Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA
11 Dec 2016   •   20:24

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Realizarea autostrăzii Comarnic-Braşov, sănătatea, problemele de mediu, sport şi educaţie sunt câteva dintre priorităţile pe care candidaţii aflaţi pe primele locuri ale listelor formaţiunilor din Prahova, dar şi un candidat independent care au răspuns întrebărilor AGERPRES spun că le vor avea în vedere dacă vor ajunge în Parlament. REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Întrebările AGERPRES au fost:

1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Teodor Meleşcanu, candidat al Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 1. Principalele motive au fost experienţa şi cunoştinţele acumulate în trei mandate de senator şi două mandate ministeriale, la Externe şi la Apărare, la care se adaugă poziţia de director al Serviciului de informaţii externe. În plus, cunoaşterea problemelor judeţului Prahova şi a cetăţenilor din acest judeţ, întrucât în toate mandatele avute am reprezentat numai judeţul Prahova în Parlament.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 2. Proiectul pentru alegători este cel lansat de ALDE, respectiv un proiect de dezvoltare economică şi socială a României care să se realizeze pe baza unui fond de investiţii, din bani publici şi fonduri private, de 100 miliarde de euro, pe o perioadă de cinci ani. Acest fond va fi destinat lucrărilor de infrastructură (autostrăzi în principal), educaţiei (prin modernizarea şcolilor) şi sănătăţii (construirea de noi spitale şi modernizarea şi dotarea celor existente). Punerea în aplicare a acestui program de investiţii va crea locuri de muncă bine plătite şi va asigura creşterea salariilor şi pensiilor. Priorităţile pe care le voi urmări se concentrează pe problemele judeţului Prahova şi privesc proiecte de infrastructură (autostrada Comarnic- Braşov, modernizarea spitalului judeţean şi a spitalului de copii) şi relansarea industriei de apărare în capacităţile existente în judeţ.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 3. Avantajul votului pe listă este că reflectă în Parlament, proporţional, principalele opţiuni politice ale cetăţenilor şi asigură o coerenţă mai mare grupurilor parlamentare, deci asigură o stabilitate politică mai mare. Votul uninominal cu recuperarea voturilor (aşa cum a fost cazul în România) a avut ca efect "umflarea Parlamentului' şi crearea de majorităţi "schimbătoare' care au generat o atmosferă de instabilitate care a condus în final la aberaţia democratică pe care o reprezintă un guvern de tehnocraţi, ale cărui limite tind spre zero.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Graţiela Gavrilescu, candidat al ALDE pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 1. Conducerea ALDE nu a impus, dar a sugerat câteva criterii, de care organizaţiile au ţinut cont. În ceea ce mă priveşte, cred că au contat mult numărul mandatelor parlamentare anterioare pe care le-am exercitat şi rezultatele acestora, eficienţa - în mandatul actual, faptul că am deţinut portofoliul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor în ultimele 11 luni ale Guvernului Ponta şi performanţele avute în această calitate. De asemenea, cred că a contat şi faptul că sunt membru fondator al ALDE şi că, în calitate de preşedinte al organizaţiei Prahova, am reuşit, împreună cu echipa, să obţinem un scor bun la primele alegeri locale la care ALDE a participat, în iunie şi, poate, chiar faptul că mi-am asumat, în aceste condiţii nefavorabile, candidatura la funcţia de primar al municipiului Ploieşti. Locul 1 este o poziţie care onorează, dar şi obligă foarte mult şi le mulţumesc din suflet colegilor din Prahova că mi l-au încredinţat! Nu o să-i dezamăgesc nici de această dată şi sper ca, după 11 decembrie, ALDE să rămână a treia forţă politică în Parlament şi să ne putem aplica programele la guvernare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 2. Ca şi până acum, voi încerca să îmbunătăţesc legislaţia, pentru că acesta este rolul principal al Parlamentului, şi, slavă Domnului, sunt multe legi de amendat şi încă multe de promovat pentru a debloca problema salarizărilor, în domeniul administraţiei locale, în sănătate etc. Sper, însă, ca împreună cu colegii să putem adopta şi o lege a lobby-ului parlamentar, care să ne scoată de sub spectrul 'traficului de influenţă' acele demersuri legale şi transparente pe care le facem pe lângă instituţiile centrale şi locale ale statului în scopul rezolvării unor probleme semnalate de către cetăţenii sau autorităţile locale sau judeţene din circumscripţia noastră sau din raza noastră de competenţă ca membri în comisiile de specialitate permanente ale Camerei şi Senatului. Noi ne asumăm nişte proiecte de anvergură naţională, dar şi unele de interes local în faţa cetăţenilor cărora le cerem votul şi avem obligaţia morală faţă de aceştia să întreprindem toate demersurile legale pentru a le pune în operă. Or, aşa cum aţi putut observa în ultimul timp, în anumite conjuncturi, demersurile acestea pot fi 'interpretate subiectiv', dacă interese vremelnice o cer (...). Vă asigur că voi continua să fiu alături, ca şi până acum, de cetăţenii din Colegiul 3, chiar dacă, din acest an, candidez, sub sigla ALDE, pentru întreg judeţul Prahova, şi desigur, pentru prahoveni, în general. Ca proiecte pe care le voi susţine încă din primele momente ale noului mandat sunt: finanţarea noului Spital Judeţean de Urgenţă, a autostrăzii Comarnic - Braşov şi proiecte pentru susţinerea antreprenoriatului autohton, pentru că avem nevoie de locuri de muncă sigure, stabile şi bine plătite, care să ne aducă românii înapoi în ţară, aşa cum promitem prin platforma noastră "Redăm România Românilor".

