Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   20:19

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Proiectele privind dezvoltarea infrastructurii în domeniul sănătăţii, al educaţiei, turismului, dar şi reîntoarcerea românilor plecaţi în străinătate şi crearea de noi locuri de muncă sunt priorităţile pe care le au în vedere candidaţii aflaţi pe primele locuri pe listele formaţiunilor politice din judeţul Braşov, dar şi un independent care au răspuns întrebărilor adresate de AGERPRES .REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOVÎntrebările AGERPRES au fost:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Pentru candidaţii independenţi, prima întrebare a fost: 'Care sunt motivele care v-au determinat să intraţi în această competiţie electorală?'

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Laura Bratosin, candidat ALDE pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 1. Co-preşedintele Călin Popescu Tăriceanu declara astfel: 'Mă bucur că Laura Bratosin este alături de noi şi candidează pe lista ALDE la alegerile parlamentare, pentru că ceea ce mi-am dorit este să avem oameni care prin competenţă profesională să îi recomande în faţa cetăţenilor, să le câştigăm încrederea prin performanţa pe care au demonstrat-o în decursul carierei lor profesionale. Am convingerea că o ţară trebuie condusă de oameni care au onestitate, dar şi competenţă. Văd că astăzi se discută foarte mult despre reforma clasei politice. Asta înseamnă nu numai oameni noi, dar şi oameni cu competenţă'.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 2. În elaborarea programului său politic, organizaţia ALDE Braşov a avut ca punct de pornire identificarea celor mai grave probleme cu care se confruntă în prezent societatea românească. Acest context determinat pe de o parte de lipsa de locuri de muncă din ţară şi, pe de altă parte, de apariţia unor noi oportunităţi externe, a făcut ca anual peste 100.000 de români să-şi părăsească copiii, familiile, prietenii, ţara şi să aleagă drumul pribegiei. Problema devine şi mai complicată în cazul persoanelor cu studii superioare care prin expertiza lor ar putea contribui în mod semnificativ la progresul ţării. Pentru a stopa acest fenomen care îşi face deja cunoscute efectele negative asupra societăţii româneşti, grupul ALDE Braşov stabileşte ca prioritate a programului său economic susţinerea programului guvernamental ce va fi implementat de către Ministerul Fondurilor Europene şi care vizează alocări de sume de bani fiecărui român stabilit în străinătate care decide să se întoarcă acasă pentru a-şi începe propria afacere.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 3. Votul pe liste este o mai mare responsabilitate pentru partidele politice. Acestea ar trebui să evalueze din toate punctele de vedere candidaţii pe care îi promovează. În acest sens, chiar şi votul uninominal lăsa la latitudinea partidelor politice promovarea unora, în detrimentul altora. Avantajele votului uninominal erau poate pentru candidaţi, care se concentrau pe o anumită zonă, însă menirea parlamentarului este aceea de a promova legi, legislaţie care trebuie să fie angrenată în realitatea unei ţări şi nu a unei zone. Poate pentru alegător este mai important să ştie exact cine îl reprezintă, dar atunci ar trebui gândit un vot uninominal pur, aşa cum este în alte state.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Remus Borza, candidat ALDE pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 1. Cred că ar trebui să-l întrebaţi pe co- preşedintele Călin Popescu-Tăriceanu, fie pe co-preşedintele Daniel Constantin. La politică nu mă pricep, sunt un profan în politică, dar în schimb mă pricep la administraţie şi România are o acută nevoie de nişte oameni competenţi, nişte oameni care au demonstrat că pot să facă performanţă acolo unde alţii puneau cruce. Eu cred că în 44 de ani, vârsta pe care o am în prezent, din care 21 de ani de activitate profesională, am demonstrat că pot să generez plusvaloare, performanţă şi încredere. Sunt un om onest care nu a luat şpagă, care nu a furat şi care administrează active de şase miliarde de euro în România, sunt un om care are 27.000 de angajaţi, un om care a dat către bugetul de stat în ultimii patru ani suma de trei miliarde de euro. Sunt câteva fapte de arme care mă recomandă să fiu unul dintre cei 466 de parlamentari ai ţării.