Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   20:21

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Dezvoltarea judeţului Giurgiu, atragerea de investitori, crearea de locuri de muncă, refacerea sistemului de irigaţii şi a Podului de la Grădiştea, susţinerea sectorului agricol, dezvoltarea Zonei Libere, a unui Parc Industrial, dezvoltarea portuară la Dunăre, sunt principalele proiecte pe care le susţin candidaţii "locomotivă" ai partidelor înscrise în cursa electorală pentru alegerile parlamentare în Giurgiu şi care au răspuns întrebărilor AGERPRES.REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Întrebările AGERPRES au fost:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor/Senat?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU3.Care este părerea dumneavoastră despre votul pe lista de candidaţi ? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Toma Petcu, candidat al ALDE pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 1. Acum doi ani când am decis să părăsesc PNL, mi-am asumat conducerea PLR, ulterior ALDE Giurgiu şi am considerat în permanenţă că trebuie să reprezint acest partid în strânsă concordanţă cu pregătirea mea profesională şi experienţa politică la cel mai înalt nivel.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Conform statutului ALDE, mi-am depus candidatura şi Delegaţia Permanentă a ALDE m-a desemnat pentru a candida pe prima poziţie la Camera Deputatilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Principalul motiv pentru care am fost desemnat să candidez pe prima poziţie la Camera Deputaţilor constă, în mod special, în ampla viziune pe care o am asupra proiectelor de dezvolare economică a judeţului prin găsirea celor mai bune soluţii de a investi în modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii, de atragere de investitori, prin punerea la dispoziţie a tuturor facilităţilor de care dispun oraşul şi judeţul Giurgiu.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 2. Principalele priorităţi sunt legate de asigurarea unui nivel de trai decent pentru cetăţeni prin implementarea unor măsuri sociale imediate şi dezvoltarea judeţului, în paralel, pentru a crea mai multe locuri de muncă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 3. Principalul avantaj este legat de faptul că nu vom mai ajunge ca în anul 2012 în situaţia în care a trebuit să mărim numărul de parlamentari cu 120 de posturi, astfel încât să fie reprezentate toate partidele politice, care au îndeplinit pragul electoral; iar ca dezavantaj, apreciez că alegătorul va vota iarăşi mai mult politic, nevalorizând persoana care candidează pe o listă de partid. Pe listele respective se pot regăsi atât persoane cu credibilitate, cât şi persoane care au dezamăgit de-a lungul timpului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Vasile Mustăţea, candidat al ALDE pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 1. La ALDE Giurgiu a avut loc un proces democratic de alegeri în sânul partidului. Ne-am depus cererea de a candida, iar Delegaţia Permanentă a votat. Astfel, sunt cel care ocupă prima poziţie la Senat şi, dacă îmi permiteţi, ALDE Giurgiu este pe prima poziţie pe buletinul de vot şi în urma tragerii la sorţi. Cred că, la votul intern, colegii au avut în vedere şi experienţa mea în administraţie şi în legislativ. Am lucrat şi ca prefect, ca preşedinte de Consiliu Judeţean, am fost ales uninominal senator şi am avut activitate ca secretar al Comisiei Economice în Camera Deputaţilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Sper ca încrederea colegilor şi activitatea mea de până acum să fie bine văzute şi de către concetăţenii mei giurgiuveni, ca să obţinem un rezultat foarte bun.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 2. Proiectul meu este referitor la schimbarea reală a sistemului politic la nivel naţional, nu prin distrugere, ci prin îmbunătăţire.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Voi iniţia unificarea legii finanţelor publice locale, cu privire la algoritmul de repartizare a sumelor de echilibrare pe judeţe şi pe localităţi. Îmi doresc eliminarea neconcordanţelor între actele normative, care reglează activitatea administraţiei publice locale şi a statutului aleşilor locali. Dar vreau şi să susţin autorităţile publice locale din judeţul Giurgiu, în sensul alocării echilibrate a fondurilor de la Bugetul de stat, necesare realizării lucrărilor de infrastructură, investiţii în şcoli etc. Voi susţine prin iniţiative legislative remedierea problemelor constatate la nivelul actualelor acte normative şi voi fi alături de iniţiativele legislative elaborate de ALDE.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 3. Votul uninominal avantajează partidele mari, care au mulţi primari şi structuri organizaţionale consolidate. Perpetuarea acestui sistem de vot ar fi dus inevitabil la polarizarea vieţii politice, guvernarea devenind apanajul unuia sau două partide. Sistemul pe liste şi cu prag electoral dă posibilitatea partidelor mijlocii şi mici să ajungă în Parlament, consolidându-se astfel parlamentarismul, democraţia şi diversitatea de idei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Liliana Ciobanu, candidat al PER pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 1. Activitatea, implicarea şi seriozitatea din mandatul meu de parlamentar din 2012-2016 au fost criteriile de bază în alegerea candidaţilor. Am fost între primii deputaţi din ţară în ceea ce priveşte activitatea parlamentară, fapt ce a prevalat în alegerea Partidului Ecologist Român.