După sărbătorile de Paște, mulți români constată că în frigider au rămas cu mai multe ouă fierte decât se așteptau atunci când le-au vopsit și pregătit pentru sărbători. Iată câteva idei de preparate în care se pot folosi, pentru a evita momentul în care s-ar strica și am fi nevoiți să le aruncăm.
Ouăle fierte pentru Paște pot fi păstrate în frigider pentru o perioadă de 7 până la 10 zile, dacă sunt depozitate corect.
Se recomandă ca acestea să fie ținute într-un recipient închis sau o cutie specială, pentru a preveni absorbția mirosurilor din frigider și pentru a le menține proaspete.
De asemenea, este bine de știut că ouăle fierte păstrate cu coaja intactă, acestea vor rezista mai mult decât ouăle decojite.
Există o serie de rețete românești sau internaționale care includ ouăle fierte pe lista ingredientelor. Putem folosi ouă fierte rămase de la Paște în:
Ouă umplute - sunt delicioase, iar cel mai bun moment pentru a le prepara este imediat după sărbătorile pascale. Având ouăle gata fierte, nu rămâne decât să preparăm umplutura specifică și să ne bucurăm de gustul savuros.
Ouă cu sos de iaurt și maioneză - Ouăle fierte se taie în jumătăți, se pun pe o farfurie și se acoperă cu un sos din iaurt, maioneză, smântână, mărar tocat mărunt și foarte puțină ceapa dată pe răzătoarea fină, doar cât să dea gust. Sosul se asezonează cu sare și piper. Preparatul se lasă la frigider câteva ore sau până a doua zi, înainte de a se consuma.
Salata de ouă - un alt preparat delicios, care se face ușor și este gata rapid. Este nevoie de trei ouă fierte, trei lingurițe de muștar, trei linguri de iaurt grecesc, ceapă verde, sucul de la jumătate de lămâie, sare și piper. Ouăle se pisează cu o furculiță și se amestecă împreună cu celelalte ingrediente. Amestecul rezultat se poate servi alături de pâine prăjită.
Salata orientală - devine mai savuroasă dacă sunt adăugate și câteva ouă fierte. De asemenea, acest preparat este răcoritor și ușor, fiind perfect după mesele grele servite de Paște.
Bagheta cu pesto și ou fiert - reprezintă un mic dejun gustos și sățios. Unge o bucată de baghetă cu sos pesto, apoi pune rondele de ou fiert, pe care le poți condimenta cu sare și piper după gust.
Pâinea prăjită cu avocado și ou fiert - este o altă variantă pentru micul dejun. Trebuie doar să întinzi pasta de avocado peste felia de pâine prăjită, apoi să adaugi ou fiert. Așa vei obține un preparat delicios pentru masa de dimineață.
Pasta de ou fiert - Puneți într-un blender ouăle cu maioneză, un strop de oțet sau suc de lămâie, sare, piper și de aici începe creativitatea: pastă de pește sau pește din conservă, paprika, ardei roșu, ceapă verde sau orice vi se pare că s-ar potrivi. Serviți pasta pe bucăți de pâine prăjită.
Spanac sau supă cremă de masăre - Ouăle fierte se pot folosi în mâncare de spanac sau supă cremă de mazăre, taiate în două sau patru și puse deasupra