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 2. România are nevoie de nişte oameni curajoşi care să îşi asume marile reforme ale ţării, fie că vorbim de sănătate, educaţie, infrastructură sau administraţie publică. Acesta este până la urmă şi marele handicap al României, lipsa de asumare a deciziei. Ceea ce ofer braşovenilor? O implicare totală şi o responsabilitate pe măsură, precum şi ducerea la bun sfârşit a unor proiecte care trenează de mai bine de 26 de ani, fie că vorbim despre aeroport, fie de autostradă, fie de un spital judeţean nou, fie de termoficare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 3. Sigur, votul este unul politic. Partidele sunt instituţiile care îşi asumă responsabilitatea unor oameni. Unele partide vedeţi că au luat în derâdere această responsabilitate, de a încerca tot felul de experimente, fie copii de 22-24 de ani, fie octogenari. Totuşi în politică trebuie să trimiţi în primul rând oameni care au experienţă de viaţă în primul rând, dar şi experienţă politică. E nevoie de oameni pricepuţi. Votul uninominal are şi avantajele lui pentru că personalizează votul, dai votul în cunoştinţă de cauză, prin raportare la persoană, la ceea ce a făcut, la ceea ce reprezintă ea pentru comunitate, dar s-a văzut în urmă cu patru ani că acest vot are imperfecţiunile lui. Pe sistemul votului pe listă din acest an se mai reduce numărul de parlamentari. Eu nu sunt un adept al bicameralismului, ar trebui să renunţăm la a avea un Parlament cu două camere. Eu îmi doresc, dar nu ştiu dacă şi partidele îşi doresc acest lucru.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Voiatzis Panaiotis, candidat ANR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 1. În primul rând a fost vorba de compatibilitate de idei şi valori. În rest, cred că aş da dovadă de o lipsă totală de modestie dacă aş încerca acum să înşir o sumă de calităţi pe care cred eu că le-a luat partidul în calcul atunci când mi-a propus nominalizarea. Pot însă să vă spun cu certitudine că propunerea de a candida pentru un mandat de deputat m-a onorat peste măsură.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 2. Pe scurt, îmi propun să scot bacteriile din toate spitalele din Braşov, din spitalele din toată România. Infecţiile intra-spitaliceşti au ajuns cel mai mare duşman al românilor. E un război cu victime dintr-o singură tabără. Mai că îmi vine să-mi fac cabinetul parlamentar în maşină şi să o parchez, în fiecare zi, în curtea unui spital din Braşov ca să fiu mai aproape de pacienţi şi împreună să urmărim de la faţa locului cum se fac contractele pentru soluţiile de dezinfectanţi şi cum se respectă protocoalele de igienă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 3. Votul uninominal şi-a arătat imperfecţiunile în mandatul care stă să se încheie. Din punctul meu de vedere, a produs cel mai slab Parlament pe care l-a avut România de când s-a introdus parlamentarismul. Era inevitabilă revenirea la votul pe liste. Partidele trebuie să-şi asume în totalitate responsabilitatea parlamentarilor pe care îi propun.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Sorin Marius Cristea, candidat PER pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 1. Partidul Ecologist Român a ales ca poziţiile eligibile din listele de viitori parlamentari să fie ocupate de persoane care au dovedit că au experienţă şi expertiză în domeniile lor şi care pot susţine proiecte viabile în Parlament.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 2. Proiectul pe care îl propun este "ecologia prin educaţie". Avem nevoie de educaţie ca să înţelegem că prin distrugerile directe sau indirecte ale mediului avem toţi de suferit. Ecologia nu înseamnă doar igienizarea spaţiilor verzi sau plantări de pomi, ecologia este şi utilizarea surselor nepoluante de energie sau eliminarea surselor de intoxicare sau conservarea resurselor naturale. Principalele priorităţi sunt: iniţierea unui program naţional de asigurare a apei potabile în toate localităţile României, interzicerea defrişărilor şi tăierilor industriale de păduri pe o perioadă de minim 10 ani, dezvoltarea industriei şi producţiei naţionale de surse nepoluante de energie, dezvoltarea învăţământului profesional dual în colaborare cu producători de prestigiu, cheltuirea transparentă şi alocarea sumelor colectate din accize şi taxe de mediu, strict în vederea unor astfel de programe naţionale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 3. Listele de candidaţi arată opţiunile pe care le oferă partidele şi disponibilitatea lor în resurse umane. Pe de altă parte, mai ales în cadrul partidelor mari sunt dezavantajaţi noii veniţi, criteriile de accedere pe un loc eligibil fiind lipsite de transparenţă şi fără legătură cu competenţele profesionale. Sistemul uninominal, pe de altă parte, necesită o mediatizare îndelungată şi o notorietate a persoanei care doreşte să acceadă în Parlament, iar acest lucru presupune atât resurse materiale cât şi o disponibilitate de promovare îndelungată. Actualul plafon electoral şi numărul minim de semnături este restrictiv