Antena 3 CNN Actualitate Inedit O lume întreagă îi aduce omagiu lui Stephen Hawking

O lume întreagă îi aduce omagiu lui Stephen Hawking

Astronauți, oameni de știință, și celebrități din întreaga lume îi aduc omagiu omului de știință Stephen Hawking. Iată cum au reacționat aceștia, la vestea morții celebrului cercetător: 
  
Tim Peake, care a petrecut mai mult de șase luni în spațiu în 2016, spune despre Hawking că a inspirat generații întregi să se uite dincolo de planetă noastră albastră și să ne extindem cunoștințele despre Univers.  

 


NASA a declarat că teoriile lui au deblocat un univers al posibilităților, care acum sunt explorate de o lume întreagă. Aceștia i-au urat ceea ce Hawking le-a transmis astronauților care au plecat în misiune în 2014: „Continua să zbori că Superman, în microgravitate” 

 


Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, a spus că tenacitatea lui a inspirat oameni din lumea întreagă, iar prezența lui pe această planetă a făcut lumea un loc mai bun. 

 


  
 Donald Tusk, președintele Consiliului European, a citat omul de știință, scriind pe Twitter una dintre vorbele lui faimoase: ”Conteaza să nu renunți” 

 


Larry King, un celebru prezentator TV din SUA, a ales să povestească o întâmplare amuzantă pe care a avut-o cu omul de știință: „Odată, l-am întrebat ce îl intrigă cel mai mult în Univers. El a răspuns simplu: Femeile!”  

 


Neil deGrasse Tyson, un celebru astrofizician, a postat o poză cu el și Hawking, și a menționat: "Moartea lui a lăsat un mare void. Dar nu este gol. Gândiți-vă la acest vid ca la un fel de energie care pătrunde în structura Spațiului și definește măsură acestuia”.  

 


  
 Nicola Sturgeon, prim-ministrul scoțian, a declarat că Stephen Hawking a schimbat modul în care ne uităm la Univers.  

 


  

Satya Nadella, CEO la Microsot, a scris pe Twitter: „Astazi am pierdut un mare om. Stephen Hawking va fi amintit pentru incredibila lui contribuție în lumea științifică, pentru faptul că a făcut accesibile persoanelor de rând niște teorii complexe. De asemenea, va fi recunoscut pentru spiritul lui”.

 

Subiecte în articol: omagiu Stephen Hawking
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ciolacu: "România se prăbușește dacă nu are acces la fondurile europene"