Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   20:19

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA Crearea de locuri de muncă în comunităţile româneşti, susţinerea antreprenorilor, depăşirea statutului de judeţ sărac, reducerea fiscalizării, stoparea declinului democrafic şi a depopulării satelor sau descentralizarea, respectarea drepturilor minorităţilor şi modificarea Constituţiei, se numără printre priorităţile candidaţilor aflaţi pe primele poziţii pe listele partidelor din judeţul Harghita şi care au răspuns întrebărilor AGERPRES.REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA Întrebările AGERPRES au fost:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, priorităţile pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA Sere Claudiu - Ilie, candidat ALDE pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA1. Leadership; Competenţă în domeniile în care am activat: apărare, marketing şi comunicare; onestitate şi onoare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 2. Doresc crearea de cât mai multe locuri de muncă în comunităţile româneşti din Harghita, prin aducerea de investitori serioşi. Unul dintre proiecte se referă la redeschiderea minei Bălan. Voi lupta pentru a reda demnitatea românilor, sens în care voi iniţia anumite proiecte de lege, cum ar fi abrogarea articolului din legea privind Statutul funcţionarilor publici care obligă cunoaşterea limbii minorităţilor (în speţă a limbii maghiare) la angajarea în instituţiile statului, fapt care practic le interzice românilor dreptul la muncă, în instituţii finanţate din banii românilor. Este nevoie de locuri speciale rezervate comunităţii noastre la Academia de Poliţie, Academia Militară, SRI, Şcolile de subofiţeri MApN, MAI, etc., considerând că astfel am reuşi, cât de cât, stabilirea tinerilor noştri pe meleagurile străbune româneşti din Harghita;

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITAVoi susţine înfiinţarea pe lângă Secretariatul General al Guvernului a unui birou special pentru problemele românilor din Harghita şi Covasna (după exemplul celor privind minorităţile). De asemenea, voi milita pentru finanţarea mass-media românească din Harghita.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA În programul meu se mai află reabilitarea şi modernizarea clădirilor şcolilor şi liceelor româneşti din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Bălan, Subcetate, Sărmaş, Bilbor, Topliţa. De asemenea, este nevoie de modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de drumuri (Bălan - Lacu Roşu - Gheorgheni; Sânmartin - Valea Uzului; Ditrău - Tulgheş);

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 3. Partidele trebuie să fie foarte atente la cei pe care-i pun pe liste, iar votul pe liste va duce la recredibilizarea clasei politice. Dezavantajul constă în faptul că alegătorul nu are un cuvânt de spus asupra listei. Ideal ar fi ca să se poată vota lista în ordinea preferinţei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA Matei Mircea, candidat ALDE pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 1. Aş putea să răspund la întrebarea: care cred eu că sunt motivele pentru care partidul m-a selectat să ocup prima poziţie pe listă. Consider că pentru calităţile de care dispun. Imagine pozitivă, calităţi de lider, spirit de iniţiativă, calităţi organizatorice şi manageriale, onestitate şi loialitate. Nu în ultimul rând, faptul că sunt născut şi crescut în judeţul Harghita, cunoscând realităţile zonei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 2. Ne-am tot obişnuit să auzim, potrivit statisticilor, că judeţul Harghita este pe ultimele locuri la dezvoltarea economică, nivel de trai şi veniturile cetăţenilor. Proiectul meu este în concordanţă cu propunerea formaţiunii din care fac parte, care lansează partidelor politice o provocare sub forma unui Pact Naţional de Investiţii pentru perioada 2017-2020. ALDE propune un model economic bazat pe investiţii, care să asigure sustenabilitatea tuturor măsurilor pe care le propun partidele politice. Astfel, în cadrul proiectului personal, îmi propun ca împreună, atât politicieni cât şi cetăţeni, să contribuim la depăşirea statutului de judeţ sărac.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA Dezvoltarea economică a judeţului şi implicit creşterea bunăstării cetăţenilor acestuia să se realizeze atât prin materializarea Pactului Naţional propus de ALDE, cât şi printr-o mai bună absorbţie a fondurilor europene. Prin aceasta înţeleg: modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de drumuri (Ditrău - Tulgheş, Sânmartin - Valea Uzului, Gheorgheni - Lacu Roşu); Doresc înfiinţarea de microîntreprinderi, care să asigure micilor fermieri şi agricultori colectarea şi valorificarea produselor de bază la un preţ realist şi onest;