şi nu conduce la înnoirea clasei politice decât într-o măsură foarte redusă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Luminiţa Adam, candidat PMP pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 1. Ce pot să vă spun eu este că în cadrul PMP a avut loc o selecţie foarte atentă a candidaţilor pentru alegerile din 11 decembrie. A fost încurajată înscrierea în selecţia internă a partidului atât a oamenilor cu experienţă politică, cât şi a celor care nu au mai făcut politică. Doamnele din PMP au primit un vot de încredere şi de susţinere prin acordarea unor locuri eligibile pe liste, în semn de apreciere pentru activitatea parlamentară, pentru munca depusă şi pentru rezultatele obţinute în comunitatea şi în domeniul de activitate din care provin. Cea mai bună dovadă că nu este vorba despre formalism îl reprezintă faptul că Braşovul e unul dintre judeţele la care lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de o femeie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 2. Unul dintre principalele proiecte este cel care vizează domeniul sănătăţii şi vorbesc aici despre necesitatea unui spital nou la Braşov, unul chiar de rang regional. Administraţie eficientă şi necoruptă este unul din capitolele majore din programul PMP, în cadrul căruia optăm pentru o amenajare durabilă şi armonioasă a teritoriului, susţinând definirea unui raport optim între numărul şi structura comunelor şi municipalităţilor din România. Avem un proiect de modificare a legii învăţământului susţinând reînfiinţarea şcolilor profesionale. De asemenea, ne preocupă cultura şi dorim să nu mai fie cenuşăreasa programelor de guvernare. Sprijinirea antreprenorului român şi mai ales a tânărului antreprenor reprezintă o prioritate. Finalizarea proiectului aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav, dar şi dezvoltarea şi susţinerea sectorului turistic sunt proiectele prioritare pentru Braşov, în care mă voi implica foarte serios.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 3. Votul pe listă reprezintă un avantaj atunci când este o echipă puternică, sudată, care acţionează unitar, însă nu doar pentru "locomotiva" care deschide lista, ci pentru a putea avea forţa de reprezentare a cetăţenilor şi a intereselor alegătorilor în Parlament. Acest tip de vot elimină riscul de a ajunge cu un Parlament supradimensionat, cu oameni mai puţin pregătiţi, care au avut voturi mai puţine, dar care, printr-un joc al hazardului sau al cifrelor, au fost propulsaţi în fotoliile din Parlament. Sunt pentru un Parlament cu 300 de membri, iar votul uninominal a mărit nejustificat numărul lor. Totodată, votul pe listă poate avantaja un partid vechi care are nucleu dur, puternic, ceea ce înseamnă că indiferent de numele din componenţă va fi votată lista.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Gabriel Antohe, candidat PMP pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 1. Sunt probabil mai multe motive, dar a fost o decizie colectivă şi nu aş dori să vorbesc despre decizia altora. De ce mi-am dorit şi de ce candidez ? Am crezut că acele abilităţi pe care le am, cunoştinţele şi expertiza de 25 de ani pe care le am în domeniul economic pot fi folosite în interesul comunităţii, dar numai accesând un vehicul politic, respectiv PMP, pentru că acesta ne dă legitimitatea de a reprezenta oamenii şi de a aplica în folosul lor. Am ales PMP din mai multe motive. În primul rând este un partid nou, partidele vechi s-au perindat în toate formele posibile la guvernare, singure sau în diferite combinaţii. Cred că este nevoie de altceva. În al doilea rând am un respect deosebit pentru preşedintele partidului, Traian Băsescu.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 2. Proiectul meu pleacă de la nişte principii: competenţă, responsabilitate şi consider că un lucru bun poate fi făcut de acei oameni care se pricep şi nu ar trebui ca toţi să ne pricepem la toate. Îmi propun să influenţez în măsura în care va fi posibil mediul economic, prin simplificarea codului fiscal, prin elaborarea de legi mult mai simple şi mai clare, egale pentru toţi, şi creearea unui mediu de afaceri predictibil, ceea ce este un lucru extrem de important pentru o firmă care trebuie să-şi facă un plan de afaceri pe termen mediu sau lung, să ştie la ce să se aştepte începând de la taxe şi impozite până la modificarea legislaţiei. Toate aceste lucruri au legătură cu pregătirea mea profesională, dar voi urmări şi ceea ce se întâmplă în domeniul educaţiei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 3. Votul uninominal oferea posibilitatea omului să-şi aleagă o persoană care să-l reprezinte. Votul pe listă are două componente: poţi vota pentru că-ţi place partidul sau persoanele de pe listă. Este clar că sunt avantaje, dar şi dezavantaje. La votul uninominal răspundeai de un colegiu, la votul pe listă trebuie să acoperi tot judeţul. Nu este timpul fizic, şi atunci din nou avantajul partidelor mari, a oamenilor cu notorietate, fie ea bună sau rea.