Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   20:20

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Proiectele privind dezvoltarea de investiţii, a turismului, domeniului energiei şi creşterea numărului de locuri de muncă, administrarea Portului Constanţa şi problemele marinarilor sunt principalele priorităţi pe care le au în vedere candidaţii aflaţi pe primele locuri ale listelor partidelor şi un candidat independent care au răspuns întrebărilor AGERPRES.REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Întrebările AGERPRES au fost:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Pentru candidaţii independenţi, prima întrebare a fost: 'Care sunt motivele care v-au determinat să intraţi în această competiţie electorală?'

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Christian Gigi Chiru, candidat ALDE pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 1. Cred că principalul motiv pentru care am fost ales să candidez din partea ALDE la Senat este consecvenţa de care am dat dovadă în întreaga mea activitate politică. Dar şi rezultatele primului meu mandat de parlamentar. Sunt, în primul rând, un cetăţean al Constanţei care a luptat mereu pentru binele oraşului său. Nu sunt doar declaraţii politicianiste, ci sunt fapte susţinute de dovezi. Nu mi-a fost teamă să scot la iveală problemele administraţiei locale şi judeţene, să arăt oamenilor că se poate mai bine. Am fost să-i cunosc, m-am dus la uşile lor, am discutat faţă în faţă. Iar asta este foarte important. Oamenii au văzut cine sunt dincolo de articolele maliţioase de presă, dincolo de comentarii sau de orice altceva. M-au văzut ca om, iar asta este extrem de important. În calitatea de părinte, doresc oraş mai bun şi judeţ mai prosper atât pentru copiii mei cât şi pentru tuturor constănţenilor. Aici nu există cale de mijloc.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 2. Ca şi până acum, prioritatea mea este judeţul Constanţa. Este ruşinos, din punctul meu de vedere, să avem un judeţ atât de bogat şi, totuşi, foarte sărac faţă de potenţialul său. Din Parlament am muncit şi, dacă cetăţenii îmi vor da votul lor, voi munci în continuare pentru ca judeţul nostru să ajungă acolo unde merită. Constănţenii încă mai plătesc cele mai scumpe facturi la utilităţi. Economia judeţului este departe de locul şi de 'forma' la care ar trebui să fie. Nivelul de trai al constănţenilor, de asemenea. Iar acestea sunt doar câteva exemple. Portului Constanţa trebuie să i se dea importanţa cuvenită, iar Constanţa trebuie să iasă din letargia în care s-a cufundat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 3. Prin votul pe listă întărim partidele politice, le redăm puterea de a-şi alege, în propriile structuri, persoanele care la rândul lor, să reprezinte societatea în funcţiile publice alese. Spre deosebire de votul uninominal care pune în centrul atenţiei persoane, nu organizaţia politică în sine, votul pe listă este unul care se focusează foarte mult pe partidul politic şi pe programul pe care îl propune, pe valorile pe care le susţine.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Sunt de părere că, pentru ţările cu o democraţie fragedă, votul pe listă întăreşte partidele care, la rândul lor, prin organismele interne de selectare şi de triere a membrilor, expun în spaţiul public oferta electorală. În România, din păcate, votul uninominal nu a produs nicio schimbare majoră în ceea ce priveşte clasa politică, aşa cum nu a adus nici îmbunătăţiri substanţiale în ceea ce priveşte actul politic la nivel local sau central. Sunt de părere în continuare că ambele forme de vot au avantaje şi dezavantaje, însă ceea ce cred astăzi, mai mult ca oricând, este că se impune consolidarea partidelor politice care trebuie, la rândul lor, să genereze proiecte, să selecteze oameni, să elaboreze planuri de acţiune şi să proiecteze societatea pentru ziua de mâine. Este absolut necesară credibilizarea, atât a partidelor politice, cât şi a instituţiilor democratice reprezentative din România, prin implicarea cetăţenilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Dorel Constantin Onaca, candidat PMP pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 1. În 2008 am ales să nu mai fac politică şi am asistat de la distanţă la toată bătaia de joc la care a fost supusă Constanţa şi judeţul Constanţa de către aşa zişii politicieni ai ultimilor opt ani. De-a lungul timpului, am participat la salvarea sutelor de nave şi a mii de marinari aflaţi în pericol pe toate mările şi oceanele lumii. Am trecut prin situaţii greu de descris şi de imaginat, dar am reuşit să ajungem cu toţii întregi, acasă. Am fost mereu în prima linie, niciun pericol nu m-a făcut să mă dau la o parte. Nici acum nu mă voi da la o parte când Constanţa şi judeţul Constanţa trebuie reprezentate cu demnitate. România nu trebuie 'salvată'. România este o ţară sigură. România trebuie guvernată! Pentru această PMP îl propune pentru funcţia de prim-ministru al României pe domnul preşedinte Traian Băsescu.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 2. Principalele proiecte pe care le voi urmări pe durata mandatului de parlamentar sunt:

