Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 PREZENȚA LA VOT ONLINE. Urmărește prezența la vot în timp real

PREZENȚA LA VOT ONLINE. Urmărește prezența la vot în timp real

PREZENȚA LA VOT ONLINE. Urmărește prezența la vot în timp real
11 Dec 2016   •   10:34

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Secțiile de votare s-au deschis duminică dimineața, iar peste 18 milioane de cetățeni români sunt așteptați la urne pentru a-și desemna reprezentanții în Parlament.

PREZENȚA la VOT în timp real poate fi urmărită pe PREZENTA.BEC.RO și pe http://radar.ithub.gov.ro/.

GovITHub anunță lansarea platformei online Hartă Prezență Vot - Alegeri Parlamentare 2016, disponibilă la adresa http://radar.ithub.gov.ro/ și accesibilă în condiții optime în vizualizare tip desktop, site destinat monitorizării în timp real a prezenței la vot în cadrul alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Potrivit unui comunicat al Guvernului, transmis sâmbătă AGERPRES, site-ul oferă date în timp real privind prezența la vot atât din secțiile de vot de pe teritoriul României, cât și cele din afara țării.

Realizată în colaborare cu Biroul Electoral Central, platforma de vizualizare în timp real a datelor asociate alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie oferă acces liber 24/7 la informații actualizate o data la fiecare 5 minute pe perioada alegerilor, privind: prezența la vot pentru fiecare județ al României, prezența la vot înregistrată în unitățile administrativ teritoriale, prezența la secțiile de vot din întreaga țară, prezența la vot a românilor din diaspora, la nivel de țară, prezența la vot în secțiile din afara României, gradul de ocupare înregistrat în rândul diasporei.

EXIT-POLL ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Postul nostru va difuza, la ora 21.00, un exit-poll realizat de consorţiul Curs - Avangarde pentru Antena 3. Am ales acest consorţiu pentru că este cel care a dat cele mai apropiate estimări de rezultatul final la alegerile prezidentiale din urmă cu doi ani. Rezultatele votului românilor vor fi prezentate, într-o ediţie specială realizată, de la ora 18.45, de Mihai Gâdea, invitaţii săi şi cei mai buni jurnalişti Antena 3.

REZULTATELE VOTULUI vor fi disponibile și pe site-ul Biroului Electoral Central, dedicat Alegerilor Parlamentare din 2016.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Secțiile de votare s-au deschis duminică dimineața, iar peste 18 milioane de cetățeni români sunt așteptați la urne pentru a-și desemna reprezentanții în Parlament.

Votarea a început la ora 7,00 și are loc până la ora 21,00. La ora 21,00, președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea secției. Persoanelor care la ora 21,00 se află în sala unde se votează li se permite să își exercite dreptul de vot.

Alegătorii pot să voteze numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința.

În cazul în care alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiași circumscripții electorale, aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința.

Pentru alegerile parlamentare sunt câte două buletine de vot, unul pentru Camera Deputaților și unul pentru Senat.

Fiecare alegător are dreptul la un singur vot pentru alegerea Senatului și la un singur vot pentru alegerea Camerei Deputaților. Fiecare alegător își exprimă votul personal, iar exercitarea votului în numele altui alegător este interzisă.

Pentru organizarea alegerilor s-au constituit circumscripții electorale la nivelul celor 41 de județe, o circumscripție în municipiul București și una pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării. Numărul total al circumscripțiilor electorale este de 43.

Românii din diaspora sunt așteptați la urne duminică în cele 417 secții de votare organizate în străinătate. O premieră în procesul electoral la aceste alegeri este că cetățenii aflați în afara țării au putut vota prin corespondență. Un număr de 4.561 de români din diaspora au votat prin corespondență, dintr-un total de 8.889 de cetățeni români înscriși în Registrul Electronic.

Procesul electoral a debutat în străinătate sâmbătă, la ora 20,00 (ora României), pentru românii aflați în Noua Zeelandă și Australia, urmând a se încheia luni, la ora 6,00 (ora României), pentru cei aflați pe Coasta de Vest a Americii de Nord.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close