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 2. Consider că un parlamentar trebuie să fie tot timpul prezent în mijlocul oamenilor, să cunoască realităţile şi problemele locuitorilor pe care îi reprezintă în forul legislativ. Judeţul Giurgiu este un judeţ preponderent agrar, însă, din păcate, viaţa la ţară nu oferă în prezent oportunităţile adecvate pentru a sprijini familiile tinere să se stabilească în mediul rural şi să se ocupe de agricultură. Consider că, în calitate de deputat, am datoria să iniţiez propuneri legislative coerente şi predictibile, care să se transforme în legi avantajoase locuitorilor din mediul rural. Îmi doresc să contribui în viitorul Parlament la asigurarea unor facilităţi concrete pentru familiile care doresc să îşi dezvolte mici afaceri în domeniul agricol şi agro-alimentar, prin implementarea proiectului de ţară 'România -Grânarul Europei'.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 3. Privind din punct de vede politic, votul pe listă este net în avantajul partidelor. Se ştie că parlamentarii aleşi pe listele formaţiunilor politice nu au prea multă libertate de expresie, fiind nevoiţi să urmeze regulile impuse de partid. În schimb, votul uninominal a avut avantajul votului direct dat de către cetăţeni unui candidat de încredere, iar acesta a avut, astfel, posibilitatea de a avea propriile iniţiative, convingeri şi luări de poziţie. Personal, ca deputat ales în sistemul uninominal în 2012, consider că mi-am făcut cu prisosinţă datoria faţă de alegătorii mei, reuşind să duc la bun sfârşit marea majoritatea a problemelor semnalate de către giurgiuveni, atât prin propuneri legislative, cât şi prin întrebările şi interpelările adresate ministerelor şi altor instituţii ale statului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Dan Cătălin Andronic, candidat al PMP pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 1. Giurgiu este un judeţ copleşit de PSD. Pentru ca giurgiuvenii să aibă o voce reală în Parlamentul ţării, e nevoie de un candidat veritabil, cu notorietate, atitudine, experienţa comunicării dar şi cu expertiză politică. Eu, Andronic Dan Cătălin, sunt un astfel de candidat şi, prin mine, oamenii vor fi reprezentaţi cu adevărat în Camera Deputaţilor. Pe de altă parte, eu am rămas alături de preşedintele Traian Basescu - şi la bine şi la rău! Nu m-am dezis oportunist de omul care a condus ţara zece ani şi, atunci când am primit propunerea domniei-sale să candidez, am decis că pot să folosesc, spre binele oamenilor, experienţa de ziarist şi consultant politic şi să mă implic real în politică.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 2. Giurgiu a ajuns un judeţ prăbuşit, fără viitor, cu o educaţie la pământ, pe unul din ultimele locuri la promovabilitatea bacalaureatului, cu un sistem de sănătate devastat, fără locuri de muncă, cu agricultori care pot doar să supravieţuiască.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Eu ştiu că nu poate exista viitor bun fără educaţie! Una dintre priorităţile mele este să contribui ca Giurgiu să devină un loc în care se face carte. Cred cu tărie că oraşul reşedinţă de judeţ poate deveni un centru de excelenţă în IT.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Locuri de muncă şi dezvoltare - o altă prioritate! Giurgiu are toate argumentele pentru a deveni un centru de producţie şi afaceri - e port la Dunăre, cu acces facil către centrul Europei, este la doi paşi de capitala ţării, are o infrastructură cu potenţial care, susţinută de o forţă de muncă educată, calificată şi de facilităţi inteligent acordate, poate atrage investiţii majore.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Eu susţin că agricultura în Giurgiu trebuie făcută de români. Este imperios necesară finanţarea fără dobândă pentru achiziţia de terenuri şi utilaje. Neapărat trebuie înfiinţat un sistem de preluare, la un preţ corect, a produselor agricole.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Însă, înainte de orice militez pentru refacerea podului de la Grădiştea, distrus acum 12 ani şi abandonat de toţi miniştrii Trasporturilor şi de toate guvernele.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Eu sunt hotărât să nu votez investitura guvernului care nu se angajează să refacă rapid acest pod. Este o ruşine emblematică pentru starea României că cea mai scurtă şi eficientă legatură feroviară între Giurgiu şi Bucureşti este ruptă de peste un deceniu şi zeci de mii de oameni plătesc dublu pentru a ajunge în Bucureşti.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 3. Guvernarea ţării - inclusiv prin legile emise de Parlament- înseamnă responsabilitate. Votul pe listă este/ar trebui să fie expresia angajării responsabilităţii de către partide. Fiecare formaţiune politică îşi asumă pe cine aduce în faţa oamenilor pentru a fi votat. Acest proces conduce, în ultimă instanţă, la consolidarea sistemului politic şi, implicit, a democraţiei care, aşa cum bine zicea W.Churchill, 'este un sistem politic prost, însă cel mai bun dintre cele pe care omenirea le-a inventat până acum'.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Uninominalul favorizează pe cei care au resurse pentru a face campanie şi pe cei cu notorietate, slăbeşte coeziunea partidelor şi autoritatea liderilor, dar, după cum s-a demonstrat, nu face mai bun actul de legiferare/guvernare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Opinia mea: votul pe liste nu e perfect, dar e preferabil uninominalului! Ideal ar fi ca valorile, personalităţile să se implice şi să ajungă pe lista partidelor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Mariana Eugenia Cazacu, candidat al PMP pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 1. Nu ştiu motivul pentru care am fost propusă să candidez pentru acest loc, dar ştiu că am acceptat pentru liderul Traian Băsescu, care este cel mai priceput şi sincer politician român.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU  2. Principalele priorităţi sunt: revigorarea activităţii portuare (suntem oraş-port la Dunăre); reindustrializarea platformei industriale sud (zona liberă să devină parc industrial); lunca Dunării are pământ roditor şi trebuie luat în considerare sistemul de irigaţii (Giurgiu-Răzmireşti ); extinderea zonei metropolitane până la Dunăre prin legătura capitalei Bucureşti cu portul Giurgiu.