a. Subvenţionarea 100% pentru construcţia de dispensare şi creşe în toate comunele din Judeţul Constanţa.
b. Subvenţionarea 100% pentru lucrările de irigaţii din judeţul Constanţa.
c. Anularea impozitului pe profit pentru familiile de producători agricoli.
d. Reducerea la 5% a impozitului pe profit la activităţile turistice.
e. Anularea impozitului pe salariile lucrătorilor sezonieri pe litoral.
f. Realizarea obiectivului "Şoseaua de Coastă" pentru decongestionarea traficului auto pe litoral.
g. Subvenţii prin atragerea de fonduri europene pentru construirea navelor maritime şi fluviale care vor crea implicit noi locuri de muncă. Avem de primit 43 de miliarde de Euro bani Europeni nerambursabili , CE AŞTEPTĂM ?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 3. Votul pe listă este un vot 100% politic, iar acel aşa zis vot uninominal în forma în care a fost el a fost o struţocămilă, total inadecvat pentru România.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Vergil Chiţac, candidat PNL pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 1. Poziţia în care mă aflu, aceea de prim candidat pe listele PNL Constanţa pentru Senat, este una măgulitoare, trebuie să recunosc acest lucru. Sunt profund onorat de această nouă ipostază, dar ştiu în acelaşi timp ce presiune uriaşă va apăsa pe umerii mei. Sunt un om responsabil, ştiu exact care îmi sunt atribuţiile şi obligaţiile faţă de cetăţeni şi de ţară. Pornesc pe acest nou drum cu încredere şi cu speranţa că voi reuşi, alături de colegii mei liberali, să vin în ajutorul constănţenilor şi tuturor românilor prin proiectele şi ideile noastre. Mă consider un om împlinit din punct de vedere profesional. Am condus timp de şase ani Academia Navală 'Mircea cel Bătrân' cu rezultate ce pot fi evaluate de oricine este interesat, am fost implicat în proiecte care au avut în prim-plan viaţa socio-culturală a oraşului Constanţa - spre exemplu, am ajutat la organizarea Regatei Marilor Veliere, un spectacol unic în ţara noastră, de care s-au bucurat sute de mii de oameni.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 2. Sunt multe lucruri de făcut în Constanţa, sunt şi mai multe de făcut în România. Cu răbdare şi seriozitate sunt sigur că nimic nu este imposibil. Una dintre priorităţile mele o constituie securizarea resurselor foarte importante de energie pe care le avem în Marea Neagră şi care vor trebui exploatate pentru a ne asigura independenţa energetică. De asemenea, sunt destul de apropiat şi de zona transportului maritim şi de lumea marinarilor. Am deja în minte un prim proiect: unificarea legislaţiei maritime, o Lege a navigatorilor români şi o instituţie precum Casa Maritimă după modelul italian, de exemplu, i-ar proteja pe cei 20.000 de marinari români şi pe familiile lor atât în timpul activităţii, cât şi ulterior prin pensii decente. Cariera mea profesională s-a derulat în totalitate în Marina Militară şi mi-am dedicat-o aproape în întregime învăţământului superior de marină pe care l-am slujit cu credinţă şi profesionalism, zic eu. Mă voi preocupa în primul rând de aceste două domenii, unde consider că am experienţa şi pregătirea necesare. Mi se pare decent pentru România în etapa actuală ca să limităm numărul mandatelor în funcţiile publice alese şi numite la maximum două după modelul funcţiei prezidenţiale şi mă voi opri aici, deocamdată.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 3. Discuţia despre mecanismul de vot este o dezbatere interesantă. Sigur că există atât atuuri, cât şi dezavantaje în ceea ce priveşte ambele variante de vot. În cazul votului uninominal, de pildă, alegătorii au o conexiune mult mai puternică cu fiecare candidat în parte. Pe de altă parte, partidul pare a avea un rol ceva mai mic în acest caz. Votul pe liste prezintă o imagine mai bună asupra partidului şi ideologiei care stă la baza sa. În cazul acestui tip de vot, partidul poate fi tras mult mai uşor la răspundere pentru acţiunile şi faptele candidaţilor săi. Totodată, un vot pe liste întăreşte ideea de echipă, de unitate în cadrul unui organism politic. Sigur că, aşa cum, din păcate, am trăit şi pe propria noastră piele, există şi riscul ca printr-o astfel de listă să îşi facă apariţia fel de fel de personaje care putem spune că sunt mai puţin pregătite, sau mai puţin 'recomandabile' dacă vreţi, pentru o astfel de funcţie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Bogdan Huţucă, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 1. Dacă ar fi să selectez câteva atribute care mă recomandă pentru candidatura la Camera Deputaţilor aş alege competenţa şi experienţa în zona elaborării şi aplicării legislaţiei fiscal-bugetare. În mulţi ani de carieră am avut ocazia să dobândesc cunoştinţe şi experienţă practică în tot ceea ce înseamnă funcţionarea sistemului fiscal. Aş adăuga faptul că sunt onorat să am o echipă puternică la PNL Constanţa care mă susţine şi că alături de mine, pe lista de candidaţi, sunt oameni noi şi fără excepţie profesionişti de top în domeniile lor de activitate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 2. Am în plan introducerea în legislaţie a unui nou sistem de deduceri şi credite fiscale pentru angajaţii cu venituri mici. Cred că aici putem avea un dublu impact pozitiv: în primul rând reducerea economiei negre şi, în al doilea rând, creşterea veniturilor angajaţilor. În acelaşi timp vreau ca legislaţia achiziţiilor publice să fie mai facilă şi mai prietenoasă cu mediul privat. Cheltuiala publică trebuie să fie