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Mara Mareş, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 1. În primul rând, partidul are anumite condiţii de selectare a candidaţilor. Despre cele de integritate ştim foarte bine, avem oameni curaţi pe liste. În al doilea rând, PNL a dorit ca viitorul Parlament să fie reprezentativ pentru populaţie. Asta înseamnă că, având în vedere că populaţia este formată şi din tineri, şi din femei, şi din bărbaţi şi din minorităţi, am vrut să aducem reprezentanţi din toate categoriile în Parlament. Şi plus de asta, eu m-am prezentat cu un program în faţa unei comisii, care, probabil au considerat dânşii că este potrivit şi merită să fie pus în aplicare în viitoarea legislatură.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 2. Preocuparea mea principală vizează tinerii, problemele cu care se confruntă tinerii şi soluţiile de ordin legislativ pe care am putea să le creăm pentru ca aceştia să nu-şi mai dorească să părăsească România, iar cei care sunt plecaţi la studii ori la muncă să aibă la ce să se întoarcă. Să le creăm nişte condiţii prielnice pentru că, deocamdată,adevărul trist este că nu prea au la ce să se întoarcă. Unul dintre obiective este să diminuăm rata şomajului în rândul tinerilor şi crearea unui dialog între ambasade şi universităţile de afară pentru a comunica într-un fel cu studenţii de acolo, să vedem ce necesităţi au, care sunt condiţiile care, odată întrunite în România, i-ar face pe ei să revină acasă după încheierea studiilor. Să vedem câţi sunt, unde sunt, câţi doresc să se întoarcă acasă. Eu chiar cred în acest proiect, de revenire a tinerilor în ţară şi de a pune umărul la dezvoltarea României.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 3. Votul pe listă dă şansa partidelor, şi eu mă refer la PNL, de a veni cu o echipă pentru întreg judeţul, iar o echipă care munceşte împreună pentru tot judeţul poate fi mult mai puternică. Eu cred că datorită votului pe listă o să aducem plusvaloare Braşovului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Daniel Zamfir, candidat PNL pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 1. După cum ştiţi, eu sunt în prezent deputat de Braşov. PNL a considerat că mi-am făcut datoria în Parlamentul României, am reuşit să duc la capăt două legi foarte importante pentru oameni, respectiv legea dării în plată şi legea conversiei creditului în franci elveţieni la cursul istoric, şi am fost desemnat să deschid lista la Senat. Este o onoare pentru mine să fiu în această postură şi sunt foarte mândru să duc şi în viitorul mandat proiecte pentru oameni.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 2. La nivel personal, îmi doresc foarte tare să adoptăm în Parlament, cât mai rapid, proiectul de lege pe care l-am depus şi care prevede impozitarea companiilor multinaţionale în România. Principiul este unul foarte corect, este o directivă europeană pe care noi dorim să o implementăm cât mai repede, şi care are următorul principiu. Faci profit în România, plăteşti impozit în România. Este vorba despre absolut toate companiile (bănci, companii petroliere, supermarketuri ş.a.m.d). Următorul proiect personal la care ţin foarte tare este adoptarea, în sfârşit, în România, a unui nou Cod comercial. Cum se poate observa, există un mare haos în tot ceea ce înseamnă contracte cu servicii şi utilităţi, ori eu aici am identificat zona în care cetăţenii sunt abuzaţi de absolut toţi furnizorii de servicii. Asta este zona pe care, la nivel personal, vreau să o reglementez foarte bine. Codul comercial a fost absorbit în 2011 de noul Cod civil, iar acesta din urmă nu reglementează foarte bine această chestiune. Va fi o altă lege care va fi Codul comercial al României, unde se va stabili foarte clar modul în care se vor face contractele în România pentru a evita pe cât posibil introducerea de către furnizorii de servicii a clauzelor abuzive.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 3. Categoric, votul pe liste este o formulă mai aproape de realitate. Votul uninominal, până la urmă, i s-au arătat limitele şi, din păcate, nu a avut efectul scontat. După cum ştiţi, Parlamentul României se mărise cu peste 100 de persoane. Votul pe liste dă o mai mare responsabilitate partidelor, în felul în care îşi întocmesc listele. PNL a întocmit o listă foarte bună cu oameni care să acopere mai toate zonele de experienţă şi expertiză şi mergem în faţa oamenilor cu fruntea sus la aceste alegeri.