Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA
Sursa foto: FOTO: pixabay.com
11 Dec 2016   •   20:23

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA Priorităţile pe care le au în vedere pentru judeţul Alba şi reformarea unor sectoare ca sănătatea şi educaţia, precum şi principiile şi măsurile vizate în activitatea politică după ce vor ajunge în Parlamentul României sunt principalele răspunsuri indicate de candidaţii la alegerile din 11 decembrie aflaţi pe primele locuri ale listelor formaţiunilor politice la întrebările adresate de AGERPRES.REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA Întrebările AGERPRES au fost:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA  1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA  2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA Daniel Gheorghe Rusu, candidatul ALDE pe prima poziţie pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 1. Principalul atu, pentru care partidul m-a selectat pentru a ocupa primul loc la Senat din partea ALDE, cred că a constat în felul meu de a fi om, de a mă comporta cu semenii mei şi, nu în ultimul rând, pentru că sunt primarul ales al comunei Şpring, la al patrulea mandat, deci deţin o vastă experienţă administrativă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA  2. Oamenii sunt sătui de promisiunile politicienilor, iar proiectele şi platformele prezentate de fiecare partid sunt sensibil identice în fiecare campanie electorală. Aşadar, îmi este greu să intru în acest "joc al promisiunilor electorale", dar pot spune că odata ajuns acolo voi fi "portavocea" celor care m-au ales şi pe care trebuie să îi reprezint cu cinste şi corectitudine. Orice proiect sau iniţiativă promovată de mine va fi doar în interesul oamenilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 3. Părerea mea cu privire la votul pe listă este una neutră, de reţinere. Atât votul uninominal, cât şi cel de pe listă au avantaje şi dezavantaje. Eu aş marca mai mult pe limitarea mandatelor de parlamentar, la maxim două, şi mai mult la calitatea umană a celor care sunt puşi pe liste să ne reprezinte în Parlamentul României.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA Mihai Horaţiu Josan, prima poziţie pe lista ALDE pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 1. Experienţa de 24 de ani în administraţia publică locală: 4 mandate de primar şi 2 mandate de consilier în municipiul Aiud.
Accesarea de proiecte pe fonduri europene( preaderare şi pact, aderare), pe baza unor strategii de dezvoltare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 2. Promovarea unei legislaţii coerente în domeniile: învăţământ, sănătate, infrastructura rutieră şi feroviară, antreprenoriat (sprijinirea capitalului român), administraţia publică (Legea echilibrării bugetelor locale), reorganizarea teritorial-administrativă a României (Regiuni şi microregiuni).

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 3. Votul pe listă duce la o reprezentare echitabilă a tuturor cetăţenilor. El are avantajul să poată trimite în Parlament specialişti în toate domeniile acoperind întreaga problematică a României. Dezavantajul este dat de obiectivismul sau subiectivismul partidelor la întocmirea listelor pentru Parlament.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA Marcel Răcean, prima poziţie pe lista Partidului Ecologist Român (PER) pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 1. În primul rând, aş vrea să precizez că deşi nu am făcut politică până acum, întotdeauna am avut o viziune liberal-ecologistă. Îmi place să mă implic în societate şi să întind o mână de ajutor celor mulţi care se implică mai ales în mediul ecologist. Partidul Ecologist Român este o formaţiune care se reorganizează şi propune oameni de încredere în organizaţiile locale, în acest mod am fost şi eu cooptat. Mă bucur pentru alegerea pe care am făcut-o acceptând funcţia de preşedinte de organizaţie judeţeană, ulterior am intrat în lupta pentru alegerile parlamentare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 2. Cred că ar trebui să facem apel la o Românie echilibrată. Probabil mă întrebaţi cum văd eu o Românie echilibrată. Avem industrie, în paralel ar trebui să avem o protecţie a mediului care să vină să pună în balanţă distrugerile asupra sănătăţii oamenilor. Proiectele de împăduriri nu ar trebui să fie doar o chestiune de voluntariat şi ar trebui să fie o obligaţie a celor care ne distrug mediul. Resursele minerale, o altă problemă care nu a fost tratată corespunzător de cei care ne-au condus timp de 27 de ani. Averile subterane ale României nu sunt protejate, deşi ar fi de maximă importanţă. Protejarea României prin proiecte de mediu şi infrastructură înseamnă o dezvoltare echilibrată.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 3. Acest gen de vot a fost implementat doar pentru a proteja anumite cercuri de interese ale marilor partide politic

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA Alexandru Pereş, prima poziţie pe lista PNL pentru SENAT