comunicată 100% transparent. Dacă eliminăm corupţia din acest domeniu, vom avea bani şi de salarii şi de investiţii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 3. Experimentul uninominal pentru alegerile generale a născut multe controverse. Chiar dacă nu am fost niciodată membru al Parlamentului, foarte mulţi specialişti cu care am lucrat în comisii au reclamat faptul că votul uninominal a adus în Legislativ mai puţini profesionişti. Cel mai probabil un criteriu foarte important de selecţie pe acest model a rămas notorietatea. Votul pe liste permite partidelor să-şi promoveze experţii în diverse domenii şi credeţi-mă că cel puţin Partidul Naţional Liberal are o selecţie largă de specialişti în finanţe, economie, educaţie, sănătate pe care îi regăsiţi pe liste. La PNL Constanţa, găsiţi aceste exemple de oameni noi şi competenţi pe domeniile lor de activitate. Totuşi, sunt un adept al echilibrului. Poate un sistem de vot mixt ar fi cel mai avantajos pentru români. Definirea sistemului electoral pe model german spre exemplu. Vot uninominal pentru o cameră superioară redusă şi vot pe liste pentru Camera Deputaţilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Dumitru Bădrăgan, candidatul PRU pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 1. Am înţeles ca în 2014 să mă implic în construcţia unei echipe care a pornit un proiect nou al celor care cred cu tărie în prezervarea şi valorizarea identităţii româneşti şi, astăzi, alături de Partidul România Unită, credem că avem nevoie de o clasă politică nouă şi responsabilă, care să fie mai puţin preocupată de interesul propriu şi mai mult îndreptată către interesul României şi al românilor. În urmă alegerilor locale, la nivelul judeţului Constanţa avem 9 consilieri locali, cei mai mulţi dintre partidele noi care au avut candidaţi. Am reuşit pentru că suntem o echipă care atât la momentul alegerilor locale cât şi în faţa momentului alegerilor parlamentare a înţeles faptul că avem obligaţia de a nu stă cu mâinile în sân, ridicând din umeri. Nu trebuie să mai rămânem în postura de privitori pasivi! Fiecare stat de drept are nevoie de instituţii solide, de o economie funcţională şi de o armată bine dotată.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 2. Credem în Proiectul unei Românii funcţionale, a respectului faţă de cetăţeni, a promovării capitalului autohton, a atragerii de fonduri europene pentru că agricultura să fie făcută de familiile de români, pentru ca în inovare să avem fondurile necesare astfel încât să evoluăm tehnologic, a accelerării dezvoltării infrastructurii rutiere pentru că vedem cum anual pe şosele mor mai mulţi oameni decât în conflictele militare. În ceea ce ne propunem avem obligaţia de a asigura creşterea calităţii vieţii şi reducerea corupţiei în instituţiile statului şi nu trebuie să uităm faptul că în Constanţa la recensământul din 1992 se înregistrau 749.000 de locuitori, ulterior la recensământul din 2002 se înregistrau 715.000 de locuitori. Iar în prezent, dacă ne raportăm la datele din 1992, respectiv 2002 se observă o scădere de 100.000 de persoane. Mai mult, datele de acum ne arată că se înregistrează doar cu 22.000 de persoane mai mult decât în 1977, iar LA NIVEL NAŢIONAL am "pierdut" peste 3.000.000 de locuitori.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 3. Votul pe lista de candidaţi permite structurilor centrale ale partidelor politice să decidă împreună cu conducerile judeţene o ordine axată pe analiză internă a forumului de conducere cu privire la candidaţi şi ordinea acestora pe listele de candidaţi devenind exclusiv o activitate internă a partidelor să identifice candidaţi competenţi care să vină cu proiecte bune de legi şi să poată pune în aplicare programul de guvernare. Pe de altă parte, un vot axat pe votul uninominal permite o mai bună cunoaştere din partea candidaţilor care şi-au asumat o candidatură a problemelor cu care se confruntă cetăţenii în colegii, însă, din păcate, am văzut cum sistemele uninominale au creat o situaţie în care liderii care au investit masiv în imagine din resurse nu toate bine conturate au pus doctrinele şi programele în plan secund şi totul a fost transformat într-un concurs de popularitate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Iulian Iancu, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 1. Mi-am dedicat întreaga carieră - inclusiv după ce am intrat în politică - domeniului energetic. Un prim motiv pe care îl văd ar fi acela că, în cadrul Partidului Social Democrat, am fost promovat drept expert în energie, iar Constanţa este singurul judeţ care se califică pentru statutul de capitală a energiei curate în România.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Dintre toate judeţele, Constanţa a devenit un adevărat pol al celor mai mari proiecte energetice la nivel naţional. Vorbim de proiecte care vizează în primul rând producţia de energie electrică - reactoarele 3, 4 de la Cernavodă, noi proiecte în segmentul energiei regenerabile - Constanţa are deja cel mai mare proiect eolian din Europa. Noul terminal de petrol şi gaze din port, noile conducte de transport al gazelor din zăcămintele descoperite în perimetrul continental al Mării Negre, interconectarea cu Sistemul Naţional de Transport, precum şi extinderea distribuţiei de gaze naturale pe tot litoralul etc. Se vede cu ochiul liber, aşadar, că judeţul de la malul mării este singurul care se pretează să găzduiască cam toată gama de proiecte ce acoperă domeniul energiei

