Antena 3 CNN Campanii Romania la vot ALEGERILE PARLAMENTARE, în presa internaţională: "Românii votează în cadrul unor alegeri care pot reaprinde certurile politice"

ALEGERILE PARLAMENTARE, în presa internaţională: "Românii votează în cadrul unor alegeri care pot reaprinde certurile politice"

ALEGERILE PARLAMENTARE, în presa internaţională: "Românii votează în cadrul unor alegeri care pot reaprinde certurile politice"
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Dec 2012   •   08:42

Alegerile parlamentare nu vor aduce mari surprize, dar tensiunile de pe scena politică vor continua, probabil, şi după anunţarea rezultatelor.
 Este concluzia aproape unanimă a comentariilor din presa străină, înaintea votului de astăzi al românilor.

"Românii votează în cadrul unor alegeri care pot reaprinde certurile politice", este titlul sub care agenţia Reuters prezintă alegerile de astăzi. Articolul reaminteşte disputele politice aprinse din acest an şi avertizează că prelungirea incertitudinii poate avea grave consecinţe asupra economiei româneşti.

"O perioadă prea lungă fără un nou guvern instalat ar nelinişti pieţele financiare şi ar pune întrebarea dacă ţara va putea obţine un nou acord cu FMI, după expirarea celui actual, la începutul anului 2013" scrie Ruters.

Influenţa alegerilor şi a vieţii politice în general, asupra economiei este şi subiectul analizei publicate de agenţia Bloomberg, specializată pe ştiri din acest domeniu.

"Fosta ţară comunistă, care a avut, din 1990, mai mulţi prim-miniştri decât orice alt membru al UE, a fost condusă de trei guverne doar în acest an (...), Scepticismul cu privire la capacitatea guvernării de a-şi îndeplini promisiunile a sporit îngrijorarea cu privire la economie."

Totuşi, economia nu s-a aflat, cum ar fi fost normal, în centrul campaniei electorale, potrivit cotidianului francez Libération, care citează agenţia France Presse.

"Certurile dintre partide sunt la o distanţă uriaşă de preocupările zilnice ale populaţiei, notează Jean-Michel de Waele, specialist în România la Universitatea Liberă din Bruxelles" scrie Liberation.

Corespondentul BBC la Bucureşti este, şi el, surprins că disputele politice intense din ţara noastră nu par să fie motivate de subiectele cu adevărat importante.

Comentatorul televiziunii italiene RAI relevă o temă de interes pentru publicul din această ţară: emigrarea masivă din România, pe care viitorul guvern ar trebui să o oprească.

Concluzia unanimă a comentariilor este că viitorul parlament, oricare ar fi el, nu va avea deloc o misiune uşoară.

Rezultate alegeri parlamentare 2012, la Antena 3

Rezultatele preliminare exit-poll la alegerile parlamentare le vei afla pe Antena3.ro. În ziua alegerilor, site-ul Antena3.ro va publica rezultatele preliminare oferite de CCSB şi le va posta pe HARTA ELECTORALĂ.

Seara, Mihai Gâdea şi Răzvan Dumitrescu îţi vor spune cine a câştigat alegerile parlamentare din 2012. Momentul adevărului va fi la ora 21.00, când Antena 3 îţi va oferi rezultatele exit-poll-ului CCSB, iar oamenii vor afla cine a câştigat alegerile parlamentare.

Totul despre alegerile parlamentare 2012

La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 nu există liste speciale, alegătorii pot vota doar în colegiul în care îşi au domiciliul şi numai cu cartea de identitate. Vezi regulile de desfăşurare la alegerile parlamentare din 2012.

Citeşte şi: Ministerul de Interne vine în ajutorul persoanelor care au actele de identitate expirate.

Vezi lista colegiilor uninominale şi ce străzi/localităţi revin fiecăruia.

Vezi harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate.

Toate informaţiile despre ziua alegerilor parlamentare 2012 le puteţi găsi şi pe www.antena3.ro, pe contul de Twitter, @antena3, şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/RomaniaLaVot.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close