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Mihai Sturzu, candidat PRU pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 1. Din fericire, eu am selectat PRU, şi nu partidul pe mine. După încercarea mea de a candida independent la funcţia de primar al Braşovului în vara anului 2016 şi în care 10.000 de oameni au avut încredere în proiectele pe care le-am prezentat braşovenilor, am considerat că este util să le duc mai departe în Parlament. Şi, din păcate, legea electorală aşa cum este făcută acum nu dă şansa independentului să intre în Parlament, astfel am ales un partid şi vă spun cu mâna pe inimă două criterii care au fost pentru acest partid: să fie un partid care să ţină cu braşovenii, cu românii, şi să fie un partid care nouă, la Braşov, să ne dea toată independenţa fără să fie nici un fel de ingerinţe, nici un fel de presiuni, aluzii de la Bucureşti. Am ales PRU acum câteva luni şi, sincer să fiu, în acest moment sunt foarte mulţumit că toată lumea şi-a respectat promisiunile.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 2. Sunt două paliere în ceea ce priveşte proiectele PRU, respectiv cele legate de finalizarea proiectului aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav, de care se tot vorbeşte de 25 de ani, şi construcţia unui spital regional la Braşov. Mai sunt câteva chestiuni care au acelaşi impact şi la nivel judeţean şi la nivel naţional, şi în primul rând salariul minim pe economie 2.000 de lei, alocaţie pentru copii de 450 de lei, dar şi creşterea punctului de pensie. Oprirea defrişării pădurilor şi a exportului de lemn precum şi vânzarea pământului către străini sunt alte proiecte în atenţia mea. Mă voi bate pentru aceste proiecte.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 3. Este complicat. Eu am candidat uninominal şi candidez acum pe listă. Ştiţi ce contează mai mult acum dincolo de acest sistem? Oamenii, pe cine aleg partidele să fie pe listă. Vă spun sincer. Acum patru ani şi dacă treceai pe listă o mătură să candideze, câştiga. Acesta este adevărul. Acum la fel. Vedem că partidele pun pe primul loc te miri pe cine. Eu îi îndemn pe cetăţeni, dincolo de sistemul de vot, să meargă la urne pentru că votul tuturor este extrem de important. Eu vă dau cuvântul meu că nu există niciun fel de diferenţă între siglele de partid, oamenii fac diferenţa, nu siglele.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Vasea Carchelan, candidat PRM pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 1. Motivaţia implicării efective de-a lungul celor 11 ani, atât ca membru al acestei formaţiuni politice, cât şi la nivel structural de conducere.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 2. Proiectele pe care le voi urmări pentru electorat se referă la legea salarizării, legea pensiilor publice bazată pe principiul contributivităţii din câştigul salarial brut, rediscutarea şi analizarea cu mare responsabilitate a pensiilor speciale pe acelaşi principiu al contributivităţii, reindustrializarea ţării.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 3. Alegătorul cu drept de vot nu întotdeauna cunoaşte candidatul şi proiectele sale, din varii motive, dar un partid nu trece neobservat, acesta având o ideologie bine definită, patriotică, realistă şi cu responsabilitate maximă faţă de ţară şi poporul român, respectând credinţa strămoşească cunoscută de marea majoritate a oamenilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Mihai Popa, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 1. În primul rând, mă recomandă experienţa profesională. În al doilea rând, integritatea morală de care am dat dovadă pe parcursul anilor în cadrul comunităţii braşovene. Oriunde mi-am desfăşurat activitatea, fie în Făgăraş sau Braşov, am dovedit seriozitate şi echilibru. Nu în ultimul rând, empatia. Din păcate, în ultimii ani politicul s-a îndepărtat de oameni şi a mers spre aroganţă. Mă număr printre politicienii care să fie alături de oameni, să le asculte problemele şi să le rezolve.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 2. Proiectul meu principal este acela de a rezolva într-un mod curajos problema infrastructurii, a mult preadiscutatei autostrăzi, dar şi a aeroportului. Poziţia geografică este un mare atu al judeţului Braşov, însă toţi factorii politici trebuie să înţeleagă că nu poate exista dezvoltarea durabilă fără o infrastructură modernă, de aceea este nevoie de o abordare diferită a acestei probleme. Eu am acest curaj.