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 2. Plec la drum în noul legislativ cu un program constituit din mai multe proiecte pentru care am elaborat deja personal iniţiative legislative dintre care unele sunt deja legi. Foarte pe scurt, enumăr câteva dintre ele. Legea "BRUA", privind interconectarea sistemelor de transport gaze naturale ale ţării cu cele ale Bulgariei, Ungariei şi Austriei, interconectare cu SEN pentru gazele naturale din Marea Neagră şi pe care o văd cu "ochi buni" inclusiv colegii liberali, în frunte cu premierul Dacian Cioloş, consens care nu poate decât să mă bucure pentru că este vorba de o lege în interesul economic al României. Legea energiei termice - noul cadru legislativ privind alimentarea cu apă caldă şi căldură şi care prevede inclusiv reducerea TVA la energie termică (de la 20% la 5%), cu impact direct în preţul plătit de consumatorul casnic.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 3. Am susţinut şi am crezut în votul uninominal. Dovadă că am făcut o campanie personalizată atunci când s-a mers pe vot uninominal şi am ieşit pe locul 1 pe judeţ. În sistemul uninominal, responsabilitatea este mai mare, eşti tu cu alegătorul, prin urmare este foarte importantă prestaţia şi relaţia pe care o stabileşti cu oamenii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Din păcate, pe fondul repartizării pe colegii, candidatul pe listele parlamentare alegătorii tind să îl pună în acelaşi plan cu reprezentanţii administraţiei locale - primarul şi preşedintele Consiliului Judeţean. Oamenii se aşteaptă ca el să rezolve acelaşi tip de probleme - locale şi administrative. Or, parlamentarul îşi va desfăşura activitatea strict în plan legislativ, prin urmare este nerealist să susţii un vot uninominal în astfel de condiţii. Ar fi chiar periculos, pentru că există tentaţia de a face promisiuni pe care să nu le poţi onora odată ajuns în politica de la centru. Dacă un parlamentar ar încerca, să spunem, să intervină pe lângă autorităţile locale pe chestiuni administrative (în sensul de a rezolva asfaltarea mai rapidă a unui drum, de pildă) ar comite o infracţiune prevăzută ca atare în codul penal.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Aşadar, cred că este mai indicat votul pe liste cu condiţia ca partidul să nominalizeze experţi pe domeniile specifice Comisiilor de specialitate din Parlament. Spun asta chiar dacă, personal, m-am simţit mult mai confortabil în votul uninominal datorită relaţiei directe pe care am reuşit de fiecare dată să o stabilesc cu alegătorii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Tit-Liviu Brăiloiu, candidat PSD pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 1. Sunt membru al Partidului Social Democrat de peste 10 ani, am fost prefect al judeţului Constanţa şi am o bogată experienţă în antreprenoriat. M-am perfecţionat în economie politică, drept civil şi penal, comerţ internaţional, cooperare economică internaţională şi tranzacţii internaţionale. Consider că am ajuns într-un moment al vieţii în care am atins maturitatea politică necesară pentru a schimba în bine societatea românească, iar din experienţa de până acum am înţeles că doar din Parlamentul Romaniei lucrurile se pot îmbunătăţi în mod fundamental la nivel naţional. Doresc să mă implic în mod activ în promovarea de proiecte şi programe care să facă din România un stat puternic, performant, care să răspundă nevoilor cetăţeanului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 2. Cred în nevoia unui program comun, a unui program puternic, aşa cum este programul de guvernare al Partidului Social Democrat. Doar împreună cu colegii mei, ca o echipă puternică, putem să punem în aplicare soluţiile social-democrate. Ne gândim la fiecare român: copii de vârsta creşei, elevi, studenţi, angajaţi şi antreprenori, dar şi pensionari cărora le datorăm respect. Noi, Partidul Social Democrat, vrem ca toate serviciile publice să funcţioneze ca instrumente pentru cetăţean. Priorităţile nu pot fi individuale. Este o falsă percepţie că un singur om poate sau trebuie să îşi promoveze doar ideile personale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Partidul Social Democrat vine în faţa românilor cu proiecte realizate de oameni cu experienţă, proiecte menite să ajute firmele româneşti, proiecte pentru un viitor mai bun. Obiectivele noastre vizează mai mulţi români în clasa de mijloc, cetăţeni care să beneficieze cu adevărat de creşterea economică, eliminarea a 102 taxe nefiscale; sprijinirea fermierilor noştri pentru a nu mai importa alimentele pe care românii le pun pe masă; reindustrializare, locuri de muncă bine plătite în companii româneşti puternice; creşterea anuală cu 20% a numărului de firme existente şi creşterea competitivităţii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 3. Ambele sisteme au atât avantaje, cât şi dezavantaje. Votul pe listă prezintă, din punctul meu de vedere, avantaje mari pentru alegători. Acesta dă şansa oamenilor extrem de bine pregătiţi, experţi din diferite domenii, dar care nu au o notorietate crescută, să poată accede în Parlamentul României. Fiecare partid politic trebuie să îşi găsească oameni competenţi care, alături de un program de guvernare solid să vină în faţa electoratului. Lista consolidează o echipă şi permite formaţiunii politice să promoveze şi buni specialişti, oameni cu o imagine publică pozitivă sau personalităţi reprezentative pentru o anumită zonă a ţării, chiar dacă aceştia nu sunt 'vedete' sau politicieni cu vechime.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Costel Tucan, candidat PSR pentru Senat, şi Elena Păcuraru, candidat PSR pentru Camera Deputaţilor, au dat un răspuns comun