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA - punerea în valoare a potenţialului turistic deosebit, este condamnabil să avem şi să nu punem în valoare Cheile Bicazului, Lacul Sf. Ana, Harghita Băi şi Harghita Mădăraş şi multe alte locuri superbe, apele minerale şi mofetele, iar turiştii din alte zone să se oprească, precum la o barieră, la doar 100 km de noi, pe Valea Prahovei;

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA - este evident declinul sportului românesc. Îmi propun promovarea unui Pact Naţional pentru Sport, în cadrul căruia să fie identificate şi aduse la nivel de performanţă ramuri sportive cu potenţial, inclusiv sporturi precum hocheiul, schiul (alpin şi fond), sania şi săriturile de la trambulină.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA Este nevoie de o mai bună integrare a persoanelor vârstnice, a pensionarilor, prin înfiinţarea de asociaţii şi cluburi (este cunoscut faptul că Miercurea-Ciuc nu dispune de un loc unde pensionarii să poată desfăşura activităţi recreative). Cunoscător al sensibilităţilor şi realităţilor zonei, îmi propun o altfel de abordare politică, benefică tuturor indiferent de etnie, religie sau origine socială. O abordare prin care, împreună, să depăşim false bariere ori resentimente.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 3. Votul pe listă asigură competiţia dintre partide, o alternanţă certă la guvernare, votanţii putând să opteze pentru diferite oferte concrete de programe de guvernare. Sistemele uninominale pun doctrinele şi programele în plan secund şi transformă competiţia electorală într-un concurs de popularitate. Potrivit unor studii, atât sistemul uninominal majoritar cât şi sistemul proporţional, pe liste, au carenţe, ideal fiind un sistem prin aprobare care, în fapt, este un sistem uninominal proporţional în care cetăţenii au posibilitatea să voteze mai mulţi candidaţi, în ordinea preferinţei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA Valerian Dima, candidat PMP pentru Senat


REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 1. Am fost selectat de către Partidul Mişcarea Populară, organizaţia Harghita, pentru a ocupa prima poziţie pe lista de candidaţi la Senatul României deoarece sunt o persoană integră, până în prezent nu am făcut politică şi fiind un partid nou are nevoie şi de oameni noi care să reprezinte cu cinste şi demnitate interesele cetăţenilor în Parlamentul României şi să le înţeleagă cu adevărat problemele şi nevoile.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 2. Principalele priorităţi pe care îmi propun să le urmăresc pe perioada mandatului sunt acordarea de facilităţi fiscale întreprinderilor mici şi mijlocii şi sprijinirea în special a firmelor care angajează tineri absolvenţi, corelarea educaţiei cu cerinţele pieţei muncii şi reînfiinţarea şcolilor profesionale, reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane, aşa după cum au votat românii la referendumul din 2009, stoparea oricărei ingerinţe a factorului politic în actul de justiţie, majorarea salariului minim brut pe economie, dar şi combaterea sărăciei prin creştere economică, ocuparea forţei de muncă şi o protecţie socială modernă şi eficientă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA De asemenea, printre priorităţi se mai numără creşterea economică prin încurajarea investiţiilor private şi prin atragerea fondurilor europene, reducerea birocraţiei şi înfiinţarea birourilor unice, încurajarea, pregătirea şi promovarea persoanelor tinere în politică. Sănătatea populaţiei trebuie să fie un obiectiv de interes naţional pentru toate partidele politice. Aceasta presupune în primul rând dezvoltarea infrastructurii şi echipamentelor din spitalele existente, precum şi necesitatea construirii unor spitale noi, specializate, cum ar fi cele pentru tratarea persoanelor cu arsuri grave, având în vedere drama de la Colectiv. Mai susţin plata medicilor în concordanţă cu prestaţia acestora şi cheltuirea fondurilor în mod corect în beneficiul pacienţilor, susţinerea drepturilor minorităţilor la cultură, tradiţie, obiceiuri şi menţinerea şcolilor şi universităţilor cu predare în limba lor maternă, creşterea calităţii învăţământului, sprijinirea instituţiilor de presă printr-o legislaţie care să faciliteze independenţa economică şi, implicit, libertatea de exprimare a jurnaliştilor, reforma bazei legislative care guvernează Consiliul Naţional al Audiovizualului. Printre priorităţi se mai numără promovarea produselor româneşti pe piaţa din România, acordarea la timp a subvenţiilor, programe de reîmpădurire.

