alegere a acestor reprezentanţi de către cetăţeni.

În acest mod vor intra în Parlament oameni pe care cetăţenii nu-i cunosc bine şi practic nu-i doresc. Aşadar, acest vot pe liste de partid se modifică într-un vot impus de liderul de partid. Nu prezintă niciun avantaj decât pentru liderul de partid şi cei trei - patru candidaţi aranjaţi pe locurile eligibile pe liste.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ

Candidatul independent Remi Rădulescu (Camera Deputaţilor):

1. Sunt candidat independent deoarece consider că proiectele mele pot rezona mai uşor cu proiectele pentru Timişoara, fără a fi controlat sau încorsetat de vreun partid sau de către lideri de partid, care s-au dovedit de multe ori dezinteresaţi şi chiar ostili intereselor Timişoarei.

Fiind localnic, eu cunosc foarte bine psihologia timişorenilor, a bănăţenilor şi tradiţiile noastre, specificul nostru, realizările noastre din economie, cultură, sport şi până la premierele noastre naţionale, europene şi mondiale.

Candidez pentru că am simţit că judeţul nostru nu a fost şi nu este suficient de bine sprijinit din Parlamentul României.

Ca independent, nu voi face niciodată opoziţie intereselor strategice ale Consiliului Local şi Judeţean. Interesele pentru Timişoara şi judeţul Timiş vor prima. De persoana mea nu sunt legate scandaluri de niciun fel.

2. Eu am o carieră în spate, am un bagaj de cunoştinţe, am o situaţie materială stabilă, deci nu vreau să ajung în Camera Deputaţilor pentru a face bani.

Concret, vreau să mă implic mult în modificarea sau chiar schimbarea Legii Cercetării. Nu pot să fiu de acord ca România să fie la coada clasamentului la proprietate intelectuală.

Banii alocaţi din produsul intern brut (PIB) pentru Cercetare trebuie să ajungă la 2% - media în Uniunea Europeană.

Cheltuielile investite în proiecte de inventică trebuie să fie deductibile în proporţie de 100%.

Trebuie să concepem proiecte de legi prin care antreprenorii, investitorii care aduc în circuitul economic produse noi şi totodată creează noi locuri de muncă să beneficieze de facilităţi fiscale.

Îmi doresc să sprijin cât pot de tare sportul timişorean. Timişoara are nevoie ca primă urgenţă de o sală de sport polivalentă şi de un bazin de înot olimpic.

3. În ceea ce mă priveşte, ca şi candidat independent, nu mă avantajează votul pe liste. În spatele listelor sunt persoane cu probleme, care nu îi recomandă să reprezinte alegători în Parlamentul României.

Recent am revenit de la Salonul Internaţional de Invenţii INNOVA EUREKA BRUXELLES, unde a avut loc cea de-a LXV-a ediţie, unde am fost prezent cu invenţia 'Sistem de sterilizare bancnote şi monede' care a fost premiată cu Medalia de aur şi cu un Premiu special din partea Poloniei.

Mă bucur că şi de această dată am reprezentat cu onoare şi succes Timişoara şi România, ca şi la alte peste 30 de evenimente, unde am obţinut peste 60 de premii naţionale şi internaţionale. Aceste premii simbolizează munca mea de peste 30 de ani.


 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe județe

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOV

×
Subiecte în articol: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACAU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR rezultate alegeri parlamentare 2016 bistrita REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOSANI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRASOV REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAILA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CALARASI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANTA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALATI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IASI rezultate alegeri parlamentare 2016 ilfov REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMURES rezultate alegeri parlamentare 2016 mehedinti REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MURES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA rezultate alegeri parlamentare 2016 satu-mare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SALAJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VALCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA rezultate alegeri parlamentare 2016 bucuresti
Parteneri
x close