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 3. Rezultatul votului uninominal s-a văzut: creşterea artificială a numărului de parlamentari, pătrunderea în Parlament, prin redistribuiri, a candidaţilor aflaţi pe locul 2 ca număr de voturi în judeţele lor, creşterea migraţiei şi, ca urmare a acesteia, guvernul aşa-numit tehnocrat, care, iată, nu răspunde de nimic în faţa nimănui şi nu are legitimitate.Votul pe listă este un vot politic, este cuvântul pe care partidele şi-l dau în faţa cetăţenilor în legătură cu modul în care va fi guvernată România. Sunt, categoric, în favoarea acestui sistem de vot!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Marian Zlotea, candidat al Alianţei Noastre România (ANR) pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 1. Când o spuneţi aşa, sună ca şi cum o macara gigantică condusă de cineva pe nume 'partidul' m-a luat dintr-o mulţime amorfă şi m-a ridicat pentru a candida pentru postul ăsta. Nu este deloc aşa. Este un drum pe care am pornit împreună cu oamenii din acest partid ca urmare a unor idei şi valori comune. Candidatura a venit, întrucâtva, firesc, ca o continuitate a acestui drum comun şi a valorilor care ne leagă. Şi exact asta facem noi în campania electorală: îi chemăm pe cetăţeni alături de noi, dacă împărtăşesc ideile şi valorile pe care noi le urmăm.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 2. În actualul context geopolitic, vital pentru România este să continue parcursul euro-atlantic pe care s-a înscris atunci când a semnat istoricul acord de aderare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord. Toată viaţa mea am militat pentru apropierea României de Statele Unite ale Americii, iar din calitatea de deputat, cu atât mai mult voi veghea la respectarea parteneriatului cu SUA. Am să vă povestesc ceva. De fiecare când cineva mă întreabă "Cum ne-ar fi mai bine, cu Rusia sau cu SUA?", răspunsul meu e invariabil: "Câţi cunoscuţi ai care au vrut vreodată să emigreze în Rusia şi câţi cunoscuţi ai care au vrut sau chiar au emigrat în SUA?" Cea mai simplă rezolvare a acestei dileme ...