3. Votul pe listă are o reprezentativitate ridicată deoarece opiniile exprimate de alegători prin vot au un impact mai mare asupra rezultatului şi ţine cont de părerea a cât mai multor alegători prin posibilitatea redistribuirii voturilor, pe când votul uninominal funcţionează pe principiul "câştigătorul ia tot" şi nu este optim pentru exprimarea pluralismului politic.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA Mihai Pîrvan, candidat PMP pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 1. Sunt membru al comisiilor tripartite constituite la nivelul judeţului Harghita, am fost coordonator regional în cadrul proiectului naţional 'Împreună pentru dezvoltarea dialogului social', sunt administrator de firmă, sunt conducătorul structurii sindicale CSN Meridian la nivel judeţean, am coordonat activităţile structurilor sportive din oraşul Bălan. Sunt o persoană implicată în proiecte sociale de ajutorare a copiilor, a familiilor defavorizate, a persoanelor vârstnice. Ca şi calităţi personale: sunt onest, statornic, luptător, altruist, cinstit, implicat, obiectiv, principial, om de echipă, interesat de binele semenilor mei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 2. Dezvoltarea economică a judeţului Harghita prin: atragerea de investiţii, reducerea fiscalităţii, dezvoltarea mediului de afaceri, implementarea proiectelor cu finanţare europeană, dezvoltarea infrastructurii, reducerea birocraţiei. Este nevoie de reformă în sănătate, reformă în învăţământ, dezvoltarea regională.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 3. Votul pe listă exclude posibilitatea alegătorului de a alege candidatul preferat, chiar dacă acesta face parte din formaţiunea politică susţinută de el. Cu alte cuvinte, nu susţin ideea 'servirii' unei liste cu candidaţi. Ca avantaje menţionez faptul că partidul poate propune candidaţii în funcţie de criteriile organizaţiei, va propune candidaţi morali, adevărate 'locomotive', oameni de valoare, care să promoveze partidul. De asemenea, se stimulează prezenţa partidelor mici şi reprezentare sporită. Ca dezavantaje, aş puncta faptul că alegătorul este pus în faţa unui fapt asupra căruia nu are nici o posibilitate să intervină, candidaţii depind de conducerea partidului şi nu de alegători, generează fragmentarea spectrului politic, conducând la instabilitatea şi vulnerabilitatea unei guvernări. De asemenea, prin acest sistem, guvernarea nu reprezintă intenţia votului majorităţii, ci este rezultatul unor negocieri de formare a unei coaliţii majoritare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA Sebastian Buzilă, candidat PNL pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 1. În anul 2009 am ales să intru în viaţa politică, motivat fiind de dorinţa de a contribui la dezvoltarea comunităţii din care fac parte. Am ales Partidul Naţional Liberal, deoarece cred în valorile şi principiile liberale. Îmi desfăşor activitatea în mediul privat, sunt administratorul firmei de expertiză contabilă pe care am înfiinţat-o în anul 2004 şi care datorită muncii în echipă a crescut de la an la an, ajungând în anul 2014 să fie desemnată a doua firmă pe judeţ în domeniu. În calitate de consilier local al municipiului Topliţa m-am implicat activ în viaţa comunităţii. Am iniţiat hotărâri de consiliu local pentru sprijinirea mediului economic şi asociativ. Activitatea mea în plan profesional şi politic m-a recomandat pentru alegerea ca şi candidat la Senat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 2. În munca de zi cu zi m-am confruntat cu o serie de probleme cauzate de legi neclare, interpretabile. Pentru noi, cei care trebuie să ne conformăm acestor norme juridice, să