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 1. Nu suntem candidaţi "locomotivă". Conducerea Partidului Socialist Român apreciază seriozitatea, fidelitatea şi activitatea desfăşurată de fiecare. Nu avem aptitudini speciale de lider. Suntem fideli socialismului. Nu ne-am plimbat dintr-un partid în altul.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 2. Istoria demonstrează, cu putere de exemplu, că în toate perioadele de profundă criză economică numai partidele consecvente ideologiei de stânga au reuşit să salveze ţările sărace şi subdezvoltate, să asigure cetăţenilor egalitate de şanse, acces la instruire şi cultură, condiţii de muncă conform nivelului de pregătire şi importanţei activităţii prestate; nivel de trai care să permită afirmarea individului, dezvoltarea familiei, creşterea şi educarea copiilor, petrecerea timpului liber şi refacerea capacităţii de muncă, într-un cuvânt demnitatea fiecăruia şi demnitatea naţională în ansamblu.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Suntem reprezentanţii Partidului Socialist Român - atât candidatul de la Senat cât şi cel de la Camera Deputaţilor - partid care aşează la loc central, în activitatea sa politică, omul cu viaţă sa individuală şi socială, libera dezvoltare a personalităţii umane, realizarea progresului social şi naţional.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Exemplificăm câteva aspecte din Programul Partidului Socialist Român pe care noi trebuie să-l promovăm şi care are ca obiectiv dezvoltarea unui nou model de societate ce asigură o viaţă demnă pentru toţi cetăţenii:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA I. În plan social :