3. Legea alegerilor parlamentare trebuie schimbată. Pe liste, dă putere mare liderilor de partid, iar alegerile uninominale dau şansa celor cu bani.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Gheorghe Ştefan, candidat al PNL pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 1. Sunt preşedinte al filialei Giurgiu şi mi-am exprimat dorinţa de a participa la aceste alegeri încă de acum trei ani, pentru ca, în eventualitatea în care voi fi ales, să lucrez în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaţilor având în vedere calificările şi experienţa mea în domeniul agricol.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 2. Am trei proiecte mari pentru care voi lupta în Parlament: a) valorificarea superioară a potenţialului agricol al judeţului şi creşterea veniturilor populaţiei din mediul rural prin majorarea pensiilor celor care au lucrat în fostele CAP-uri; b) valorificarea celei mai "ieftine" autostrăzi a judeţului-fluviul Dunărea; c) repararea şi punerea în funcţiune a podului de la Grădiştea. Aceste proiecte mi le-am asumat încă din urmă cu doi ani.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 3. Consider că este cea mai bună soluţie pentru selectarea candidaţilor pentru că un partid politic, de-a lungul timpului, funcţionează ca o 'sită' pentru membrii de partid, astfel încât de-a lungul timpului, între două rânduri de alegeri, membrii de partid au ocazia de a demonstra cât şi cum se implică în activitatea organizaţiei astfel încât să merite a fi nominalizat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Dan Vlaicu, candidat al PNL pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 1. PNL şi-a propus promovarea unui număr cât mai mare de oameni pregătiţi şi cu o viziune nouă şi aplicată asupra politicilor publice. Experienţa profesională în conducerea unor instituţii precum ANPC sau AEP au fost argumentele cu care m-am prezentat în faţa colegilor. A contat, cred, şi experienţa de organizare politică, în partid, într-o organizaţie, PNL Giurgiu, care doreşte să se apropie din nou, cu succes, de oameni.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 2. Giurgiu este, deşi aproape de Bucureşti, deconectat de la dezvoltarea disponibilă la doar câţiva zeci de kilometri. Agenda mea este în principal pe linie de Guvern în promovarea prioritară a proiectelor de dezvoltare pentru judeţul Giurgiu - de la spitale, şcoli, şosele, până la Podul de la Grădiştea. Apoi, în Parlament, avem nevoie de o delimitare clară de vechile comportamente ale Parlamentului, adică de proiectul de reformă iniţiat de PNL. Nu mai putem permite ca Parlamentul să fie o redută a intereselor personale ale unor lideri, ci un loc de dezbatere pentru interesul public. Voi lupta sută la sută ca vechile metehne să dispară, alături de toţi cei o sută de parlamentari noi, PNL. Vom fi o forţă a schimbării.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 3. Este un sistem de vot care ajută la reprezentarea unor opinii diverse în Parlament şi, faţă de sistemul trecut (2008-2016), mută dezbaterea mult mai mult spre nivelul naţional, între marile proiecte propuse de partide. Vechiul sistem fragmenta foarte mult discuţiile, existând o prea mare concentrare pe probleme locale, care nu puteau fi, de fapt, rezolvate autentic de către parlamentari. În acelaşi timp, sistemul a permis PNL să impună mai uşor propria reformă internă, pe listele de partid, o sută de candidaţi noi, lucru pe care din păcate PSD nu a dorit să îl facă. Acolo, din contră, a fost totul înţeles pe dos şi în loc de reformă au fost ascunşi pe liste, prin judeţe, persoane cu probleme de integritate sau pile personale ale unor şefi de la Bucureşti.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Alexandru Răzvan Cuc, candidat al PSD pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 1. Am avut şansa să fiu nominalizat pe listele unui partid care şi-a propus nu numai o înnoire a candidaţilor, dar şi promovarea tinerilor. Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv Judeţean, care a votat atât candidaţii, cât şi ordinea pe listă. Fiecare partid îşi are probabil propriile criterii dar, sigur, toate vor să-şi optimizeze şansele cu oameni credibili, cu recunoaştere în rândul comunităţii dar şi cu o susţinută activitate de partid. Cred că oricare dintre colegii mei ar fi putut deschide lista şi tocmai pentru asta le sunt recunoscător că m-au votat pe mine.