lucrăm în limitele cadrului instituit de ele, această ambiguitate ne împiedică uneori să ne facem treaba. Astfel, se impune ca legile votate în Parlament să fie clare, stabile (fără schimbări frecvente) şi să ţină cont de realităţile din ţara noastră. Consider că principalele priorităţi sunt: sprijinirea mediului privat prin reducerea fiscalizării, încurajarea tinerilor antreprenori, o reformă reală în domeniul educaţiei şi al sănătăţii, salarizarea echitabilă (corectă) a angajaţilor din administraţia publică în funcţie de volumul de muncă şi răspundere, debirocratizarea aparatului public în relaţiile cu cetăţenii prin implementarea sistemelor informatice.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA Consider că învăţământul trebuie să fie prioritatea numărul unu pentru a ne dezvolta (a evolua) ca ţară. Trebuie să concepem un cadru legislativ prin care să reformăm cu adevărat acest sistem. Să acordăm o mai mare atenţie învăţământului tehnic (şcoli de arte şi meserii), să introducem în licee începând cu clasa a XI-a cursuri de consiliere pentru orientarea vocaţională, având în vedere că rata abandonului universitar este ridicată, să găsim soluţii pentru a-i stimula pe studenţiii valoroşi să se angajeze în învăţământ.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA Pe plan local: sprijinirea dezvoltării economice a zonei prin atragerea investitorilor (crearea de parcuri industriale), realizarea unor resorturi de ski, sprijinirea zootehniei şi a prelucrării laptelui.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 3. Votul pe liste responsabilizează (determină) partidele politice să îşi aleagă candidaţii pe criterii de competenţă şi integritate. Un avantaj, deloc de neglijat, este scăderea numărului de parlamentari. Dezavantaj: ăosibilitatea de a se strecura pe locurile eligibile persoane hai să le spunem controversate. Aici deja intervin riscurile pe care partidele şi le asumă pentru astfel de propuneri.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA Ioan Proca, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 1. Cu siguranţă, alegerea pe care au făcut-o colegii mei are legătură cu experienţa mea politică şi profesională, cu implicarea şi tenacitatea de care am dat dovadă în toţi aceşti ani. Sunt mândru de această susţinere, iar faptul că îmi sunt alături, pe lista noastră, atâţia tineri de valoare e încă un motiv de mare bucurie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 2.Propunem electoratului o sumă de probleme pe care vom încerca să le abordăm şi să le rezolvăm în viitorul Parlament al României. Suntem foarte preocupaţi să găsim soluţiile potrivite de a transforma agenţiile de dezvoltare intercomunitară în motoare active de dezvoltare locală durabilă, de stabilizare a tinerilor, prin locurile de muncă pe care le creează. Depopularea satelor, declinul demografic, trebuie să fie oprite prin politici clare, pe termen lung, de dezvoltare echilibrată a judeţului, de aplicare fără întârziere a legilor proprietăţii, a încurajării muncii şi a unei protecţii sociale bine chibzuite. De altfel, ne propunem să susţinem ferm politicile de sprijin a familiei şi vom înainta propuneri concrete în acest sens. Familia, copiii, sunt valori de apărat pentru viitorul ţării. În mandatul acesta, în Consiliul Judeţean, sunt preşedintele comisiei pentru relaţiile interetnice şi sunt de notorietate eforturile pe care le fac pe drumul bunei înţelegeri între toţi locuitorii Harghitei. O să fim foarte activi în viitorul legislativ în clarificarea aspectelor legate de comunicare, de simbolurile naţionale, de nevoia cunoaşterii limbii române, de respectul pe care trebuie să-l avem unul pentru celălalt, pentru