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 1. Experienţa acumulată şi rezultatul evaluării modului în care mi-am desfăşurat activitatea în Parlamentul României de-a lungul celor cinci mandate, cât şi a activităţii politice din cadrul partidului au condus la luarea deciziei ca eu să fiu selectat pentru a deschide lista de candidaţi PNL Alba pentru Senat, la alegerile parlamentare din 11 decembrie. De asemenea, vreau să subliniez şi faptul că, în exercitarea prerogativelor cu care am fost învestit, la biroul parlamentar am acordat constant audienţe cetăţenilor, în concordanţă cu programul stabilit de Parlament, iar aceştia au beneficiat de sprijinul meu efectiv, în condiţiile şi limitele legii. Da, eu chiar cred în muncă, apreciez şi respect munca bine făcută, de aceea consider că 'munca este portretul fiecăruia dintre noi', iar imaginea aceasta, vrem, nu vrem, se reflectă în societate!
 
REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 2. Susţin, în primul rând, reclădirea naţională prin măsuri concrete, de altfel măsurile care se regăsesc în Programul de Guvernare al PNL. Măsuri sunt necesare a fi luate în multe domenii, însă cred că modernizarea sistemului sanitar şi cel al educaţiei sunt prioritare pentru societatea noastră! Când spun sistem sanitar, mă refer la stoparea migraţiei medicilor, dublarea salariilor acestora începând cu luna iulie 2017, creşterea salariilor asistenţilor medicali în medie cu 20%, anual, începând cu aceeaşi dată, până la dublarea acestora, precum şi la protecţia drepturilor pacienţilor, consolidarea infrastructurii spitaliceşti prin construirea de spitale regionale la standarde europene.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA Când spun educaţie, mă gândesc, printre altele, la respectul cuvenit pentru munca, deloc uşoară, depusă de cadrele didactice pentru educarea generaţiilor viitoare de oameni ai muncii, prin creşterea anuală a salariilor acestora în medie cu 20%, începând cu a doua parte a anului viitor, până la dublarea lor, dar şi la construirea de noi creşe şi grădiniţe.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA Dacă mă întrebaţi de programul meu politic, priorităţile sunt: legea salarizării unitare; introducerea cuponului cultural pentru elevi, pentru ca aceştia să poată participa la evenimente culturale, să poată vizita obiective turistice şi educative, însoţiţi de un părinte care va avea programul redus în ziua respectivă la patru ore; creşterea alocaţiei pentru copii la valoarea de 200 de lei, prin acordarea de tichete pentru achiziţionarea de rechizite, haine, alimente; şi, nu în ultimul rând, relansarea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă.
 
REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 3. Tema aceasta este una complexă şi a suscitat, de-a lungul timpului, analize şi dezbateri ample făcute de specialişti în materie electorală. Fără a intra în chestiuni tehnice, învederez faptul că nici marile sisteme democratice ale lumii nu au reuşit ca în materia electorală să ofere soluţii exacte, absolute, care să convină societăţii în ansamblul său, respectiv să asigure acesteia o reprezentativitate parlamentară ideală. Şi în România, după căderea sistemului comunist, s-a plecat la drum, într-adevăr, cu bune intenţii în vederea modernizării sistemului electoral şi a clasei politice. Dar, cu toate acestea, din păcate, fie că vorbim despre sistemul de vot pe liste, fie despre cel uninominal, nici societatea în sine, nici clasa politică, nu au performat exponenţial până acum, ca urmare a utilizării unuia sau altuia dintre aceste două sisteme. Ambele au plusuri şi minusuri, nu este un sistem mai bun decât celălalt şi nici nu se exclude unul pe altul, tot despre exprimarea democraţiei, despre puterea poporului, fiind vorba în ambele cazuri.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA După ce ambele sisteme electorale au fost experimentate în ţara noastră, eu însumi făcând parte din foruri legislative rezultate atât din votul exprimat pe liste, cât şi uninominal, consider că sistemul de vot pe liste, în contextul cerinţelor actuale ale societăţii, este mai benefic acesteia. Dorim cu toţii reformarea, la modul serios, a clasei politice, deoarece politica consolidată se face prin partide politice puternice care să îşi asume aceste liste de candidaţi şi asta pentru că, proiectele politice şi programele de guvernare trebuie puse în operă prin resursele umane propuse. Cred, cu tărie, că România de azi are nevoie stringentă de o clasă politică concentrată în partide puternice, care să fie mai valoroasă şi mai dedicată modernizării statului. Întotdeauna este loc de mai bine, sistemele electorale pot fi îmbunătăţite, fără îndoială, dar sunt de părere că iniţierea unui alt sistem electoral de vot care să exceadă celor două sisteme uzitate până acum în România, ar trebui să se facă în contextul revizuirii Constituţiei, prin tematici şi proiecte clare de ţară care să conveargă spre modernizarea reală a Statului Român.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA Florin Roman, prima poziţie pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 1. În primul rând, cred că atunci când s-a votat lista, s-a ţinut cont de activitatea politică şi administrativă. În plan politic sunt unul din cei mai activi liberali, am fost prezent permanent prin organizaţiile locale, iar colegii au ţinut cont de acest lucru. Ca şi secretar general adjunct al PNL, de 11 luni am străbătut ţara în lung şi în lat, de două sau trei ori, am cunoscut organizaţiile şi am dat o mână de ajutor pe capitolul organizare acolo unde era necesar. În plan administrativ, mă recomandă realizările. Am promis în campania electorală pentru alegerile locale pol de dezvoltare economică şi am iniţiat demersurile pentru construcţia autostrăzii Sebeş-Turda. Am vorbit despre revigorarea învăţământului profesional şi am înfiinţat Şcoala profesională germană în sistem dual. Am promis sprijin pentru educaţie şi am iniţiat proiectul 'Primul Ghiozdan', prin care am oferit copiilor de clasa 0 şi clasa I ghiozdane cu rechizitele necesare, în mod gratuit. Scopul a fost de a reduce abandonul şcolar. Am susţinut sănătatea şi împreună cu toţi colegii din CJ am asigurat circa 700 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea unor secţii ale spitalului judeţean. Am iniţiat proiectul 'Internet la ţară', prin care asigurăm internet gratuit în centrele de comună. Şi multe alte proiecte în domeniul infrastructurii, fie că vorbim de drumuri sau apă şi canalizare. Despre toate aceste lucruri am vorbit în campanie şi m-am ţinut de cuvânt. A contat şi cercetarea sociologică, care mă dădea ca fiind foarte bine cotat în preferinţele electoratului din Alba.