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA a. Creşterea veniturilor şi modificarea structurii acestora pe baza exercitării neîngrădite , a asigurării locurilor de muncă necesare şi a salarizării conform criteriilor de competenţă acţionând pentru :
- Reducerea şomajului prin creşterea numărului de locuri de muncă;
- Creşterea salariului minim pe economie ;
- Creşterea pensiei ;

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA b. Îmbunătăţirea şi structura cheltuielilor pentru diminuarea disparităţilor pe medii rezidenţiale şi categorii socio-profesionale;

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA c. Asigurarea unei locuinţe fiecărei familii şi, după caz, celibatarilor, pe baza construirii din fonduri publice şi în parteneriat public-privat. Dezvoltarea sistemului de închiriere a locuinţelor, în condiţii avantajoase pentru tineri şi alte persoane vulnerabile, cu venituri sub nivelul salariului mediu.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA d. Asigurarea şanselor, cu adevărat egale, de acces la educaţie şi cultură prin:
- Refacerea infrastructurii şcolare, că număr de unităţi de învăţământ şi condiţii de studiu;
- Reconsiderarea statutului cadrelor didactice (material, financiar, dar mai ales prin recunoaşterea rolului lor esenţial în formarea tinerei generaţii)

e. Perfecţionarea serviciilor medicale şi îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei;

f. Reducerea decalajelor dintre sat şi oraş.

II. În plan economic:

a. Evaluarea corectă a locului şi rolului fiecărui sector economic , a resurselor interne şi a posibilităţilor de atragere a altor resurse;

b. Introducerea planificării / programării, pe termen scurt şi mediu, ca instrument de stabilire a obiectivelor şi de alocare a resurselor;

c. Regândirea sistemului industrial, cu modernizarea / crearea de noi capacităţi productive în sectoarele cu tradiţie;

d. Dezvoltarea şi modernizarea agriculturii printre care: stimularea modalităţilor de comasare pentru aplicarea tehnologiilor de mare productivitate; refacerea sistemelor de irigaţie, inclusiv prin parteneriat public - privat, ca parte a unui Program naţional de valorificare a potenţialului hidrografic de care dispunem.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 3. Votând lista de candidaţi a unui partid îmi exprim încrederea către acel partid. Candidaţii răspund în faţă conducerii acelui partid pe când prin votul uninominal cel ales poate profita de încrederea partidului şi să facă ce vrea (adică să migreze la altă formaţiune politică).