setul de valori pe care îl avem toţi de apărat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 3. Cred că este foarte bine că s-a revenit la votul pe liste, deoarece în principal acestea permit formaţiunilor politice să promoveze specialişti, oameni cu o bună pregătire, cu o imagine publică pozitivă. E clar că votul uninominal nu a trimis în Parlament valori, personalităţi sau măcar politicieni reprezentativi pentru colegiul lor. Dimpotrivă, a operat o contraselecţie de care au profitat "vedete" cu mulţi bani şi, fireşte, politicieni cu vechime, care se număra în rândul îmbogăţiţilor tranziţiei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA Romeo Tepeş, candidat PSD pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 1. Factorul care a determinat conducerea partidului să mă desemneze în fruntea listei pentru Senatul României a fost, cred eu, scorul obţinut la alegerile locale şi faptul că se vrea ca în Parlament să acceadă şi oameni noi, cu forţe proaspete.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 2. În primul rând trebuie să menţionez că deşi sunt în administraţie de puţin timp, am identificat câteva dintre problemele grave cu care se confruntă cei care lucrează în acest domeniu atât de blamat. Cred că aici trebuie sa insistăm pe resursa umană. Nu poţi să ceri eficienţă de la salariaţi plătiţi cu 930 RON. Apoi trebuie să avem în vedere că este imperios necesar să eliminăm plata CASS pentru pensionari, iar impozitul pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei trebuie să dispară. Un alt aspect pe care vreau să insist este cel al dezvoltării localităţilor din mediul rural. Voi fi prezent mereu în mijlocul comunităţilor pe care le reprezint pentru a fi la curent cu problemele cu care se confruntă oamenii. Trebuie să avem grijă de medici, de profesori, de funcţionarii publici, de muncitori, de pensionari, de tineri, pentru că doar împreună putem construi o societate sănătoasă. E timpul pentru o politică a solidarităţii, o politică de centru-stânga.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 3. În ceea ce priveşte votul pe lista de candidaţi, aş vrea să mă refer strict la situaţia judeţului nostru. Eu personal sunt fanul votului uninominal, care făcea ca în colegiul din nordul judeţului să avem, aproape sigur, un deputat român. În cazul actual, din pricina faptului că mai multe partide româneşti şi-au depus liste de candidaţi este foarte probabil ca judeţul Harghita să fie reprezentat în Parlamentul României doar de parlamentari UDMR. De aceea fac un îndemn, pe această cale, către toţi românii din judeţul nostru, la unitate, pentru că de multe ori rămânem prada unor inerţii în gândire şi unor interese care nu au nici o relevanţă în momentul în care ne trezim fără reprezentare românească în Parlament. Pentru românii din Harghita convingerile politice ar trebui sa dispară şi să apară ideea de identitate colectivă românească.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA Mircea Duşa, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 1. Judeţul Harghita este un judeţ cu specific aparte. Având în vedere că electoratul de etnie română reprezintă 12% din populaţia cu drept de vot, Partidul Social Democrat a decis desemnarea mea pentru un nou mandat deoarece mi-am onorat mandatele anterioare, atât în calitate de deputat cât şi în calitate de ministru, cu multă responsabilitate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 2. Dezvoltare economico-socială, servicii medicale de calitate, educaţie de top, trai decent, salarii mai mari şi pensii cinstite, locuri de muncă pentru tineri şi, de asemenea ,stabilitate şi bună înţelegere între locuitorii judeţului.