2. Proiectul meu este să rămân acelaşi om al faptelor. Dacă am făcut treaba bună în administraţie ca şi vicepreşedinte de CJ, la al doilea mandat, sunt convins că o să continui să muncesc şi în Parlament cu eficienţă. O primă iniţiativă la care mă gândesc este referitoare la eliminarea criteriilor de vechime pentru tinerii absolvenţi de facultate, ca şi condiţie obligatorie la angajare, în sistemul bugetar. Iar cei care au vechime să fie plătiţi mai bine. În prezent, tinerii absolvenţi practic nu au nici o şansă să intre în sistemul bugetar întrucât toate concursurile se ţin cu condiţii de vechime. O altă iniţiativă vizează învăţământul dual. Gândesc o serie de facilităţi pentru agenţii economici care angajează absolvenţi ai şcolilor profesionale, dar şi creşterea graduală a burselor pentru elevii de la aceste şcoli.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 3.Votul pe listă nu este din punctul meu de vedere cea mai bună soluţie. Discutând cu oamenii, cei mai mulţi cer să voteze oamenii de pe o listă în mod individual, nu o listă anume. Pe de altă parte şi votul uninominal a generat un parlament stufos şi ineficient. În plus, modalitatea de distribuţie a mandatelor a generat inechităţi, când un candidat de pe locul II sau III a obţinut mandatul în faţa celui de pe locul I.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA Daniel Valer Breaz, prima poziţie pe lista PSD pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 1. PSD-ul a optat, la actualele alegeri, pentru o reînnoire, într-un procentaj covârşitor, a numelor propuse pentru Parlamentul României, orientându-se spre candidaţi care au o expertiză importantă în domenii de referinţă. Cred că selectarea mea pentru Senatul României s-a făcut, în primul rând, pentru că vin dintr-un domeniu problematic, grav afectat de subfinanţare şi de derapaje de structură şi de fond în timpul ultimelor guverne. Experienţa mea managerială în învăţământ, deopotrivă ca rector al unei instituţii de învăţământ superior (aflat la al doilea mandat) şi la nivelul unor structuri ministeriale, statutul meu de vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor, relaţia mea strânsă cu mediul preunivesitar şi cu cel al cercetării ştiinţifice, precum şi faptul că am reuşit să cunosc din interior, fără mediatori, problemele sistemului educaţional şi cele din mediul socio-profesional şi economic cu care colaborăm în mod direct, toate acestea au contribuit, cred, la nominalizarea mea. Actualul program PSD mizează pe candidaţi cu o experienţă anume, care au o viziune de ansamblu, coerentă, constructivă şi pot gestiona corect aspecte foarte variate ale societăţii româneşti actuale.