2. Mărturisesc faptul că Zona Liberă Giurgiu rămâne proiectul meu de suflet şi pe care n-am de gând să-l abandonez deoarece sunt convins că această societate comercială poate deveni un real pol de creştere economică pentru judeţul nostru.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Spun cu convingere acest lucru deoarece, în cei doi ani şi jumătate în care am condus această societate, ea a înregistrat unul dintre cele mai mari profituri. Am reuşit, împreună cu alţi parteneri, să accesăm fonduri europene de peste 15 milioane de euro, care ne-au permis să modernizăm infrastructura şi să începem construcţia unei Hale Trimodale, unică în România, care va genera premisele unei dezvoltări economice durabile.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Sunt hotărât ca, în mandatul meu de parlamentar, să contribui la transformarea Zonei Libere în Parc Industrial, investiţie care va duce la eliminarea tuturor taxelor care există la această oră şi care constituie o mare povară pentru agenţii economici din Zona Liberă, va duce la accesarea mai rapidă a fondurilor europene şi la dezvoltarea infrastructurii din zonă, atât de necesară firmelor care îşi desfăşoară activitatea aici.

Un alt obiectiv pe care îl voi avea în vedere ca parlamentar îl reprezintă Asociaţiile de Dezvoltare Intracomunitară (ADI), singura soluţie pentru eliminarea discrepanţelor dintre standardele de viaţă ale locuitorilor acestui judeţ.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Judeţul Giurgiu beneficiază de mai multe astfel de asociaţii, cea mai importantă fiind 'Sănătate asigurată prin apă curată'. Proiectul a atras, până la această dată, fonduri de peste o sută de milioane de euro, bani ce vor fi investiţi în canalizare şi reţele de apă potabilă în localităţile judeţului. Cu o legislaţie accesibilă şi coerentă putem ajuta comunităţile locale să acceseze bani europeni pentru aceste lucrări de investiţii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 3.Nu cred că există un sistem de vot perfect, dar acum, după ce le-am încercat pe amândouă, pot spune că votul pe liste poate responsabiliza mai mult partidele, care îşi asumă în felul acesta numele propuse pe listele de partid. Practic, în felul acesta, partidele îşi asumă oamenii şi răspund în solidar în faţa cetăţenilor.