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 3. Eu, personal, sunt adeptul votului pe liste de candidaţi. Acest tip de vot responsabilizează partidele atunci când fac nominalizările de candidaţi. Schimbă inclusiv baza de alegere a candidaţilor. Principiul primordial nu va mai fi notorietatea candidatului, ci calitatea lui. Anticipez că va primeni mult clasa politică revenirea la acest tip de vot.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Mihail Apostolescu, candidat al Partidului Ecologist Român (PER) pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 1. Partidul Ecologist Român a decis să mă poziţioneze numărul 1 pe lista pentru Senatul României pe judeţul Prahova ţinând cont de implicarea socială pe care am avut-o şi o am. În 2006, alături de câţiva oameni, am înfiinţat Asociaţia Apicolă Valea Prahovei, care în prezent reuneşte majoritatea apicultorilor din zonă. În acelaşi an, am dat startul Târgului Mierii Câmpina, manifestare pe care, cu câţiva oameni inimoşi, am dezvoltat-o an de an, ajungând în prezent cea mai importantă manifestare de gen din ţară. Importante sunt şi proiectul social inovativ, unicat în România, Stupina Turistică, pe care îl am acum în lucru; onestitatea, competenţa şi echilibrul. Îmi place să cred că au contat şi activitatea de 7 ani în apicultura ecologică şi experienţa pe care am dobândit-o aici.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 2. Cred în dezvoltarea printr-un parteneriat durabil între om şi mediu, în renaşterea României printr-o revenire la valorile morale. Sunt ferm pentru familia formată din bărbat şi femeie, singura familie care poate da viaţă! Politicienii români trebuie să respecte voinţa poporului şi în Constituţie trebuie stipulat că familia este formata din bărbat şi femeie - 3.000.000 de oameni au semnat pentru asta! Parteneriat durabil între om şi mediu înseamnă şi construirea cu prioritate a autostrăzii Comarnic-Braşov. 53 de kilometri de autostradă care aşteaptă de ani buni să unească Ardealul cu Ţara Românească, să deschidă acces facil între portul Constanţa şi Europa Centrală, cu avantaje economice certe pentru ţară. 53 de km de autostradă care să deschidă accesul pe Valea Prahovei şi să permită folosirea mult mai inteligentă a timpului pierdut în trafic de zeci de mii de oameni pe distanţa Comarnic-Braşov. Parteneriat durabil între om şi mediu înseamnă şi o agricultură curată! În prezent, România şi Bulgaria sunt singurele ţîri din Uniunea Europeană în care mai este permisă folosirea neonicotinoidelor - pesticide deosebit de periculoase care, odată pătrunse în plantă, ajung în nectar, în sămânţă şi de aici în corpul uman. Trebuie să punem capăt decimării populaţiei României!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 3. Revenirea la votul pe listă pune capăt unui experiment nefericit, pentru care, la momentul respectiv, s-a făcut multă vâlvă în presă, dar care s-a dovedit nefuncţional. Votul pe listă trimite în Parlamentul României echipe de oameni care au crezuri comune şi pe care le pot realiza mai uşor lucrând împreună.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Mihai Totpal, candidat PER pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 1. În primul rând, pentru performanţele personale, profesionale şi politice demonstrate în decursul vieţii şi carierei, pornind de la experienţa acumulată în domeniul ecologist, încă din 1996, ca membru activ al Organizaţiei Neguvernamentale "Tineretul Ecologist din România" (TER), în calitate de coordonator de programe şi ulterior director al "Centrului Român de Mediu". În decursul celor 20 de ani de civism şi activism în cadrul diverselor ONG-uri şi instituţii publice, am iniţiat şi dezvoltat mai multe programe de educaţie ecologică, informare şi consultanţă de specialitate, management aplicat şi multe acţiuni practice de cercetare, ecologizare şi protejare a mediului înconjurător. Pot sublinia aici doar câteva exemple: înfiinţarea (la Buşteni), a primului "Centru de Demonstrare al Energiilor Alternative" (solar şi eolian) din România la acea dată, participarea la realizarea primei "Strategi de Dezvoltare Durabilă a localităţii Buşteni", promovarea unui "Sistem de Management Integrat al Deşeurilor" în zona Valea Prahovei, constituirea unei reţele de ONG-uri de mediu cu activitate în judeţele adiacente Parcului Natural Bucegi în scopul "Monitorizării biodiversităţii şi a degradării ecosistemelor" precum ţi multe altele.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 2. Pentru alegătorii Partidului Ecologist Român din judeţul Prahova ne propunem, în primul rând, demararea unui proiect de evaluare şi identificare a problemelor majore de mediu, în toate localităţile urbane şi rurale şi aplicarea de urgenţă a măsurilor de depoluare, înverzire şi ecologizare prin implementarea acţiunilor prevăzute în Programul de Măsuri al PER numit generic: "ECO City". Pornind de la motto-ul campaniei noastre naţionale - "Protejăm România", pentru judeţul nostru avem ca prioritate protejarea Prahovei şi a prahovenilor implicit prin aplicarea măsurilor prevăzute în programul politic naţional al PER, de realizare a unui parteneriat durabil între om şi mediu, respectiv: prin ecologie "Protejăm oamenii, protejăm natura!", prin educaţie "Investim în viitor", prin sănătate asigurăm "Siguranţa naţiunii", prin investiţia în tineret acordăm "Şansă împlinirii în Romania", prin programul "Bio cu TVA zero" susţinem produsele bio şi tradiţionale şi, nu îin ultimul rând, "Salvarea Pădurilor şi Parcurilor Naţionale" de la defrişare şi management defectuos.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 3. Ambele sisteme de vot au şi avantaje şi dezavantaje! În ceea ce mă priveşte, votul pe listă prezintă avantajul faptului că toţi candidaţii Partidul Ecologist Român sunt reprezentanţi ai comunităţilor locale de provenienţă, toţi fiind exclusiv din judeţul Prahova, regulă de altfel aplicată de PER în toate circumscripţiile electorale din ţară. În plus, unicul criteriu de selecţie şi poziţionare în cadrul listei a fost performanţa fiecărui candidat în activitatea personală, profesională şi politică. În varianta votului uninominal, avantajul era că cetăţenii puteau practic să aleagă între candidaţi, ţinând cont mai puţin de partidele politice, însă acest sistem s-a demonstrat a fi un eşec, ajungându-se la situaţia unui Parlament supradimensionat (cu peste 100 de parlamentari în plus) cu o eficienţă mult redusă şi favorizând foarte mult traseismul politic. Revenirea la vechiul sistem, de până în 2008, poate duce la jocuri între partide, la constituirea unui mediu favorabil "combinaţiilor electorale", motiv pentru care cred că una din consecinţe va fi creşterea absenteismului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Constantin Ababei, candidat al Partidului Mişcarea Populară (PMP) pe poziţia a doua pentru Senat

1. În Partidul Mişcarea Populară selecţia s-a făcut pe baza unor criterii foarte transparente, care au avut în vedere, în primul rând, experienţa şi profilul candidatului. Pe scurt, PMP a dorit să trimită în Parlamentul României doar candidaţi care pot reprezenta cu succes românii şi care sunt o garanţie că se vor implica în lupta pentru România.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 2. Obiectivul meu nu este acela de a duce la îndeplinire doar un singur proiect pentru alegătorii care şi-au pus încrederea în mine. Îmi doresc, mai mult decât orice altceva, să reuşesc să schimb impresia oamenilor despre politicieni şi să îi conving că PMP reprezintă acel partid de care România avea nevoie şi care a lipsit până acum. Apoi, sunt proiecte concrete pe care le am în vedere în beneficiul direct al prahovenilor şi al tuturor celor care trec pe aici. Mă refer, desigur, la îmbunătăţirea infrastructurii pe Valea Prahovei, la ameliorarea condiţiilor de mediu etc.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 3. În România, niciunul din sistemele de vot încercate până acum nu a adus primenirea clasei politice pe care şi-o doresc românii. De aceea, cred că problema sistemului de vot reprezintă o falsă problemă cât timp partidele nu iau în serios dorinţa de schimbare a electoratului. Din acest punct de vedere, cred că PMP reprezintă o schimbare fundamentală pe scena politică prin aducerea unor candidaţi proaspeţi decişi să se ia la trântă cu sistemul şi să lupte pentru România.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Cătălina Bozianu, candidat al PMP pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 1. A fost o decizie bazată pe criteriile interne ale partidului, care au ţintit, printre altele, profilul moral, experienţa şi notorietatea politică a candidatului.