2. Cunosc foarte bine problemele judeţului Alba, am, prin meserie, şansa de a dialoga cu reprezentanţi ai unor instituţii reprezentative din toate domeniile şi, implicit, mi-au format opinii clare cu privire la punctele nevralgice care necesită proiecte legislative în regim de urgenţă. N-am să vă ascund faptul că, într-o eventuală includere a mea în Comisia pentru învăţământ a Senatului, voi susţine câteva strategii privitoare la adoptarea unor măsuri de susţinere a angajabilităţii tinerilor absolvenţi imediat după terminarea studiilor, cu sprijinirea financiară deopotrivă a noilor angajaţi şi a instituţiilor angajatoare, fapt care ar asigura o stabilitate certă a societăţii şi a economiei (permiţând perfecţionarea continuă la locul de muncă) şi ar opri exodul tinerilor români spre alte ţări.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA Implicit, voi pleda pentru pachete de legi care să flexibilizeze start-up-urile şi care să faciliteze înfiinţarea de clustere şi de întreprinderi mici şi mijlocii, în special în zone defavorizate, cu creşterea firească a numărului de locuri de muncă; am o strategie coerentă privind reducerea abandonului şcolar (căci mi se pare inadmisibil ca în anul 2016 unul din 5 tineri cu vârste între 15 şi 29 de ani nici să nu înveţe, nici să nu studieze) şi pentru finanţarea consistentă a şcolilor, mai ales a celor din mediul rural sau preorăşenesc, care, în număr nepermis de mare, nu au autorizaţie de funcţionare din pricina unei incorecte alocări şi gestionări de fonduri; pledez pentru o reconsiderare de profunzime a Legii educaţiei, care să permită restructurarea conţinuturilor programelor de studii şi a competenţelor teoretice şi practice (excesiv de încărcate şi cu structuri haotice, acum), în funcţie de expectaţiile angajatorilor şi de necesităţile reale de pe piaţa muncii (gândesc, spre exemplu, măsuri privind eficientizarea practicii de specialitate, dezvoltarea spiritului antreprenorial al tinerilor şi a voluntariatului, dar şi acordarea unei mai mari atenţii uceniciei şi activităţii sub un anume tip de mentorat profesional, în primii ani de activitate); cunosc foarte bine problemele dascălilor şi îmi propun aplicarea unor măsuri care să vizeze reaşezarea lor în propria demnitate profesională (şi nu vorbesc aici doar de aspectele financiare, ci de o serie întreagă de evaluări şi de promovări real meritocratice). Sunt, acestea, doar câteva dintre proiectele mele.

3. Proiectul PSD este un proiect de ţară şi de echipă. Lista pe care candidez eu însumi impune, deja, o echipă, aşadar votarea listelor de candidaţi consider că este o formă de asumare împreună a unor responsabilităţi, fapt care ne obligă, ne mobilizează şi ne face unitari. Voi completa, însă, cu un alt aspect foarte important, în care cred cu tărie: mizăm pe ideea că votanţii noştri devin parte a proiectului nostru şi a echipei lărgite, aşa încât credem în posibilitatea concretizării absolut tuturor propunerilor noastre, tocmai pentru că ştim că ele reprezintă voinţa unui întreg popor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA Ioan Dîrzu, prima poziţie pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 1. A fost o competiţie internă în partid, o competiţie în care atât eu, cât şi colegii mei am fost "măsuraţi" în raport cu o serie de criterii stabilite înaintea desemnării candidaţilor pe listele partidului. În cazul meu a fost analizată şi activitatea parlamentară din acest mandat. O activitate care, n-o spun eu, o spun datele furnizate de cei care fac astfel de studii, m-a plasat pe prima poziţie în rândul parlamentarilor din judeţul Alba. În ceea ce priveşte lista candidaţilor PSD Alba, selectaţi pentru aceste alegeri parlamentare, pot să spun că are în componenţa sa nişte profesionişti care au dovedit că pot face performanţă în activităţile pe care le desfăşoară.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 2. Întotdeauna am considerat că proiectele unui parlamentar trebuie să ţină cont în primul rând de nevoile oamenilor. Legile trebuie să răspundă cerinţelor oamenilor, să sprijine activităţile desfăşurate de firmele private şi, de ce nu, să genereze bunăstare. În această privinţă în acest mandat am avut o serie de iniţiative legislative care, din punctul meu de vedere, au respectat aceste principii. Ca exemplu pot aminti legea intabulării gratuite sau legea care obligă marile magazine să aibă pe raft produse româneşti. Au fost legi pe care le-am iniţiat în Parlament, legi care astăzi se aplică. În viitoarea legislatură va trebui să adoptăm legi care să pună în practică programul de guvernare prezentat de PSD. Cred cu tărie că trebuie să facem tot ce depinde de noi ca acest program să prindă contur. Şi sunt convins că vom reuşi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 3. Este greu să faci o comparaţie între cele două modalităţi de vot încercând să cauţi argumente doar în zona de avantaj sau dezavantaj. Indiferent însă de modalitatea în care se desfăşoară votul, pe listă sau uninominal, esenţiale rămân din punctul meu de vedere două lucruri: candidaţii cu care partidul vine în faţa oamenilor şi programul pe care respectiva formaţiune politică îl propune electoratului. Sunt principalele argumente care fac diferenţa într-o campanie electorală.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA Constantin Berindei, prima poziţie pe lista Partidului Socialist Român (PSR) pentru Senat

