Antena 3 CNN Externe Sticle de șampanie cu ecstasy, comercializate în mai multe țări europene: 1 mort și 11 persoane intoxicate

Sticle de șampanie cu ecstasy, comercializate în mai multe țări europene: 1 mort și 11 persoane intoxicate

Sticle de șampanie ce conține cantități mortale de ecstasy au fost vândute online, în mai multe state europene. O persoană a murit și mai multe au ajuns la spital, în Germania și Olanda, din cauza băuturii, iar autoritățile pentru siguranța alimentară au intrat în alertă.

de Mia Lungu    |   

Cunoscuta șampanie ”Moët & Chandon Imperial Ice 3l” a ajuns în vizorul autorităților din mai multe state UE, după ce într-un lot din băutura de lux au fost descoperite cantități foarte periculoase de ecstasy.

În ultimele săptămâni, o persoană a murit și cel puțin 11 s-au intoxicat după ce au consumat din acest lot.

Chiar producătorul, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, a avertizat autoritățile din Olanda asupra situației, precizând că nu știe cum a ajuns drogul în șampanie, portivit wall-street.ro.

Mai multe sticle din lotul LAJ7QAB6780004, cumpărate online, au fost contaminate cu MDMA (ecstasy), subtanță care poate fi mortală chiar și în cantități foarte mici. 

În Germania, o persoană a murit și alte 7 sunt în stare gravă, iar în Olanda, 4 persoane au ajuns la spital după ce au băut din șampania cu ecstasy. Ulterior, Luxemburg și Belgia au emis alerte.

În România se poate cumpăra, în acest moment, șampanie ”Moët & Chandon Imperial Ice” doar la sticle de 0,75 litri, în vreme ce lotul periculos constă în sticle de trei litri. Pe site-urile de specialitate, prețul unei astfel de sticle se învârte în jurul a 400 de euro

Subiecte în articol: sampanie ecstasy mort intoxicate
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta