Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Gheorghe Nichita, candidat USL la Primăria Iaşi: Până în 2015 voi finaliza un program masiv de investiţii

Gheorghe Nichita, candidat USL la Primăria Iaşi: Până în 2015 voi finaliza un program masiv de investiţii

Gheorghe Nichita, candidat USL la Primăria Iaşi: Până în 2015 voi finaliza un program masiv de investiţii
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Mai 2012   •   13:38

Gheorghe Nichita, candidatul USL la Primăria Municipiului Iaşi, a declarat într-un interviu Agerpres, că, în cazul obţinerii unui nou mandat, va finaliza un program imens, masiv de investiţii majore în oraş, până în 2015. În plus, Nichita a adăugat că lucrează la proiecte cu finanţare în viitorul buget european.
   
„Doresc să finalizez acest program imens, masiv de investiţii majore în Iaşi, pentru că el va continua până în 2015. Astăzi vedem şantiere în oraş care ne deranjează. Vreau să-i informez pe ieşeni că în acest moment avem doar un sfert din lucrările care vor fi începute şi făcute în Iaşi. Astăzi în Iaşi sunt proiecte de anvergură pe care nu le visau mulţi oameni, dar la care, în unele cazuri, am lucrat aproape opt ani pentru a le găsi finanţarea. Sunt două aspecte: foarte multe dintre proiecte care se implementează sunt gândite de opt ani de zile. De 50 de ani se doreşte construirea pasajului Octav Băncilă. Nichita îl realizează. Nu puteam să-l fac într-un mandat, într-un an sau doi pentru că numai documentaţia de acest gen durează câţiva ani. Mai sunt aprobările, avizele şi finanţarea“, a explicat actualul primar al oraşului Iaşi, precizând că prioritatea sa absolută este implementarea proiectelor pe care le-a început.

El a menţionat că, în acelaşi timp, are în dezvoltare proiecte cu finanţare în viitorul buget al Uniunii Europene din 2014-2020.

„Dacă noi nu avem maturitatea să gândim astăzi că în fruntea unei asemenea administraţii publice locale nu-i voie să facem experienţe, greşim fundamental. Echipa mea care a lucrat aici şi toţi cei cu care am colaborat la ministere gândim cum putem absorbi mai mulţi bani de la bugetele europene din perioada 2014-2020. Nu avem alte şanse pe viitor. România nu va mai avea creşteri economice aşa cum s-a înregistrat în perioada 2004-2008. Nu va mai fi aşa. Va trebui să ne gândim cum să aducem aceste fonduri de investiţii foarte importante pentru Iaşi şi pentru Moldova“, a declarat candidatul USL la primăria Iaşi.

De profesie inginer, Gheorghe Nichita are la cei 56 de ani ai săi o vastă experienţă în administraţie. Din 2003 este primar al municipiului Iaşi, după ce anterior a fost viceprimar. A acumulat experienţă în administraţie începând din 1979, când a preluat funcţia de şef punct de lucru al Regiei de Apă, instituţie unde în perioada 1997-2003 a fost director general. De asemenea, a fost consilier local din 1996-2003 din partea PSD. În plan politic, Gheorghe Nichita este liderul organizaţiei judeţene a PSD Iaşi şi, totodată, vicepreşedinte la nivel naţional al formaţiunii politice.


×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close