3. Cred că noua lege, care consacră ca principiu votul proporţional pe listă, reflectă mai bine voinţa electoratului. Pentru judeţul Harghita sigur este dezavantajos pentru că este un sistem care reduce şansele ca românii din judeţ să fie reprezentaţi în Parlament. Motiv pentru care îndemn românii să-şi exercite votul şi să voteze un singur candidat fără a dispersa voturile pe mai multe formaţiuni politice.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA Ioan Popa, candidat PRU pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 1. Cred că principalul motiv pentru care partidul m-a selectat pentru prima poziţie pe lista de la Senat este faptul că a crezut în capacitatea mea de bun organizator, în capacitatea de a reprezenta populaţia din circumscripţia mea electorală. Pregătirea mea de profesor şi economist constituie un atuu important, pentru că partidul nostru care doreşte să aibă în Parlament oameni de calitate, bine pregătiţi profesional, recunoscuţi prin notorietatea lor la nivelul comunităţii. Certitudinea că voi pune în slujba comunităţii toată priceperea şi capacitatea mea de muncă, că voi respecta sarcinile ce-mi vor reveni conform direcţiilor de acţiune ale PRU.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 2. Reconsiderarea şi redarea valorilor naţionale românilor, redobândirea demnităţii românilor, în raport cu marile companii străine, apărarea capitalului românesc, susţinerea proiectului PRU referitor la salariul minim pe economie de 2.000 de lei. În ceea ce priveşte rezolvarea problemelor comunităţii - susţinerea priorităţilor pentru România: educaţia, sănătatea, cultura, justiţia, protecţionism economic, meritocraţie, eradicarea corupţiei, apărarea românismului şi a civilizaţiei creştine; combaterea extremismului de orice tip; reîntregirea naţională.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA Apărarea şi promovarea intereselor naţionale ale României în plan extern, astfel încât România să devină un stat puternic economic, îndeplinind dezideratele poporului român, privind unirea cu Basarabia. Relansarea economiei naţionale, susţinerea firmelor cu capital românesc, dezvoltarea relaţiilor economice cu toate statele puternic dezvoltate, pe principiul avantajului reciproc. Combaterea sărăciei şi a şomajului şi înfiinţarea de noi locuri de muncă. Reforma statului şi a instituţiilor publice, recredibilizarea justiţiei, redresarea agriculturii la dimensiunea reală pe care România o poate oferi; Modernizarea sistemului sanitar şi înzestrarea cu aparatura competitivă; Modernizarea sistemului de învăţământ şi aducerea la adevărata valoare a corpului didactic; Dezvoltarea infrastructurii naţionale şi finalizarea în principal a autostrăzilor începute; Protecţia mediului şi exploatarea surselor alternative de energie; Utilizarea fondurilor europene la capacitate maximă. Rezolvarea crizelor cu care se confruntă România: Criza de identitate naţională, criza morală profundă, criza demografică. Criza economică care este suprapusă peste toate celelalte. Concluzia este că trebuie căutate soluţii pentru rezolvarea simultană a acestor crize prin măsuri de reconstrucţie a societăţii româneşti sau construcţia României Unite se poate înfăptui printr-un 'proiect de naţiune'!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 3. Ambele sisteme de vot au şi avantaje şi dezavantaje. Experienţa votului uninominal a făcut să ajungă în Parlament o serie de persoane şi personaje care nu erau tocmai compatibile cu funcţia de parlamentar. Revenind la votul pe listă, se permite partidelor să îşi selecteze candidaţii. Votul pe liste ar putea responsabiliza mai mult partidele, iar cetăţenii nu vor avea motive de îngrijorare, întrucât 'filtrele' partidelor vor stopa accesul persoanelor care nu au ce căuta în Parlament. Ca avantaj: o răspundere politică a partidelor. Ca partid ţi-ai asumat o răspundere, o promovare a oamenilor şi, implicit, o selecţie a acestora. Ca dezavantaj, dacă putem să-l numim aşa, este acel element care era creat, anume că un parlamentar este ales direct de alegători. Dar, ţinând cont de lacunele vechii legislaţii, în care şi locul doi şi locul trei intrau acolo, era o problemă de reprezentativitate şi de asumare a răspunderii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA Korodi Attila, candidat UDMR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 1. În judeţul Harghita ocup locul al doilea pe lista pentru Camera Deputaţilor. Sunt convins că activitatea pe care am desfăşurat-o în anii precedenţi, mai întâi ca secretar de stat, apoi ca ministru şi deputat au fost principalele motive care au stat la baza deciziei Uniunii. Totodată, în