2. Îmi doresc să le redăm oamenilor speranţa că România este ţara în care pot trăi o viaţă normală, alături de familiile lor. Pe scurt, proiectul meu vizează o îmbunătăţire considerabilă a serviciilor de educaţie şi sănătate pe care statul le oferă în acest moment românilor. Cred că în România avem nevoie de un parteneriat corect între stat şi cetăţean. Prea mulţi români muncitori şi cinstiţi au plătit şi plătesc pentru ineficienţa şi dezinteresul unui sistem care ţine România captivă în subdezvoltare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 3. Votul pe listă favorizează partidele cu organizaţii puternice şi structuri teritoriale bine puse la punct, adică tocmai partidele care au condus România după Revoluţie. Nu cred să existe o formulă perfectă, dar este cert că partidele care vor să lupte pentru România sunt obstrucţionate de actualul sistem în ansamblul său.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Iulian Dumitrescu, candidat al Partidului Naţional Liberal (PNL) pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 1. Sunt preşedintele PNL Prahova şi apreciez că am primit votul de încredere din partea colegilor mei de partid pentru prima poziţie pe lista PNL pentru Senat în principal pentru două motive. În primul rând, am dovedit că sunt un lider care ştie să îşi motiveze echipa şi să o conducă spre succes, astfel că, după alegerile locale din acest an, 71% din populaţia Prahovei are primar liberal. Avem în judeţ 56 de primari şi 590 de consilieri PNL. În 11 decembrie, vrem să finalizăm ce am început în iunie. În al doilea rând, evoluţia profesională şi politică pe care am avut-o mă recomandă ca fiind un om competent şi responsabil, care întotdeauna se ţine de cuvânt. Aş remarca, în acest context, că mi-am început cariera politică în urmă cu patru ani, o perioadă suficient de lungă pentru a-mi da seama ce lucruri nu funcţionează şi trebuie schimbate, dar suficient de scurtă ca să nu mă contaminez de obiceiurile pe care cetăţenii le critică la politicieni.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 2. Proiectul pe care PNL îl propune românilor la alegerile din 11 decembrie este unul de reclădire naţională, care prevede, printre altele, scăderi consistente de taxe şi impozite, măriri de salarii şi pensii, stimularea investiţiilor private şi publice. Spre deosebire de principalul nostru competitor, PSD, noi nu venim cu proiecte utopice şi cu promisiuni mincinoase în faţa alegătorilor, ci cu un plan realist, gândit în cele mai mici detalii. În ceea ce priveşte judeţul Prahova, priorităţile mele în viitorul mandat de parlamentar sunt: construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov; crearea de noi locuri de muncă, mai bine plătite; rezolvarea problemelor din sistemul de sănătate din judeţ; gaze şi infrastructură în toate localităţile din judeţul găzarilor; nu în ultimul rând, reformarea relaţiei dintre întreprinzătorii din Prahova şi ANAF.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 3. În opinia mea, votul pe listă ar putea contribui la creşterea calităţii Parlamentului, şi când spun acest lucru am în vedere faptul că PNL, de exemplu, a introdus integritatea, competenţa şi profesionalismul ca şi criterii de selecţie a candidaţilor pentru următorul for legislativ. Votul pe listă va conduce şi la scăderea numărului de parlamentari, de la 588 în actuala legislatură, la 466 în următorii patru ani. Printre dezavantajele pe care le prezintă acest sistem de vot în raport cu sistemul uninominal se numără următoarele: prin faptul că alegătorul nu mai pune ştampila pe un nume, ci pe o listă scade şi răspunderea parlamentarului faţă de alegător; parlamentarii aleşi pe listă sunt mai puţin independenţi faţă de conducerea de partid. Speranţa mea este că schimbarea sistemului de vot va conduce, în cele din urmă, la creşterea încrederii populaţiei în politicieni, partide şi instituţii politice - creştere indispensabilă pentru evoluţia democratică a ţării noastre.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA George Ionescu, candidat al PNL pentru Camera Deputaţilor

. PNL m-a ales să deschid lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor din cel puţin trei motive. În primul rând, datorită activităţii mele parlamentare, una dintre cele mai susţinute la nivelul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor. În al doilea rând, sunt parlamentarul liberal cu cel mai bun scor obţinut la nivel naţional la alegerile parlamentare din 2012. Totodată, la alegerile locale din acest an, PNL a obţinut în colegiul de deputaţi în care am fost ales pentru legislatura 2012-2016 un scor ce nu mai are nevoie de niciun comentariu, respectiv 11 primari şi 11 viceprimari în cele 11 localităţi ale acestui colegiu.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 2. Pentru mandatul de deputat pe care îl voi obţine pentru legislatura 2016-2020 am în vedere trei iniţiative imediate, respectiv:
- Introducerea unei proceduri accelerate pentru ridicarea imunităţii parlamentare. În 24 de ore de la solicitarea justiţiei, dăm undă verde acestor solicitări.
- Eliminarea votului secret. Oamenii trebuie să ştie pentru ce votează cei pe care îi trimit în Parlament. Nimeni nu se va mai putea ascunde în spatele votului secret.
- Adoptarea unui pachet legislativ care să oblige organele de control să adopte în relaţia cu firmele o atitudine mai prietenoasă, care să se bazeze înainte de toate pe prevenţie şi doar în situaţiile de neconformare să recurgă la mijloace coercitive.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 3. Din punctul meu de vedere, ca deputat care şi-a făcut datoria pentru alegătorii din colegiul de deputaţi unde a fost ales, votul uninominal este cel mai potrivit sistem electoral, pentru că cetăţenii au pârghiile necesare pentru a amenda sau, dimpotrivă, a premia parlamentarul, în funcţie de performanţa acestuia. Însă nu am nimic împotriva votului pe listă, este varianta de vot aleasă de Parlament pentru aceste alegeri, drept pentru care nu trebuie să mai comentăm acum asupra acestui sistem. Datoria noastră ca cetăţeni este să respectăm legile.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Claudiu Barbălată, candidat al Partidului România Mare (PRM) pentru Camera Deputaţilor