Dezavantajul ar fi că parlamentarul nu mai este ales direct de cetăţean ca în votul uninominal. Dar şi acest sistem de vot şi-a arătat limitele pentru că am văzut că au intrat în Parlament oameni de pe locurile doi sau trei, cu un număr nesemnificativ de voturi, situaţie care a făcut ca numărul parlamentarilor, pe lângă faptul că a crescut, să devină şi variabil.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Important este ca cetăţenii să-şi exercite acest drept, să voteze cunoscând bine programele partidelor, să fie un vot corect, neviciat, iar cei mai convingători să câştige.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Niculae Bădălău, candidat al PSD pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 1. Am fost ales pentru a candida pentru un nou mandat pentru că în timpul în care am fost parlamentar şi preşedinte la organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu mi-am dovedit eficienţa, am promovat tineri şi am susţinut proiecte pentru sănătate, educaţie, cultură, dar şi pentru atragerea de investitori, astfel încât judeţul Giurgiu să devină un punct de referinţă pe harta economică la nivel naţional, iar tinerii să nu mai plece din judeţ, nici în Bucureşti şi nici în străinătate, în căutarea unui loc de muncă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 2. Dezvoltarea şi modernizarea judeţului Giurgiu sunt principalele proiecte pe care le voi susţine în calitate de parlamentar şi pe care le-am susţinut şi până în acest moment. Vreau bunăstarea populaţiei şi legi bune pentru oameni, susţin dezvoltarea clasei de mijloc a judeţului pentru că numai acest lucru ne poate duce la progres.

Susţin atragerea de investitori, construirea unui spital regional pe teritoriul judeţului, reabilitarea, dotarea şi modernizarea tuturor celorlalte spitale din judeţ, vreau un învăţământ puternic şi locuri de muncă pentru tineri.

Sprijinim cultura, de curând a fost finalizat un proiect susţinut de PSD privind reabilitarea Teatrului Tudor Vianu din municipiu, reabilitare ce numai fusese făcută de 50 de ani, practic de la darea în folosinţă a instituţiei.

Îmi doresc dezvoltarea Zonei Libere şi înfiinţarea unui Parc Industrial precum şi dezvoltarea zonei portuare la Dunăre pentru atragerea investitorilor, crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea judeţului.

3. Votul uninominal, aşa cum a fost el gândit s-a dovedit ineficient, aşa, prin votul pe liste, respectăm democraţia. Votul de acum nu este chiar cel care a funcţionat la alegerile din 2004, dar sperăm să reprezinte cât mai mult opţiunile populaţiei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU George Mugurel Burcescu, candidat al USR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 1. Motivele pentru care am fost ales să candidez la aceste alegeri parlamentare din partea Uniunii Salvaţi România sunt de natură profesională, cei care m-au ales au fost impresionaţi de CV- ul meu, au văzut că sunt autor de cărţi şi romancier, precum şi autor de cărţi de gramatică. Al doilea motiv a fost notorietatea, pentru că sunt foarte cunoscut fiind şi profesor la un colegiu naţional.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 2. Priorităţile mele ca parlamentar sunt învăţământul şi sănătatea. În ceea ce priveşte învăţământul, voi susţine modificarea legii învăţământului pentru a depolitiza toate instituţiile şcolare, iar la nivel naţional, voi susţine o reformă în ceea ce priveşte reţeaua şcolară pentru că aceasta este dezechilibrată, sunt prea multe licee în raport cu şcolile profesionale şi, astfel, sistemul de învăţământ nu este adaptat la necesităţile pieţei muncii. În ceea ce priveşte sănătatea, vreau spitale curate şi dotate corespunzător.

3. Am o părere mai bună în ceea ce priveşte votul pe listă faţă de votul uninominal pentru că astfel nu se pierd voturi. Atunci când candidezi singur şi dacă pierzi şi la 50 de voturi, toate voturile obţinute se pierd, dar atunci când candidezi pe liste, acestea nu se pierd şi rămân acolo şi pot fi valorificate prin redistribuire.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU Raluca Duţu, candidat al USR pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU 1. USR m-a selectat pentru ocuparea primei poziţii deoarece sunt o persoană care doreşte să se implice, care nu a mai făcut politică până la acest moment şi care are aceleaşi valori ca ale USR: onestitate, valoare, transparenţă, valori pe care doresc să le urmez şi dacă voi ajunge în Parlament.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU2. Priorităţile mele sunt următoarele: a) eliminarea privilegiilor parlamentare; b) învăţământ modern şi performant; c) susţinerea micilor producători prin înfiinţarea de asociaţii între aceştia concomitent cu realizarea de parteneriate cu autorităţile publice locale.

3. Avantajul votului pe lista de candidaţi este că nici un vot nu se pierde, ci ele se redistribuie tot în cadrul acelui partid.

 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe județe

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN. Scor uriaș. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA. Ce au promis candidații la ALEGERI PARLAMENTARE 2016

×
Subiecte în articol: rezultate alegeri parlamentare 2012 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close