Antena 3 CNN Externe Dmitri Medvedev: ”Convențiile de la Geneva nu se aplică străinilor care luptă în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei”

Dmitri Medvedev: ”Convențiile de la Geneva nu se aplică străinilor care luptă în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei”

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, consideră că Convențiile de la Geneva nu se aplică străinilor care luptă acum în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei.

de Alexandra Ionescu    |   

Rusia spune că regimul de la Kiev a angajat 6.824 de mercenari străini de la începutul ”operațiunii speciale”, printre care și mulți români.

Majoritatea mercenarilor au venit din Polonia, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov.

Potrivit lui Konașenkov, Kievul a angajat peste 6.800 de mercenari străini din 63 de țări de când Rusia și-a început operațiunile speciale.

Majoritatea mercenarilor - 1.717 de oameni - au venit din Polonia, aproximativ 1.500 din SUA, Canada și România, a spus purtătorul de cuvânt

 

Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina mercenari
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România