Ciuc candidatura mea a fost supusă la votul electorilor care reprezintă comunitatea din regiune, astfel consider că am primit mandat puternic din partea comunităţii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 2. UDMR Ciuc a formulat un program în zece puncte care completează programul naţional al UDMR. Propunem extinderea programelor after-school şi a celui de înot şi patinaj care funcţionează foarte bine în oraşul Miercurea-Ciuc. Propunem înfiinţarea asistenţei de ocrotire maternală, stabilitatea valorii pensiilor şi sprijinirea tinerilor antreprenori şi a întreprinderilor familiale agricole din mediul rural. Avem nevoie de o nouă Constituţie scrisă în spiritul declaraţiei de la Marea Adunare din 1918, iar monumentele istorice retrocedate trebuie restaurate şi incluse în strategia turistică a regiunii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 3. Consider că votul pe listă este unul mult mai clar în condiţiile prezentei legi electorale. Prin votul uninominal numărul parlamentarilor a crescut enorm, ajungând la aproape 600 de parlamentari, însă cât timp a existat votul pe listă, numărul mandatelor era mult mai predictibil şi controlabil şi dacă partidele îşi asumă, pot să trimită specialişti în Parlament.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA Tanczos Barna, candidat UDMR pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 1. Sunt candidat pe lista UDMR Harghita, m-am născut şi am crescut în acest judeţ, în comuna Sâncrăieni. După absolvirea Academiei de Studii Economice am lucrat atât în domeniul privat, ca director economic, cât şi în administraţia centrală, ca secretar de stat. Sunt senator al acestui judet şi lider al Grupului UDMR din Senatul României. Doresc să lucrez în continuare în interesul comunităţii harghitene, în interesul minorităţii maghiare din România. Acestea sunt motivele pentru care am decis să candidez. În cadrul procesului de selecţie din cadrul UDMR - am propus cel mai democratic proces de selectie, alegerile preliminare - nu am avut contracandidat, drept urmare sunt candidatul UDMR pentru Senat din judeţul Harghita, pentru regiunea Ciucului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 2. Oferta, programul meu are la baza următoarele principii: - descentralizarea, autonomia locală, România puternică prin regiuni istorice puternice: toate politicile publice din România trebuie să aibă la bază ideea descentralizării. Dorim o Transilvanie puternică prin creşterea autonomiei în administraţia publică locală, dorim ca inclusiv marii contribuabili, cât şi cei mijlocii să fie administraţi la nivel judeţean, nu la Bucureşti sau la nivel regional. Vrem descentralizare, nu centralizare mascată. Un alt principiu al programului meu este cel al egalităţii în drepturi, protecţia minorităţilor naţionale: Cluj Napoca trebuie să fie şi Kolozsvar, şi Klausenburg. Este nevoie de un nou acord de convieţuire interetnică pentru a garanta în mod real, pe termen lung, respectarea drepturilor minorităţii maghiare din România. Trebuie oprite atacurile repetate din ultima perioadă la adresa comunităţii maghiare, trebuie reluat dialogul constructiv dintre Bucureşti şi Budapesta.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA De asemenea, pledez pentru profesionalism. Cred şi susţin că fiecare membru al Parlamentului României trebuie să fie specialist al unui domeniu al politicii publice. Ca fost secretar de stat în MADR şi ca secretar al Comisiei pentru agricultură şi silvicultură a Senatului, doresc să lucrez în continuare pentru dezvoltarea agriculturii din Romania, susţin dezvoltare spaţiului rural, reducerea decalajului dintre sat şi oraş.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA 3. Am fost singura formaţiune politică care a afirmat, în 2007-2008, în ciuda aşteptărilor imense, că votul uninominal nu va avea rezultatele scontate. A rezultat un Parlament supradimensionat şi fără specialişti în politici publice. UDMR a susţinut o altă variantă a votului pe liste. Am dorit introducerea unei liste naţionale pentru asigurarea reprezentativităţii. Această listă naţională ar fi contribuit substanţial la asigurarea prezenţei în Parlament a specialiştilor în politici publice sectoriale. Credem că din sistemul votului pe liste va rezulta un parlament mai eficient, mai bun din punct de vedere profesional.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe județe

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN. Scor uriaș. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA. Ce au promis candidații la ALEGERI PARLAMENTARE 2016

×
Subiecte în articol: rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close