1. Nu a fost o întâmplare să ocup această primă poziţie. Îmi doresc foarte mult să mă implic în politică, îmi doresc o carieră politică şi rezonez cu doctrina Partidului România Mare. Suntem un partid naţionalist-patriotic autentic, dorim să renaştem atât ca partid, dar în special ca naţiune. Împreună cu PRM, dorim să aducem patriotismul ca principal mod de a face politică în România, dorim să schimbăm paradigma actuală în ce priveşte modul de a face politică, dorim să readucem încrederea românilor în politicieni.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 2. Dorim să renaştem România, economic, politic şi social. Primele iniţiative pe care dorim să le întreprindem în Parlamentul României sunt: interzicerea vânzării pământurilor către străini, interzicerea tăierii pădurilor într-un mod atât de iresponsabil. Nu mai dorim export de masă lemnoasă brută, nu mai dorim ca avuţia verde a naţiunii române, pădurile, să fie măcelarită. Dorim ca România să demareze un amplu program de reîmpădurire.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 3. Partidul România Mare este singurul partid care s-a opus, în Parlament, acestui sistem de votare uninominal. Revenirea la votul pe liste a demonstrat faptul că tipul de vot uninominal a fost un eşec. Actuala lege este mai bună decât fosta lege, care a arătat că Parlamentul poate să devină... gonflabil. Dar şi legea actuală poate să fie îmbunătăţită. Primul lucru pe care legea trebuie sa-l interzică este migraţia politică. Este important pentru naţiunea română ca un contract care se face între partidele politice şi popor, odată la patru ani, să se menţină, nu să se schimbe pe parcurs. Este normal ca odată ce un parlamentar demisionează din partidul care l-a adus în Parlament, acesta să îşi piardă poziţia de deputat sau senator şi locul lui să fie ocupat automat de următorul pe listă. Contractul trebuie să fie respectat atât de clasa politică, cât şi de naţiunea română. Nu suntem de accord cu migraţia politică.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Daniel Savu, candidat al Partidului România Unită (PRU) pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 1. Cred că, în primul rând, capitalul de încredere obţinut în faţa ploieştenilor şi prahovenilor, pe parcursul exercitării mandatelor de senator. În acelaşi timp, au contat foarte mult experienţa parlamentară şi cea din administraţia locală, precum şi disponibilitatea de a explica cetăţenilor cum le influenţează fenomenul politic viaţa de fiecare zi, dar şi reacţiile publice, luările de poziţie pe care le-am avut ca parlamentar cu privire la diferite probleme ce afectează societatea românească. Partidul România Unită doreşte să fie reprezentat în viitorul mandat de parlamentari cu personalitate, care au ceva de spus, astfel încât, prin propriile lor concepţii, credinţe, dar şi iniţiative legislative, să poată susţine, dezvolta şi consolida mişcarea naţionalistă din România. Suntem convinşi că astfel românii vor fi mai bine reprezentaţi. Acesta este în fapt obiectivul nostru principal ca formaţiune politică, atât în Parlament, cât şi în societate. Îl vom putea îndeplini cu implicarea liderilor noştri locali şi naţionali ce vor putea garanta, prin exemplul personal, dar şi prin întreaga lor experienţă profesională, că ştiu şi vor cu adevărat să susţină interesele românilor.