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 3. Votul pe liste întăreşte disciplina în interiorul organizaţiei politice, şi este bine că se întâmplă asta. Nu vom mai avea traseişti, nu se vor mai înfiinţa noi formaţiuni politice în Parlament fără a trece printr-o competiţie electorală. Nu în ultimul rând, această abordare va determina o susţinere solidă a proiectelor guvernamentale. Cel puţin în această etapă, votul uninominal şi-a dovedit ineficienţa. S-a văzut asta în ultimul for legislativ, în care au pătruns oameni care nu aveau nimic de a face cu activitatea parlamentară. O procedură internă de selecţie a candidaţilor este extrem de bună pentru că stabileşte în mod clar criteriile şi condiţiile de a accede la o poziţie de parlamentar, asigurând astfel o competiţie reală în partid, între posibilii candidaţi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Marius Dunca, candidat PSD pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 1. Candidatura mea pe primul loc, la Senat, este legitimată de votul unanim al colegilor din Biroul Permanent Judeţean, Comitetul Executiv Judeţean, precum şi de forurile naţionale ale PSD. Activitatea pe care am avut-o ca preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, implementarea respectului pentru consumatori şi lupta pentru ca drepturile acestora să nu fie încălcate sunt fapte care atestă modul în care abordez funcţiile publice şi politica.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 2. Merg în Parlament pentru că îmi doresc să avem legi clare, echitabile şi care să le garanteze, tuturor românilor, că drepturile lor fundamentale şi esenţiale nu sunt încălcate. Pentru judeţul Braşov îmi doresc să îl transformăm în nucleul creşterii economiei româneşti. Vreau să îl reindustrializăm, să avem forţă de muncă înalt calificată, răsplătită pe măsură, să eliminăm toate discrepanţele existente între zonele judeţului şi să fim punctul de pornire pentru a lansa, la nivel naţional, proiectul "Hrană sănătoasă, autentic românească".

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 3. Listele de candidaţi au un rol unificator. Partidele sunt astfel puse în situaţia de a veni în faţa alegătorilor cu profesionişti, cu oameni bine pregătiţi, capabili să câştige încrederea alegătorilor şi să împlinească proiectele asumate. O astfel de echipă va lucra şi pentru binele judeţului Braşov. Sunt de acord cu votul pe listă şi sunt convins că alegătorii vor analiza obiectiv fiecare listă de candidaţi şi îi vor vota pe cei pe care îi consideră cei mai buni.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Alida Carla Banu - candidat PSR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 1. Datorită seriozităţii, faptului că sunt o luptătoare şi nu în ultimul rând a CV-ului meu.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 2. Ce vrea toată lumea? Locuri de muncă garantate, învăţământ gratuit, o locuinţă pentru familie, asistenţă medicală gratuită şi, bineînţeles, siguranţă şi stabilitate. Lucruri simple, dar necesare într-o comunitate. Nu zice nimeni că acest capitalism este mai bun sau mai prost, dar este necesară şi o latură socială de protecţie a populaţiei. Este foarte greu să reînvii industria, dar aşa se fac locurile de muncă şi aşa prosperăm. Nu mai facem greşelile trecutului şi mergem eficient pe ceea ce ştim să facem mai bine şi, slavă Domnului, avem domeniile noastre, avem o industrie completă şi asta o ştie toată lumea (construcţii de maşini, construcţii de nave, mecanică fină, instalaţii petroliere etc).

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 3. Părerea mea este că votul pe listă este în avantajul candidaţilor. De ce? Deoarece publicitatea făcută de partid este mai mare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Ambrus Izabella Agnes, candidat UDMR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 1. Am o activitate bogată în cadrul UDMR Braşov, implicându-mă cu tot sufletul şi priceperea mea în proiectele organizaţiei, iar în acest moment sunt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov. Având în vedere formaţia şi experienţa mea profesională de jurist, consider însă că, în situaţia în care voi obţine un mandat de deputat, pot să realizez mai mult pentru comunitatea maghiară. Mai ales că îmi doresc să ajung în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, care, ţinând cont de menirea Parlamentului de dezbatere şi de adoptare a legilor, este cea mai importantă comisie. În acelaşi timp, candidatura mea se înscrie într-un context favorabil, de promovare a femeilor în politică. Sunt şi alte femei, nu doar eu, care se regăsesc pe poziţii eligibile pe listele UDMR din diferite judeţe. Iar acest fapt este unul bun, demn de remarcat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 2. Proiectele prioritare ale candidatei UDMR sunt: învăţământ de calitate, la toate nivelurile, promovarea şi apărarea drepturilor minorităţilor. Este nevoie de o nouă Lege a Educaţiei , care să ofere stabilitate şi noi