1. Probabil am fost sondat. Am câştigat mandatul de consilier local pe listele PSR. Membrii partidului îmi cunosc meritele pe care le-am avut şi împotriva companiilor străine care voiau sa pună stăpânire pe Roşia Montană şi am fost lider la Sindicatul Meridian la exploatarea minieră Baia de Arieş.

2. Pe perioada mandatului meu am următoarele priorităţi: Infrastructura munţilor Apuseni, care lasă de dorit; Atragerea investitorilor străini în Munţii Apuseni pentru crearea locurilor de muncă; Oprirea companiilor străine pentru a exploata material lemnos din Munţii Apuseni şi de a da prioritate locuitorilor pentru a exploata pădurea în mod rezonabil; Stoparea abuzurilor făcute împotriva cetăţenilor de către organele de ordine. Ar fi mai multe priorităţi în Munţii Apuseni deoarece populaţia este defavorizată în această zonă. În timpul mandatului meu o să mă ocup de fiecare zonă în parte.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 3. Am o părere bună deoarece partidul îşi selectează candidaţii după criteriile şi meritele fiecăruia. Nu cred că există dezavantaje cu privire la acest tip de vot.

Eugen Ioan Cornea, prima poziţie pe lista Uniunii Salvaţi România (USR) pentru Senat

1. Cred că, în timp, activitatea mea din cadrul societăţii civile a devenit cartea mea de vizită. Faptul că am fost mereu un om simplu, dar cu voinţă puternică, probabil că a inspirat şi alţi oameni să fie curajoşi şi să ţină, fără compromisuri, la lucrurile care sunt importante pentru ei. USR propune parlamentului oameni incoruptibili, curajoşi, care au luptat pentru România şi au, totuşi, un trecut transparent politic. Mă bucur să fiu unul dintre ei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA  2. Proiectul meu personal, la care lucrez de ani buni, este convergent cu proiectul Uniunii Salvaţi România, şi anume: salvarea României din mâinile celor care s-au înfruptat din ea fără scrupule până acum şi reconstruirea unei societăţi echilibrate. Ca senator, îmi propun să mă focalizez pe problemele de mediu cum ar fi: interzicerea folosirii cianurii în minerit, refacerea fondului forestier, pe transparenţă şi echitate financiară şi, mai ales, pe un subiect pe care-l consider foarte important pentru naţiunea noastră, astăzi: promovarea şcolilor şi meseriilor profesionale. Totodată, în ultimii 21 de ani la Roşia Montană am trăit un scenariu macabru în care am văzut cum nişte interese murdare ale celor suspuşi fură şi distrug vieţile a sute de oameni, motiv pentru care accept şi mă concentrez doar pe proiecte clare şi benefice oamenilor şi pământurilor României.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA 3. Cred că cel mai important avantaj al votului pe listă e faptul că acest tip de vot presupune ca alegătorul să aleagă mai mulţi candidaţi, astfel că prin votul pe listă oamenii aleg programul unui partid şi nu candidatul, iar asta presupune o informare riguroasă şi o pregătire serioasă din partea partidelor. Din păcate, partea procedurală a votului pe listă presupune anumite dificultăţi tehnice care pot favoriza contestaţii. Votul uninominal conduce la o majoritate parlamentară stabilă şi astfel pluralismul politic este foarte greu de realizat. Mai exact, oamenii aleşi se indentifică cu poziţiile pe care le ocupă şi riscă să facă uz de putere pentru a-şi împlini interesele personale. Votul uninominal a ţinut, în ultimii 26 de ani, în funcţii de putere în stat, oameni corupţi care nu îşi meritau demult locul.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe județe

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN. Scor uriaș. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA. Ce au promis candidații la ALEGERI PARLAMENTARE 2016

×
Subiecte în articol: rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close