Antena 3 CNN Be EU Agenția Europeană a Medicamentului va avea puteri sporite. Nicolas Gonzalez: ”Vrem să fim mai bine pregătiți”

Agenția Europeană a Medicamentului va avea puteri sporite. Nicolas Gonzalez: ”Vrem să fim mai bine pregătiți”

În emisiunea de astăzi, invitații Nicolas Gonzalez Casares și Cristian Bușoi, membri ai Parlamentului European, au discutat despre cum ar putea Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) să ajute mai mult în criza pandemică și despre puterea sa sporită.

Agenția Europeană a Medicamentului va avea puteri sporite. Nicolas Gonzalez: ”Vrem să fim mai bine pregătiți”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    11 Dec 2021   •   10:58

”Am ajuns la o înțelegere săptămânile trecute în legătură cu creșterea importanței Agenției Europene a Medicamentului. Pandemia ne-a arătat că trebuie să avem o infrastructură mai bună în ceea ce privește sănătatea Europei și noi lucrăm la acest aspect, iar Agenția Europeană a Medicamentuluie unul dintre piloni.

În timpul acestei crize, am văzut că este foarte importantă atunci când vine vorba de decizii legate de aprobarea unor medicamente așa cum sunt și vaccinurile. Am învățat multe în această pandemie și trebuie să fim pregătiți pentru următoarea pandemie sau pentru următoarea criză de sănătate.

Acesta este motivul pentru care am ajuns la un acord cu Consiliul pentru a face Agenția Europeană a Medicamentului mai puternică. De asemenea, vrem să fim mai bine pregătiți în cazul în care apare o lipsă de medicamente. Aceasta este o problemă în Europa. Nu doar în statele membre, ci în toată Europa”, a spus Nicolas Gonzalez Casares.

Cum ar trebui să arate Agenția Europeană a Medicamentului în viitorul apropiat?

”În timpul crizei create de pandemie, Agenția Europeană a Medicamentului a fost de foarte mare ajutor. Ei au lucrat la foc continuu pentru a da undă verde pentru noile vaccinuri și pentru a aproba tratamente. Au fost de mare ajutor și fără ajutorul acestei agenții poate că situația nu ar fi fost gestionată la fel.

Un domeniu, așa cum zicea și domnul Gonzalez Casares, (...) ar fi crearea acestei baze de date pentru a monitoriza și preveni lipsa de medicamente. De asemenea, ne trebuie o mai bună coordonare a testelor clinice, căci am avut parte de multe repetări, lucruri care nu au fost în regulă, dar, pe viitor, situația poate fi mai bună.

De asemenea, vor fi noi prerogative în relația cu agențiile naționale și cu alte structuri specifice. Unul dintre scopurile pachetului pentru sănătatea Uniunii a fost acela de a impune sinergii între instituțiile europene.

Desigur, Agenția Europeană a Medicamentului trebuie să lucreze mai bine cu Centrul de Control și Prevenire a Bolilor”, a explicat și Cristian Bușoi în emisiunea Be EU, de la Antena 3.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close