2. Partidul România Unită şi-a lansat încă din luna septembrie programul de guvernare, pe care l-a supus dezbaterii publice în toată ţara. Am primit astfel din partea românilor certitudinea că proiectele noastre sunt aşteptate şi susţinute, mai ales că suntem singura formaţiune politică ce şi-a asumat responsabilitatea unor decizii pe care le considerăm de interes naţional. Mă refer concret la oprirea defrişării pădurilor şi a exportului de lemn neprelucrat, precum şi la interzicerea înstrăinării pământului către străini, urmând ca orice vânzare de acest fel să se poată face doar către cetăţenii români, statul având drept de preempţiune.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Românii aşteaptă de la viitorul Parlament să adopte aceste măsuri legislative anunţate de Partidul România Unită, care sunt completate şi cu alte reglementări sociale. Este vorba despre majorarea salariului minim la 2000 lei în următorii patru ani, pensia minimă de 900 de lei începând chiar de anul viitor, precum şi creşterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut. Sursa de finanţare este impozitarea corectă a sumelor pe care străinii le scot din ţară prin firmele offshore, cifra de afaceri derulată numai în anul 2015 în România fiind de aproximativ 48 miliarde euro.
REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA
3. Avantajele şi dezavantajele votului pe listă vor putea fi constatate după cel puţin un an de la aceste alegeri, prin calitatea actului legislativ şi a prestaţiilor politice din Parlamentul României. În opinia mea, aşa cum România nu a fost pregătită pentru votul uninominal introdus în 2008, la fel nu este pregătită nici acum să revină la votul pe liste, pentru că problemele esenţiale legate de încrederea în instituţia Parlamentului, în calitatea profesională a candidaţilor, controlul politic al votului nici acum nu s-au rezolvat. Ordinea candidaţilor pe liste, cel puţin la partidele mari, s-a stabilit în multe cazuri la aprecierea subiectivă a şefilor de partid, care au decis în mod arbitrar cine va intra şi cine nu în viitorul Parlament. Rămâne de văzut în ce măsură au avut dreptate... Foarte puţini dintre candidaţii puşi acum pe liste pentru prima dată pot să explice foarte clar dacă în Parlament vor vota conform propriei conştiinţe, la ordin de partid sau printr-o consultare cu cetăţenii. Ori tocmai exprimarea liberă a votului, în interesul cetăţenilor, ar fi trebuit să fie câştigul esenţial pe care schimbarea sistemului de desfăşurare a alegerilor l-ar fi putut aduce democraţiei din România.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Ion Eparu, candidat al PRU pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 1. Mă puneţi într-o postură dificilă: aceea de a vorbi eu însumi despre calităţile ce m-au impus pe poziţia numărul 1 a listei pentru Camera Deputaţilor a Partidului România Unită. Partidul meu are, în judeţul Prahova, cinci parlamentari: un senator şi patru deputaţi. Am fost ales eu pentru prima poziţie pe listă - îmi place să cred - pentru tot ceea ce reprezint eu în Ploieşti şi în Prahova. Sunt în politică de aproape 17 ani. Tot acest timp am fost în demnităţi alese: de trei ori membru al Consiliului Local Ploieşti, iar din 2012 deputat. Sunt profesor universitar, respectat în comunitatea noastră. Sunt, de asemenea, fost sportiv de performanţă - am jucat fotbal la una dintre cele mai iubite echipe româneşti - Petrolul Ploieşti. Am îndeplinit diverse funcţii de conducere într-un mare partid (secretar, vicepreşedinte şi preşedinte de organizaţie municipală, vicepreşedinte de organizaţie judeţeană). În toată această perioadă, indiferent de domeniu, nu au planat niciodată asupra mea îndoieli cu privire la corectitudinea şi legalitatea activităţii desfăşurate. Sunt, acum, preşedintele filialei judeţene a Partidului România Unită, la a cărui organizare am pus umărul necondiţionat. Sper ca partidul să fi făcut o alegere bună. Poziţia mea pe listă nu a fost, sub nicio formă, contestată.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 2. Proiectul meu este de fapt proiectul partidului. Încercăm să oferim o alternativă votanţilor de stânga, nemulţumiţi, dintr-un motiv sau altul, de actuala politică de stânga. Încercăm să redeşteptăm în mintea oamenilor puţin din spiritul naţionalist atât de necesar în perioada actuală. Încercăm să ne opunem amestecului mult prea brutal al intereselor străine în viaţa românilor. Sperăm să intrăm în Parlament pentru a sprijini formarea unui guvern de stânga, guvern care să ţină seama de realităţile din ţară, de nevoile românilor, care să pondereze viteza cu care companiile străine, sosite pentru afaceri în ţara noastră, exportă beneficiile. Personal, am să mă alătur oricăror eforturi ce se vor face în sensul celor spuse mai sus.

Sunt cadru didactic, deci îmi propun să mă bat pentru o nouă Lege a Educaţiei, care să pună cu adevărat bazele unui nou sistem educaţional, începând cu creşele şi grădiniţele şi terminând cu cercetarea la cel mai înalt nivel. Promit să nu mai votez un buget al educaţiei decât dacă el face parte dintr-un proces planificat prin care în timp scurt (3 sau 4 ani) să ajungă la 6% din PIB. Trebuie să ne asumăm curajul de a schimba din rădăcini paradigma în educaţie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 3. Am votat pentru întoarcerea la votul pe listă. Dar acum, când s-au terminat luptele interne în partide pentru alcătuirea listelor, cred tot mai puţin în această variantă. Lupta de pe câmpul deschis, din colegii, între adversarii politici (în cea mai mare parte) s-a mutat în culise. E suficientă voinţa unui singur om, aflat într-o poziţie cheie de decizie, pentru a influenţa în mod decisiv alcătuirea listelor şi deci a Parlamentului. Şi, pe fir logic, a oricărei legi cu consecinţe asupra viitorului ţării! Cu toate neajunsurile semnalate de Parlamentul reieşit în urma alegerilor din 2012, eu cred că tot aceea era varianta mai bună. Trebuiau doar căutate şi găsite câteva soluţii de reglare a situaţiilor limită, pentru a preîntâmpina creşterea numărului de parlamentari.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Sper să învăţăm din experienţa acestui exerciţiu de alcătuire a listelor: este suficient ca în fiecare judeţ să se obţină o majoritate în birourile judeţene de partid şi Parlamentul este clar influenţat, fără nicio contribuţie a alegătorilor, care pot influenţa doar locurile aflate la limită pe liste, adică ei fac diferenţa doar între locurile eligibile şi cele neeligibile.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Emanoil Savin, candidat al Partidului Social Democrat (PSD) pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 1. Consider că, înainte de toate, determinarea mea de a lăsa în urmă lucruri concrete, cu rezultate vizibile, atât în plan politic cât şi, în egală măsură, în plan social a constituit unul dintre motivele pentru care am fost ales pe cea mai înaltă poziţie a listei de candidaţi pentru Senat. Nu aş vrea să par lipsit de modestie, dar întotdeauna am considerat că este foarte important să fii altruist. Atunci când ţi se oferă ocazia, să te pui în slujba altuia având ca singur scop - repet, atât în politică, cât şi în plan social - bunul mers înainte al lucrurilor, al societăţii. Sper că am reuşit să dau dovadă de altruism, iar acest lucru a fost un alt motiv pentru decizia luată de partidul meu.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 2. Din punctul meu de vedere, 'oferta' este simplă, clară şi capabilă de a aduce beneficii în anumite domenii pe care le consider prioritare şi care în momentul de faţă suferă, în mod evident, datorită lipsurilor de tot felul şi neimplicării corespunzătoare. În primul rând, voi promova din toate puterile construirea autostrăzii Comarnic - Braşov, a cărei necesitate este indiscutabilă. De asemenea, sportul este un capitol foarte important din viaţa noastră. Mă voi implica în armonizarea legislaţiei din acest domeniu cu realităţile prezente şi, în mod special, cu modificarea şi completarea Legii sportului (nr.69/2000), având ca scop declarat dezvoltarea acestui domeniu, indiferent că este vorba de sportul de masă pentru amatori sau de cei care fac performanţă. Şi, nu în ultimul rând, atât cât îmi va sta în putinţă, voi încerca să schimb ceea ce se poate pentru ca învăţământul românesc să revină acolo unde îi este cu adevărat locul. Este esenţial să investim în educaţie! Nu trebuie să uităm nicio clipă faptul că tânăra generaţie reprezintă viitorul acestei ţări.


REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 3. Am întâlnit tot felul de opinii, pro şi contra acestei modalităţi de vot, care va fi folosită şi de data aceasta la scrutinul din 11 decembrie. Chiar dacă am fi avut de-a face cu un vot uninominal în loc de cel cu liste de candidaţi, în ceea ce mă priveşte lucrurile nu s-ar fi schimbat cu nimic. Felul meu de a face politică şi de a mă implica pe diverse planuri, inclusiv pe cel electoral, oricum nu s-ar fi putut schimba pentru că am pus pe primul plan integritatea. Iar acest lucru m-a ajutat şi sper că mă va ajuta şi pe viitor să fiu cât mai aproape atât de electorat, cât şi de colegii din politică astfel încât chestiunile 'tehnice' cum este acum cea legată de modalitatea de vot să nu mă poată avantaja sau dezavantaja cu absolut nimic.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Rodica Paraschiv, candidat al PSD pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 1. PSD a înţeles dorinţa alegătorilor de reformare a clasei politice şi nevoia de profesionişti în Parlamentul Romaniei. Sunt nouă în politică şi totuşi ocup locul I pe lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor. Asta reprezintă o încredere a organizaţiei judeţene PSD în adevăraţii profesionişti şi, de asemenea, este o mare responsabilitate pentru mine.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA 2. Un proiect foarte important pentru mine este demararea construcţiei autostrăzii Ploieşti-Braşov. Aceasta va ajuta direct la dezvoltarea economică a judeţului şi implicit la crearea de noi locuri de muncă pentru prahoveni. Un al doilea proiect important pentru toţi românii este debirocratizarea administraţiei publice cu beneficii directe pentru cetăţeni: mai puţine taxe, plăţi on-line, mai puţine cozi la ghişee etc.

3. Cine spune că le poate face pe toate de unul singur greşeşte. Votul pe liste dă şansa ca echipa din care şi eu fac parte să acopere mai multe domenii de activitate. Fiecare dintre colegii mei este profesionist dovedit în domeniul său. Împreună încercăm să contribuim la dezvoltarea judeţului Prahova şi implicit a României.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Tibor Vancza, candidat al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) pentru Senat

1. În această sesiune a alegerilor parlamentare, UDMR a pretins candidaţilor săi să nu aibă niciun conflict cu legea, candidatul să fie sincer, corect şi muncitor să-şi reprezinte comunitatea cinstit aşa cum membrii săi au făcut-o în ultimii 98 ani. Să cunoască regiunea şi problemele cu care se confruntă oamenii din zona în care candidează. Eu personal, după absolvirea Institutului de Mine din Petroşani, am lucrat 25 de ani la societăţi din Ploieşti- Regia Autonomă a Cărbunelui-Ploieşti, Societatea Naţională a Cărbunelui-Ploieşti, SC Carbonifera SA-Ploieşti- Exploatarea Minieră Căpeni-Baraolt. Am mulţi colegi şi multe cunoştinţe în Prahova. Cunosc viata foştilor ortaci din Filipeştii de Pădure, a mecanicilor din Câmpina şi Sinaia. Trăind în provincie cunosc problemele oamenilor de la ţară, viaţa şi soarta pensionarilor şi a celor care nu au reuşit să se pensioneze încă după ani grei de muncă de la o întreprindere sau o societate desfiinţată ulterior în democraţie. Totodată, pot menţiona că relaţiile noastre cu etnicii maghiari din regiunea Munteniei este foarte strânsă şi bună, astfel că ne bazăm pe voturile lor în acest scrutin.

