x close

Descoperirile medicilor chinezi după 29 de autopsii: Nu doar plămânii sunt afectaţi! Coronavirus supraviețuiește chiar și după deces

de A.M.P    |    25 Mar 2020   •   08:04
Descoperirile medicilor chinezi după 29 de autopsii: Nu doar plămânii sunt afectaţi! Coronavirus supraviețuiește chiar și după deces 482

Sistemul imunitar este cel mai afectat de infecția cu coronavirus, susține o echipă de cercetători chinezi care a prezentat concluziile la care a ajuns după ce s-au efectuat 29 de autopsii ale unor pacienţi decedaţi din cauza coronavirusului.

Wang Guiqiang, şeful echipei de cercetători, şi-a prezentat rezultatele în cadrul unei conferinţe susţinute la Beijing, potrivit agenţiei de presă Xinhua.

Medicul chinez spune că noul coronavirus distruge sistemul imunitar şi produce schimbări patologice severe în plămânii pacienţilor. De asemenea, coronavirusul duce şi la apariţia unor secreţii în tuburile bronhiale, ceea ce îngreunează circulaţia oxigenului.

Wang Guiqiang a precizat şi că din pricina distrugerii sistemului imunitar, pacienţii devin mai vulnerabili la alte infecţii bacteriologice şi fungice, infecţii care agravează starea şi pot duce chiar la deces.

De asemenea, aceștia ar fi descoperit că virusul rămâne în plămânii pacienților chiar și după deces.

Nu doar plămânii sunt afectaţi. Medicii chinezi au descoperit şi că inima, ficatul sau rinichii au de suferit. În urma autopsiilor, aceste organe au fost găsite în diferite stadii de deteriorare.

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

autopsii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati