Antena 3 CNN Campanii Income Challenge PROFIL DE ANTREPRENOR: Radu Boteanu - CrossBike

PROFIL DE ANTREPRENOR: Radu Boteanu - CrossBike

PROFIL DE ANTREPRENOR: Radu Boteanu - CrossBike
Sursa foto: Foto: Income Magazine
04 Iun 2014   •   17:28
Reporter: Cum si cand a pornit pasiunea pentru bicicleta?

Radu Boteanu: Pasiunea pentru bicicleta a pornit in adolescenta, cand abia asteptam sa ma intorc de la scoala sau sa inceapa weekend-ul pentru o tura cu bicla prin padure. Am avut norocul sa locuiesc chiar in vecinatatea Palatului copiilor din Brasov, langa padure, avand astfel la indemana trasee foarte misto pentru bicicleta. Desfaceam bicicleta, impreuna cu cel mai bun prieten al meu, pana la ultima piesa. Ore in sir dura pana o faceam aproape ca noua, gata de o noua tura prin padure, prin balti si mocirla, dupa care o luam de la capat cu curatatul, cu pasiune, fara sa ne pese de altceva.

Povestea CrossBike

R: Cand s-a transformat pasiunea in afacere?

R. B.: Au mai trecut ceva ani, eram in facultate si s-a ivit ocazia unui job part-time chiar la o firma care comercializa biciclete. In scurt timp, datorita unor schimbari surprinzatoare mi s-a propus sa conduc firma. Surprins de propunere, desi inca eram in facultate, am acceptat pe loc fara ezitare. Era o ocazie unica pe care nu puteam sa o ratez. Din pacate, tot in scurt timp ma confruntam cu alta problema, care nici in prezent nu este rezolvata - lipsa de timp. Turele prin padure s-au rarit considerabil, dar pasiunea a ramas.

Dupa aproape 10 ani, ani in care am strans o experienta importanta in ceea ce priveste o afacere cu articole sportive, am decis sa continui pe cont propiu, de data aceasta doar cu biciclete. Trecerea la o afacere pe cont propriu am facut-o tot brusc, exact ca trecerea de la un job part-time la conducerea firmei la care lucram. Parteneriatul cu producatorul de biciclete Cross imi dadea in schimb o mare incredere si a fost o sursa de energie care m-a ajutat enorm in noua provocare, pentru ca era chiar o provocare sa pornesti o afacere exact cand a pornit criza in Romania. Dupa cum era de asteptat, nu a fost deloc usor sa-mi creez o retea de dealeri, desi cu unii dintre ei lucrasem ani buni. Dupa 3 sezoane de munca multa, de cautat solutii, pot sa spun ca lucrurile au intrat pe drumul pe care sperasem sa intre. Prima etapa era incheiata, puteam sa zic ca devenisem unul dintre furnizorii de biciclete din Romania.

Citeşte restul interviului pe Income Magazine

×
Subiecte în articol: Income Challenge
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close