Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Vâlcea: Candidatul USL la preşedinţia CJ are ca prioritate canalizarea pentru localităţile judeţului

Vâlcea: Candidatul USL la preşedinţia CJ are ca prioritate canalizarea pentru localităţile judeţului

Vâlcea: Candidatul USL la preşedinţia CJ are ca prioritate canalizarea pentru localităţile judeţului
18 Mai 2012   •   17:35

Candidatul USL la preşedinţia CJ Vâlcea, Ion Câlea, îşi propune pentru mandatul 2012 - 2016 ca 95% din localităţile judeţului să fie racordate la reţeaua de apă şi 85% la reţeaua de canalizare, informează Agerpres.

„Doar aşa putem să atenuăm diferenţele dintre sat şi oraş. Acele privilegii social-civice de care se bucurau numai cei din mediul urban trebuie să devină o normalitate pentru toţi locuitorii judeţului - accesul la apă curentă, realizarea unei canalizări pot fi un stimulent pentru repopularea satelor vâlcene, de multe ori traiul citadin nemaifiind pentru populaţie o opţiune decât pentru locul de muncă, viaţa la ţară aducând cu sine confortul care cu anii în urmă era specific doar oraşului. Când am preluat mandatul de preşedinte al CJ Vâlcea, în 2008, doar 32% din localităţi aveau apă curentă şi 21% canalizare. La final de mandat, procentele s-au dublat, 65% din localităţi au acum apă curentă şi 42% au canalizare“, a declarat Ion Câlea.

Acesta îşi propune pentru mandatul 2012-2016 să schimbe aceste procente - '95% localităţi racordate la reţeaua de apă şi 85% la canalizare'.

„Este posbil, avem un un grant european în lucru de 122 de milioane de euro care permite racordarea la apă a majorităţii localităţilor vâlcene. În paralel cu asta ne vom gândi şi la extinderea cu gaze acolo unde este posibil sau să permitem investitorilor care au proiecte pe centrale de energie alternativă să le pună în practică. Abia atunci am putea spune că judeţul Vâlcea este racordat la civilizaţie iar eu mă voi strădui să fac asta o realitate“, a mai spus candidatul USL la preşedinţia CJ Vâlcea.


×
Subiecte în articol: candidat USL Valcea canalizare
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close