Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Robert Negoiţă: Listele din sectorul 3 cuprind şi peste 2.000 de alegători la aceeaşi adresă

Robert Negoiţă: Listele din sectorul 3 cuprind şi peste 2.000 de alegători la aceeaşi adresă

Robert Negoiţă: Listele din sectorul 3 cuprind şi peste 2.000 de alegători la aceeaşi adresă
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Iun 2012   •   15:03

Candidatul Uniunii Social Liberale (USL) la Primăria Sectorului 3, Robert Negoiţă, susţine că listele de votanţi din sectorul 3 cuprind şi peste 2.000 de persoane la aceeaşi adresă, fapt care este ilegal, pentru că legislaţia prevede un minim spaţiu locativ, informează Agerpres.


„Vreau să vă prezint astăzi doar o metodă folosită de Liviu Negoiţă şi PDL în sectorul 3 pentru a câştiga alegerile şi ne-am uitat pe listele electorale, am avut nişte surprize colosale. De exemplu, avem zone precum str. Culesului nr. 55. La această adresă locuiesc 1.563 de votanţi, deci în această curte, pe str. Moş Ion Roată nr. 5 - 1.225 de votanţi, pe str. Vălsăneşti nr. 36 - 2.120. În această situaţie noi am numărat peste 16.000. Am avut o discuţie cu premierul Victor Ponta alaltăieri, care mi-a spus: 'Robert, noi am mai găsit peste 28.000 în aceeaşi situaţie'', a declarat Robert Negoiţă vineri, într-o conferinţă de presă.
 
El a spus că a fost informat că sunt cozi interminabile la Evidenţa Populaţiei pentru ca unele persoane să-şi facă 'buletin de sectorul 3'.
 
„Haideţi să lăsăm locuitorii din sectorul 3 să-şi aleagă primarul şi Consiliul, pe de o parte, pe de altă parte, fac apel la locuitorii din sectorul 3 să se mobilizeze cu toţii la vot. Haideţi să ieşim la vot, haideţi să ne alegem noi primarul şi Consiliul şi primarul general şi primarul de sector şi Consiliul general şi Consiliul de sector, haideţi să ni-i alegem noi, pentru că dacă noi nu vom ieşi la vot, aceşti peste 28.000 de cetăţeni care au drept de vot în sectorul 3, dar care nu au nicio legătură cu sectorul 3, să nu ne pună ei primarul în sectorul 3 şi la Capitală!“, a afirmat Negoiţă.
 
El nu ştie dacă sutele de persoane despre care spune că figurează la aceeaşi adresă au viză de flotant.
 
„Noi doar i-am găsit pe lista de votanţi, noi nu ştim cu ce documente sunt acolo, probabil că unii sunt flotanţi, alţii au mutaţie, nu avem de unde şti, că pe lista votanţilor nu se specifică, dar noi, când am început să ne uităm pe lista votanţilor şi când am văzut că sunt peste 1.000 sau peste 2.000 de persoane la aceeaşi adresă şi ne-am dus şi am găsit aşa, o casă din asta, evident că ne-am alarmat', a afirmat Robert Negoiţă.
 
Potrivit acestuia, faptul ca pe listele de alegători din sectorul 3 figurează atât de multe persoane la aceeaşi adresă este „profund ilegal.“
 
„O să dovedim asta, din nefericire nu putem să o dovedim înainte de alegeri, din nefericire, dar este profund ilegal, pentru că legea spune clar - ai nevoie de un minim spaţiu locativ“, a spus el.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close