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Ion Stelian-Cristian, candidat USR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 1. În cadrul USR procesul de selecţie a fost unul total democratic. Nu am avut liste, sau candidaţi impuşi de la Bucureşti. Ca atare, selecţia candidaţilor s-a efectuat în cadrul Filialei Judeţene a USR Constanţa, prin vot secret. În urma acestui vot, colegii mi-au acordat onoarea de a deschide lista candidaţilor USR Constanţa pentru Camera Deputaţilor. Aceste liste de candidaţi au fost validate de conducerea USR fără nicio intervenţie, cum am observat că s-a practicat în alte partide. Aşadar, motivul pentru care am fost selectat de USR pentru a ocupa prima poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor a fost exclusiv încrederea pe care mi-au acordat-o colegii din USR Constanţa prin votul lor. Pot doar intui justificarea acestui vot: anii de luptă prin instanţele constănţene pentru apărarea spaţiilor verzi şi împotriva construcţiilor abuzive care au sufocat oraşul, rezultatele obţinute în aceste procese, experienţa celor 14 ani de avocatură în care am reprezentat cu succes sute de clienţi, temperamentul echilibrat şi caracterul meu cred că au stat la baza deciziei colegilor din USR.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 2. USR a schiţat deja un program de guvernare foarte bun, pe care îl susţin din convingere, nu ca pe o sarcină de partid. În afara acestui program am, evident, câteva idei pentru care voi lupta în cei patru ani de mandat. Prima idee derivă din lupta pe care am început-o în Constanţa pentru o dezvoltare armonioasă a oraşului din punct de vedere urbanistic. Haosul urbanistic, desfiinţarea spaţiilor verzi urbane, proliferarea necontrolată a construcţiilor, lipsa locurilor de parcare, toate acestea au fost posibile prin încălcarea unor norme legale, dar şi prin respectarea unor norme aberante sau neclare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Aş dori modificarea unor acte normative (Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi uubanismul, Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, Legea nr. 24/2007 a spaţiilor verzi, Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004 etc.) astfel încât să nu mai fie posibile pe viitor astfel de abuzuri. Pe de altă parte, voi propune reducerea numărului de mandate pentru care pot fi aleşi primarii, preşedinţii de consilii judeţene, consilierii locali şi judeţeni deoarece experienţa ultimilor ani a arătat că realegerea aceloraşi persoane în aceste funcţii pentru multe mandate a condus la monopolizarea puterii de către nişte grupuri de interese de care ne este greu să mai scăpăm acum.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Aş dori ca în domeniul justiţiei să accelerăm ritmul de judecare a proceselor. Modificarea Codurilor de procedură civilă şi penală nu şi-a atins decât în mică parte acest scop. Trebuie să rezolvăm şi problema imunităţii parlamentarilor, a modului de selecţie a şefilor de parchete, a modului de numire a judecătorilor Curţii Constituţionale de către factorii politici. În domeniul dreptului penal ar trebui îmbunătăţită legislaţia, astfel încât accentul să se pună pe recuperarea prejudiciilor cauzate prin fapte penale. Unele dintre aceste proiecte sunt mai greu de realizat, în special cele care implică schimbarea Constituţiei, dar lupta trebuie începută de undeva.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 3. Votul pe liste pune accentul pe echipă, pe când votul uninominal pune accentul pe individ. Dezavantajul principal al votului pe liste este acela că electoratul e obligat să voteze 'la pachet' şi persoane în care nu crede, pe când votul uninominal îi dă mai multă libertate de alegere. Procedural, votarea pe liste este mai simplă decât cea uninominală. Votul uninominal, care presupune împărţirea judeţelor pe colegii, creează, cel puţin teoretic, o legătură mai strânsă între parlamentar şi electorat. Una este să fii reprezentantul unui colegiu restrâns, alta este să fii votat la nivelul unui judeţ întreg. Pe de altă parte, votul uninominal ar trebui, tot teoretic, să favorizeze localnicii în faţa candidaţilor impuşi de la centru. La alegerile din 2008 şi din 2012 am avut sistem uninominal, dar în 2015 am revenit la votul pe liste deoarece s-a considerat că sistemul uninominal a fost un eşec.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Nicoleta Ramona Dinu, candidat USR pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 1. Am fost selectată pentru prima poziţie pe lista de candidaţi la Senat, prin procedură de vot, la nivelul filialei USR Constanţa. Criteriile avute în vedere au fost: profesionalism, decenţă, integritate. Sunt un om nou în peisajul politic românesc, competent, pregătit profesional, animat de dorinţa de a susţine principii şi valori de care Parlamentul României are nevoie. Sunt profesor unversitar, doctor în Economie, cu preocupări predilecte în sfera creşterii şi dezvoltării economice. Am o carieră profesională construită în mulţi ani de muncă. Am capacitatea de a promova iniţiative legislative cu impact atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru angajaţi sau categorii sociale care au nevoie de măsuri legislative coerente.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 2. Vreau să contribui la instituirea unui cadru legal favorabil creşterii economice pe termen lung prin înlesnirea bunei funcţionări a unor sectoare economice cu mare potenţial de creştere, precum turismul.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Vreau să contribui la ieşirea societăţii româneşti din actuala criză de valori, să iniţiez dezvoltarea unui modul de educaţie anti-corupţie şi implementarea acestuia în curriculum la nivelul ciclului primar, gimnazial şi/sau liceal, pentru cultivarea pe scară socială largă a valorilor de onestitate, hărnicie, curaj, responsabilitate, independenţă. justiţie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Vreau să contribui la asigurarea premiselor dezvoltării economiei bazate pe cunoaştere, în special prin reglementarea unui cadru de stimulare a inovării şi utilizării TIC.

Vreau să sprijin adoptarea unui cadru legislativ care să asigure servicii performante de educaţie prin parteneriate şcoli-comunitate, universităţi-întreprinderi şi creşterea atractivităţii învăţământului superior românesc pe plan internaţional (creşterea exportului României de servicii privind educaţia terţiară).