perspective sistemului de învăţământ din România. Prea multe şi prea dese au fost schimbările în educaţie, fiecare nou guvern şi fiecare ministru aducând o nouă abordare. În calitate de deputat UDMR, îmi propun să particip la fundamentarea şi redactarea acestei legi, mai ales în ceea ce priveşte învăţământul minorităţilor naţionale. În această privinţă, unul dintre obiectivele mele este reglementarea învăţării limbii române de către elevii din clasele maghiare după un manual special. Acum, copiii aparţinând ambelor etnii învaţă după aceleaşi manuale, iar în anumite zone, elevii de etnie maghiară au mari probleme din cauza aceasta, ei fiind puşi în situaţia de a memora mecanic sute de cuvinte. Pentru ca elevii maghiari să înveţe mai uşor limba română, cred că mai eficiente ar fi manualele speciale, astfel încât să poată învăţa româna ca pe o limbă străină.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV În ceea ce priveşte cea de a doua prioritate, specializarea mea este chiar dreptul minorităţilor, domeniu în care am avut realizări notabile. Nu neagă nimeni că în România s-au făcut progrese însemnate în privinţa drepturilor minorităţilor naţionale, dar această situaţie trebuie menţinută şi protejată permanent, şi de ce nu îmbunătăţită. S-au făcut legi bune pentru minorităţi, dar în unele cazuri nu se aplică, cum este cazul primăriei municipiului Săcele, unde nu se foloseşte limba maghiară în administraţia publică, cu toate că proporţia populaţiei maghiare depăşeşte pragul de 20% din numărul total al locuitorilor, aşa cum cere Legea administraţiei publice nr.215/2001.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 3. Votul uninominal nu a produs rezultate aşteptate în România. Nu a adus o creştere a calităţii parlamentarilor. De asemenea, sistemul de vot uninominal aşa cum s-a aplicat la noi în ţară, uninominalul mixt a dus la creşterea prea mare a numărului de deputaţi şi senatori. Efectele lui negative s-au repercutat şi asupra organizaţiei judeţene a UDMR Braşov, care nu a putut să trimită în anul 2012 un deputat în Parlament, aşa cum s-a întâmplat întotdeauna după 1990. Acestea sunt motivele pentru care noi, cei de la UDMR, considerăm că revenirea la votul pe liste de partid este benefică pentru modul cum va arăta Parlamentul după alegerile din 11 decembrie şi, în definitiv, pentru calitatea democraţiei în România. În condiţiile scrutinului pe liste de partid, sunt mari şanse ca UDMR Braşov să retrimită un deputat în Parlamentul României.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Tudor Benga, candidat USR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 1. Eu aveam un profil de luptă pentru schimbarea clasei politice şi pentru deschiderea partidelor politice în primul rând, şi era destul de cunoscut şi cred că din acest punct de vedere oamenii şi membrii de partid, în urma unor alegeri cât se poate de libere şi democratice la nivelul filialei Braşov, aşa cum nu se practică în alte formaţiuni politice româneşti până în acest moment, au considerat că sunt cel mai bun pentru a candida pe primul loc la Camera Deputaţilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 2. Sunt o serie întreagă de proiecte la nivel naţional de transparentizare şi de deschidere a pieţei politice. Trebuie să terminăm cu imunităţile, trebuie să terminăm cu votul secret în Parlament, care este minimum de responsabilitate pe care un parlamentar trebuie să-l aibă faţă de oamenii care l-au trimis acolo. Apoi tot ceea ce înseamnă schimbarea legii finanţării partidelor politice, scăderea pragurilor, tot ceea ce înseamnă transparentizarea şi deschiderea pieţei politice. Pe de altă parte, sunt o serie de proiecte de nivel local la care noi nu suntem ca legislator, nu ai impact direct, dar eşti o portavoce pe care trebuie să o foloseşti ca să împingi aceste proiecte spre rezolvare. Aici sunt toate proiectele mari ale judeţului începând cu aeroportul care este un eşec lamentabil al parlamentarilor de până acum, autostrada spre Bucureşti şi spre Sibiu, deci o serie întreagă de proiecte de infrastructură care zac şi băltesc. Vreau să mă bat şi să mă lupt pentru aceste proiecte.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 3. Fiecare au avantajele şi dezavantajele lor, dar este foarte clar că votul uninominal într-o ţară dominată de baronii locali a fost o chestie care nu a avantajat participarea şi curăţarea clasei politice. Din punctul acesta de vedere, cred că votul pe liste impune primenirea clasei politice. Este un avantaj, asta cred eu.