Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Antonescu, despre un refuz al lui Băsescu de a-l numi pe Ponta premier: La un atac nuclear se răspunde cu un atac nuclear

Antonescu, despre un refuz al lui Băsescu de a-l numi pe Ponta premier: La un atac nuclear se răspunde cu un atac nuclear

Antonescu, despre un refuz al lui Băsescu de a-l numi pe Ponta premier: La un atac nuclear se răspunde cu un atac nuclear
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    09 Dec 2012   •   23:44

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat, duminică seară, că varianta în care preşedintele Traian Băsescu ar refuza desemnarea lui Victor Ponta ca premier ar fi una din "registrul aberaţiei", echivalând în acest moment cu un "război nuclear" din punct de vedere politic.

"În conformitate cu Constituţia, Traian Băsescu trebuie să ia act de această exprimare de voinţă foarte clară a alegătorilor români, să desemneze premierul, şi anume pe Victor Ponta, să convoace Parlamentul, să se aşeze în mod normal şi constituţional noile structuri şi să ne vedem de treabă toţi în faţa unui an şi a unei perioade care nu sunt deloc uşoare", a declarat Antonescu.

ALEGERI PARLAMENTARE. REZULTATELE EXIT-POLL publicate de CCSB. USL A CÂŞTIGAT DETAŞAT

Întrebat de ce ar putea şeful statului să accepte propunerea de premier a unei alianţe politice, Crin Antonescu a replicat: "E vorba de a accepta sau nu verdictul alegătorilor, gândiţi-vă că în acest moment stăm faţă în faţă în felul următor: pe de o parte un Traian Băsescu lipsit de orice legitimitate, care continuă să fie legal preşedintele României, să îndeplinească această funcţie, dar având în spate minus 7,4 milioane de voturi, nu plus, şi de cealaltă parte noi, USL, candidatul anunţat de noi întregii ţări înainte de vot, Victor Ponta, cu maximă legitimitate".

Liderul PNL a fost chestionat dacă în situaţia unui refuz al lui Băsescu se va ajunge imediat la suspendarea din funcţie.

"Mie mi se pare că a discuta despre alte variante decât aceea pe care au impus-o urnele înseamnă să intrăm în registrul aberaţiei şi pornim de la ideea că totuşi oamenii sunt normali. Într-o situaţie paşnică dumneavoastră evocaţi ideea unui război nuclear. Ori la un atac nuclear se răspunde cu un atac nuclear, Doamne fereşte!", a mai spus preşedintele PNL.

USL a obţinut 56,8% din voturi la Cameră şi 58,3% din voturi la Senat, fiind urmată de ARD cu 19% la Cameră şi 19,6 % la Senat, PPDD cu 13,8% şi 14,1 %, iar UDMR a luat 5,1% şi 5,2 %, conform rezultatelor exit-poll-ului realizat de CCSB.

Toate informaţiile despre ziua alegerilor parlamentare 2012 le puteţi găsi pe www.antena3.ro, pe contul de Twitter, @antena3, şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/RomaniaLaVot.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close