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Vreau să asigur un cadru legal favorabil formării şi dezvoltării profesionale continue cu impact imediat asupra creşterii productivităţii muncii în toate sectoarele economiei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 3. Votul pe liste asigură o confruntare între partide, principii, valori, programe de guvernare. În acest sistem, partidele au responsabilitatea de a propune oameni profesionişti, oneşti, integri, care au capacitatea şi dorinţa să promoveze principii şi valori concordante cu nevoile societăţii româneşti. Se asigură premise superioare exercitării mandatului de reprezentare a cetăţenilor întrucât o organizaţie partidică are capacitatea de a coagula energii în societate, de a filtra şi a recunoaşte problemele sociale majore. Votul uninominal distanţează candidatul de partid şi de reprezentarea intereselor unor categorii sociale largi, implicând o competiţie, în ultimă instanţă, de unul la unul, ceea ce determină înclinaţia către a promova idei, principii, valori individuale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA Gheorghe Dinu, candidat independent pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 1. Întotdeauna mi-a plăcut să fac lucrurile la care mă pricep. Astfel am hotărât să candidez ca independent pentru Camera Deputaţilor, deoarece aici se elaborează legile, legi care ne orânduiesc problemele de zi cu zi şi dacă aceste legi sunt concepute de un specialist în legislaţie, atunci viaţa noastră va fi mai bună, mai sigură şi mai frumoasă! Eu sunt avocat şi conferenţiar la facultatea de drept din Constanţa, sunt un profesionist în legislaţie şi în dreptul constituţional. Sunt Omul potrivit la Locul Potrivit! Iată de ce candidez că independent pentru Camera Deputaţilor fiind pe ultima pagină a buletinului de vot şi singurul independent.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 2. Printre proiectele prioritate pe care le voi pune în dezbaterea Camerei Deputaţilor relev:

a) Corelarea salariului minim cu valoarea coşului minim de onsum lunar, coş a cărui valoare este astăzi peste 4.000 lei pentru o familie cu 3 membri, altfel românii sunt condamnaţi la înfometare şi autorităţile săvârşesc infracţiunea de genocid prevăzută de codul penal la art. 438 lit.c şi vă asigur că voi acţiona în judecată orice persoană care se opune acestei corelări mai ales că bani sunt, dar ori din neglijenţă, din rea credinţă sau intenţionat se sabotează naţia română.

b) Tinerii, voi amenda legea tinerilor, care neprevăzând şi sancţiuni împotriva autorităţilor care trebuie să creeze facilităţi de natură socială şi economică tinerilor, avem o lege fără eficienţă şi neaplicabilă.

c) Marinarii, în sindicatul marinarilor sunt cca 30.000 de marinari şi nu există un cod al marinarilor, pensiile sunt derizorii şi prin dispariţia flotei tinerii cadeţi nu au unde să îşi facă practică, stagiul, şi nu pot să se îmbarce. Voi amenda legile existente şi voi veni cu proiecte adecvate.

d) Agricultura este lipsită de irigaţii, de asigurări în caz de secetă şi credite nerambursabile. Şi acest lucru se face prin lege.

e) Cultura, educaţia şi turismul trebuie gândite ca un întreg şi acest lucru se face cu bani şi cu profesionişti. Voi lupta ca măcar fondurile destinate acestor domenii esenţiale naţiei să nu mai fie deturnate din banii destinaţi, prin recalculări, aşa cum s-a întâmplat astăzi când s-au tăiat 14 mil de la cultură şi 20 mil de la educaţie. Este incalificabil, este Trădare.

f) Sănătatea - un singur proiect. Un medic pentru fiecare sat şi sau comună.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA 3. Votul pe listă este o revenire la înapoiere. Mai mult, candidaţii independenţi sunt discriminaţi prin lege, astfel că nu au dreptul la observatori în secţiile de votare, au doar 5 minute pentru timpii de antenă şi au fost puşi pe ultima pagină a buletinului de vot, probabil constănţenii ştiu că cei din urmă vor fi cei dintâi. Întrebare: cui îi este frică de independentul Gheorghe Dinu, care candidând pentru Camera Deputaţilor din Parlament este Omul potrivit la locul potrivit?

 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe județe

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN. Scor uriaș. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA. Ce au promis candidații la ALEGERI PARLAMENTARE 2016

×
Subiecte în articol: rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANTA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close