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Allen Coliban, candidat USR pe prima poziţie la Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 1. Aş vrea să subliniez în primul rând că au fost nişte alegeri la nivelul filialei Braşov în care am fost votat, în baza unui concurs de proiecte a celor care au candidat, şi aşa ne-am desemnat ierarhiile. Mă simt foarte onorat să deschid lista de la Senat, şi foarte responsabil să duc acest capital de încredere mai departe. Ne bucurăm că am reuşit înainte cu două luni de zile de momentul alegerilor să mobilizăm atâţia oameni noi şi competenţi care au proiecte de oferit.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 2. În primul rând avem priorităţile naţionale din Programul naţional al USR, care se bazează foarte mult pe schimbarea clasei politice, pe lupta împotriva corupţiei, pe transparenţă, pe integritate. Dincolo de asta nici unul dintre noi nu este a tot cunoscător. Eu vin dintr-un mediu de afaceri şi dintr-un mediu sportiv. Am un proiect pentru schimbarea legii sportului, pentru a duce din nou România în topul sportului mondial, o lege integrată cu problemele de finanţare pe legea sponsorizării şi cu educaţia în şcoli, pentru că sportul în şcoli a ajuns să fie total ignorat. Toate acestea se vor întâmpla după ce ne vom asigura că avem o administraţie competentă, o guvernare competentă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 3. Pentru noi nu cred că este o diferenţă foarte mare pentru că noi nu ne concentrăm pe liste, ne concentrăm pe oamenii pe care-i propunem şi acesta a fost dezideratul nostru de la început, să găsim nişte oameni de la primul loc la ultimul loc, care să aibă ceva de oferit, să fie integri şi să se potrivească acestui profil. Noi nu urmărim să ascundem nişte oameni care să ajungă în Parlament după o locomotivă. Din acest punct de vedere cred că votul uninominal avantajează oamenii competenţi şi integri, însă listele USR sunt pline de astfel de oameni. Mai important este să promovăm nişte oameni care să reprezinte electoratul şi să o facă într-un fel responsabil şi competent, iar noi pe aceste lucruri ne-am concentrat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV Nicu Rădulescu, candidat independent pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 1. Principalul motiv pentru care m-am hotărât să intru în Parlamentul României este că m-am săturat de minciuni, m-am săturat de oameni care nu se ţin de cuvânt, în special din rândul guvernanţilor, dar şi din rândul parlamentarilor, şi ca atare am spus să iau taurul de coarne şi să fac eu ceva pentru turismul românesc. Au fost multe situaţii în care am fost pus de cei din sfera guvernamentală în situaţia de a nu şti ce să mai fac. Ca atare m-am decis să merg eu patru ani în Parlament, pentru că văd că sunt câteva lucruri începând cu legea turismului şi terminând cu facilităţi care nu se acordă şi blochează efectiv turismul românesc. Candidatura mea este o opţiune personală pentru că mi-am dat seama că altfel nu pot să-mi promovez iniţiativele. În acest moment nu este nici un partid în care să pot intra, mai degrabă să mai găsesc 10-20 de independenţi care să-mi susţină proiectele.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 2. În ceea ce priveşte proiectele mele, încep cu Braşovul pentru că de aici ar trebui să se dea ora exactă pentru turismul românesc, pentru că aici sunt resurse, dar şi oameni potriviţi. Va trebui să urmăresc în continuare tot ceea ce este legat de Strategia turismului românesc, dar în acelaşi timp şi a turismului balnear de care m-am ocupat şi mă ocup şi în prezent. Voi încerca revigorarea turismului balnear în judeţul Braşov în câteva localităţi precum Săcele, Perşani, Rotbav, Zizin. Voi avea în vedere şi creşterea numărului de bilete de tratament pentru pensionari în staţiunile româneşti, pentru că avem cinci milioane de pensionari şi numai 200.000 de bilete disponibile în prezent.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV 3.Votul uninominal a adus o mulţime de neaveniţi în partide. A scăzut foarte mult calitatea actului parlamentar şi a dus foarte mult în derizoriu Parlamentul Român iei. Votul pe liste are şi el hibele lui pentru că votezi lista, nu omul. Şi pe liste cel cu pile este pe primele locuri, iar paraşutarea unor oameni dintr-un judeţ în alt judeţ pentru a candida nu mi se pare deloc normal. Consider că nu mai este vremea partidelor, trebuie văzuţi independenţii, cine sunt, cum sunt, ce proiecte îşi propun.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe județe

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN. Scor uriaș. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA. Ce au promis candidații la ALEGERI PARLAMENTARE 2016

×
Subiecte în articol: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRASOV REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri parlamentare alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close