2. Făcând parte dintr-o echipă parlamentară cu o experienţă de 26 de ani, care a lucrat cu mult profesionalism, pledez şi voi face tot posibilul împreună cu colegii mei pentru dezvoltarea infrastructurii, care este o prioritate comună pentru munteni şi ardeleni, dar nu în ultimul rând şi pentru locuitorii Capitalei. Sunt convins că un proiect bun pentru Transilvania este bun şi pentru România. Finalizarea autostrăzii A3- Bucureşti-Ploieşti-Comarnic-Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Zalău-Oradea-Borş ar reprezenta o punte de legătură între Muntenia şi Ardeal, facilitând astfel legăturile dintre cele două regiuni. Relaţiile comerciale dintre covăsneni şi prahoveni au o tradiţie de zeci de ani, produsele agricole de legume şi fructe ca roşii, ardei, struguri provenite din Prahova sunt vândute pe pieţele din Covasna, iar producătorii secui oferă în schimb cartofi şi lactate. Aceste relaţii strânse pot fi dezvoltate prin instituţionalizarea lor cu ajutorul unor legi şi/sau facilităţi fiscale. Astfel, propunem ca Guvernul să sprijine înfiinţarea întreprinderilor agricole familiale cu 50.000 de euro şi trei ani de scutire de la plata impozitului. O agricultură modernă nu poate funcţiona fără reglementarea instituţiei posesiunii. Din această cauză este o necesitate primordială finalizarea până în anul 2020 a înscrierii terenurilor în registrul de cadastru funciar, iar taxa de primă înregistrare să fie plătită de stat.

3.UDMR porneşte la drum cu forţe proaspete. Echipa de reprezentare are în componenţă, alături de colegi cu multă experienţă, şi candidaţi tineri, competitivi, dedicaţi protejării intereselor comunităţilor locale care indiferent de tipul de vot, pe listă sau uninominal, reprezintă o garanţie a calităţii şi a dezvoltării. După părerea mea votul pe listă prezintă avantaje faţă de cel uninominal pentru comunitatea noastră, deoarece foarte mulţi membrii ai maghiarimii trăiesc în diaspora internă, unde nu pot delega un candidat propriu şi astfel voturile lor nu se pierd, dând şanse în urma redistribuirii unui alt candidat din altă regiune de a câştiga un mandat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA Ion Marius Fenichiu, candidat independent pentru Camera Deputaţilor

1. Motivele care m-au determinat să intru în această cursă electorală sunt lehamitea faţă de numărul mare al figuranţilor din Parlamentul Romaniei, prezenţa pe listele partidelor, a multor persoane cu diferite probleme penale, cărora o competiţie cu candidaţi 'curaţi', aşa cum este şi cazul meu, le poate bloca drumul către o noua perioadă de imunitate, convingerea că se poate face politică curată, în interesul strict al cetăţeanului, dar şi dorinţa de a contribui direct la procesul legislativ, bazându-mă pe experienţa politică pe care am acumulat-o de-a lungul celor 24 de ani de politică şi pe independenţa reală faţă de orice gaşcă de partid sau grup de interese obscure.

2. Ca independent, i-aş desconsidera pe prahoveni dacă le-aş prezenta un program de guvernare, deoarece şi dacă aş obţine toate voturile din Prahova, nu l-aş putea aplica din postura de independent. Eu mi-am fixat nişte priorităţi pe care îmi voi concentra atenţia pe toată durata mandatului. Este vorba de chestiuni care alterează la propriu viaţa oamenilor şi a căror rezolvare se mimează doar- aplicarea strictă a Codului Silvic pentru diminuarea la minimum a defrişărilor ilegale, aplicarea strictă a Legii protecţiei mediului, pentru reducerea la minimum a poluării, eliminarea imunităţii demnitarilor, sursa multor situaţii de corupţie la nivel înalt. Pe lângă acestea, voi susţine necondiţionat orice proiect care poate aduce bunăstare şi confort pentru oamenii de rând, indiferent de ce partid va fi promovat.

3. Votul pe listă este un tip de vot care diluează foarte mult responsabilitatea individuală a parlamentarilor, pe lângă faptul că oferă liderilor de partid o imagine asemănătoare cu cea a şefului unui clan mafiot, în care doar cei care sunt cei mai supuşi liderului obţin anumite poziţii şi privilegii. Dacă vrei să acorzi votul cuiva aflat pe listă, eşti obligat să votezi toată lista, chiar dacă ea conţine nume de persoane pe care nu le găseşti nici pe departe a fi potrivite pentru funcţia de parlamentar. Faţă de votul uninominal, care de fapt nu era uninominal, există câteva avantaje, cum ar fi: nu se mai poate mări arbitrar numărul parlamentarilor, obliga partidele, cel puţin teoretic, să se concentreze mai mult asupra programului de guvernare, pentru că nu mai sunt votaţi oameni, ci partide, în funcţie de un program unitar, nu de ceea ce le promitea fiecare candidat în parte, în cazul votului aşa-zis uninominal, oferă şansa de a deveni parlamentar şi unei persoane care nu are un suport financiar consistent. În cazul votului uninominal era imposibil pentru un simplu salariat să susţină o campanie electorală care să-i asigure câştigarea unui mandat. Tipul de vot care serveşte cel mai bine interesul cetăţeanului şi care este cel mai democratic este votul mixt, care îţi permite să alegi să votezi fie un partid, fie un candidat,.

 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe județe

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN. Scor uriaș. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA. Ce au promis candidații la ALEGERI PARLAMENTARE 2016

×
Subiecte în articol: rezultate alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close