Antena 3 CNN Be EU Soția lui Zelenski, Olena Zelenska, aplaudată în Parlamentul European

Soția lui Zelenski, Olena Zelenska, aplaudată în Parlamentul European

Soția lui Volodimir Zelenski, Olena Zelenska, a fost aplaudată îndelung în Parlamentul European. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prezentă pentru a ține discursul susținut despre starea Uniunii, a venit îmbrăcată cu o cămasă albastră și un sacou galben, culorile Ucrainei.

de Andreea Cigolea    |    14 Sep 2022   •   11:38

”Este o onoare specială pentru mine să o avem pe Olena Zelenska împreună cu noi”, a deschis lucrările Parlamentului European, Roberta Metsola.

Europarlamentarii prezenți au aplaudat îndelung prezența soției președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, Olena Zelenska.

”Dragă Olena, suntem alături de tine și alături de poporul ucrainean. Suntem aici, astăzi, în contextul unei invazii ilegale, nejustificate a Ucrainei. E o perioadă de crize multiple și Europa va răspunde la toate aceste provocări”, a continuat Metsola.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a venit îmbrăcată cu o cămașă albastră și un sacou galben, culorile Ucrainei.

”Acest Parlament nu a dezbătut niciodată starea Uniunii în situație de război pe teritoriul european. Ne aducem aminte cu toții de acea dimineață fatidică de 24 februarie, în care europenii s-au trezit îngroziți, cutremurați de fața răului care a apărut din nou.

Din acel moment, un întreg continent s-a ridicat în solidaritate. Fie că a fost vorba de frontiere, unde refugiații au găsit adăpost, străzile noastre s-au umplut de steaguri ucrainene, în școlile noastre copiii ucraineni și-au făcut noi prieteni.

Din acel moment, europenii nu s-au ascuns, nu au ezitat. Au găsit curajul să facă ceea ce trebuie și din acel moment Uniunea s-a ridicat la nivelul așteptărilor”, a afirmat von der Leyen.

Ea a mai spus că răspunsul UE la invazia Rusiei în Ucraina a fost „unit, hotărât și imediat”.

”Nu e vorba doar de un război al Rusiei împotriva Ucrainei, e un război în energie, e un război în economie, e un război împotriva valorilor noastre, împotriva viitorului nostru. Dacă avem curajul necesar și solidaritatea nevcesară, Putin va eșua, Ucraina și Europa vor izbândi. Azi curajul are un nume. Acest nume e Ucraina”, a mai arătat președintele Comisiei Europene.

×
Subiecte în articol: Olena Zelenska Parlamentul European
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close