Antena 3 CNN Actualitate Justiție Surse: Inspectorii care au controlat DNA, cercetați disciplinar

Surse: Inspectorii care au controlat DNA, cercetați disciplinar

de M.Z.    |   

Scandalul dintre DNA și Inspecția judiciară continuă, deși nici măcar nu au fost făcute publice rezultatele acestui control.

Potrivit unor surse citate de Antena 3, se pare că inspectoarele care au făcut controlul la Direcția Națională Anticorupție (DNA) ar putea fi cercetate disciplinar, pentru că nu și-au anunțat șefii de ce se petrecea acolo în timpul controlului.

Inspectoarea care a fost șefa echipei de coordonare a verificării activității manageriale a DNA, Elena Rădescu, s-ar fi dus în biroul șefului Inspecției judiciare (IJ) și, întrebată fiind de acesta de ce e ales să se adreseze CSM și Parchetului general despre problemele pe care le-ar fi întâmpinat la DNA - în loc să discute mai întâi cu conducerea IJ - aceasta i-a închis ușa în nas inspectorului.

De asemenea, femeia l-ar fi trimis pe acesta să vadă despre ce este vorba, atât la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cât și la Parchet.

Potrivit unor surse, săptămâna aceasta urmează ca raportul să ajungă la DNA pentru obiecțiuni și apoi sp meargă la CSM.

Joi, va fi plen la CSM și se vor discuta sesizările, inclusiv cea depusă de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, nemulțumită că nu a fost audiată la control.

Kovesi a sesizat CSM. Șefa DNA spune că Inspecția judiciară a refuzat să o audieze.

Inspecția Judiciară a finalizat pe 25 august controlul la DNA, cerut de Tudorel Toader, inspectorii având termen până pe 6 octombrie să înainteze raportul Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

 


 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are